Viime viikonloppuna sijoitin hetken mielijohteesta sängyn uudelleen. Isoista muutoksista ei pienessä asunnossani oikein voi puhua, ja otsikon makuuhuonemaininta on puhdasta liioittelua. Yksiössä on lähinnä alueita ja sisustukselliset muutoksetkin lähinnä vain kokonaisuuden hienosäätöä.

Joka tapauksessa, sänky siirtyi hieman, löysi uuden paikan ulkoseinän nurkasta. Olin ajatellut, ettei se sopisi siihen niin ikkunan sijainnin kuin kulman alastomuuden takia, mutta nyt viikon siinä kohtaa huonetta majoituttuani olen vakuuttunut, että nurkka on oikeastaan aika mukava. Sellainen vähän pesämäinen kohta kotona, ja pelkistetyn ilmeen täydentää ihan sopivalla tavalla ystävän tekemä unisieppari.

Muutokset kuitenkin tuovat mukanaan uusia tarpeita, kuten vaikka nyt sängyn viereen sijoitettavan maton kaipuun. Valkoinen lattia toki toimii visuaalisesti mukavasti, mutta olisipa mukava aamulla astua pehmeälle matolle hieman viileän puulattian sijaan. Lisäksi haaveilen isommasta peilistä, ja sellaisen olisin jo hankkinutkin jos olisin keksinyt keinon, miten sellaisen saan tuotua kotiini ilman autoa.

Sänky ei myöskään itsessään ole se kaikkein paras (kauniisti ilmaistuna). Tarvitsisin siis uuden sängyn ja tiedän, että sellainen olisi oikeasti todella järkevä hankinta. Mutta ne laadukkaiden sänkyjen hinnat, huh.

Niinpä olen vain viivyttänyt kausi toisensa jälkeen hankintaa ja pelannut aikaa petarikerroksilla (hankalaa) ja täyteläisillä tyynyillä sekä peitoilla (ihanaa, mutta ei auta isossa mittakaavassa). Myös se ihan täydellinen tyyny on vielä löytämättä, vaikka monta omistankin ja useaa eri tyylistä olen kokeillut. Taidan olla vähän hankala, mitä tulee nukkumiseen. Sellaista viitettä antoi myös Famillonin uniasiantuntija kun näitä asioita taannoin käytiin läpi. Ei siis toiveiden puolesta vaan kropan muotoni ja kokoni asettamien tarpeiden myötä. Pitäisi siis oikeasti valita patja tarkkuudella eikä ainakaan päätyä nykyisen kaltaiseen ratkaisuun.

Ajatus sänkyostoksille suuntaamisesta saa kuitenkin arkailemaan. Kun hankin sängyn, haluaisin sen olevan hyvä, mutta ei budjettiini todellakaan sovi ne parhaat, lähelläkään. Tarvitsisin asiantuntija-apua, mutten niin luota tusinamyymälöiden henkilökunnan sänkyasiantuntijuuteen juuri omien toiveideni kohdallani ja erikoismyymälöissä taas kauhistuttaa jo ennakolta tarjotun vaihtoehdon hintalappu. Niinpä olen jäänyt sellaisen välitilaan, arpomaan ja odottelemaan, vaikka eihän myymälöissä kiertäminen vielä olisikaan ostolupaus. Jos vaikka tänä talvena oikeasti aktivoituisin?

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.