Osasin odottaa, että ensimmäinen työpäivä alkaa kangerrellen ja niinhän se alkoikin. Yö meni unettomana sängyssä pyörien ja hieman kuuden jälkeen kiljuva herätyskello sattui korviin ja aamutoimet kulkivat jähmeästi. Töissä odotti loman aikana itsensä irtisanonut työkone, ja sen toimintakuntoon saamiseen meni päivän ensimmäiset kolme tuntia. Lopulta se virkosi ja ”pääsin” kiinni tuttuakin tutumpiin rutiineihin.

Katkeransuloinen tunne. Alle kaksi viikkoa enää niitä tuttuja juttuja, ja sitten hyppään kokonaan uuteen tehtävään. Seuraajani aloittaa ensi viikon lopussa ja perehdytyskauden jälkeen pääsen opettelemaan itse kaikkea uutta ja työskentelemään uuden tiimin kanssa. Onneksi ihmiset ovat tuttuja ja sellaisia, joiden kanssa erityisen mielellään teen töitä, joten siten siirtymä uuteen on varmasti miellyttävä. Työpaikka ei siis vaihdu, mutta työt vaihtuvat. Hassua ja sopivasti jännää, kiva kun on mitä odottaa! Sitä odotellessa on hyvä yrittää päästä kiinni arkirytmiin, jotta on uuden alkaessa terässä.

kaakaomuki

Kun ensimmäinen päivä kulki käynnistysvaikeuksia potien, suuntasin töiden jälkeen nollaamaan mieltä keskustaan, ystävä kaipasi seuraa alusvaateostoksille ja niinpä suunnattiin jälleen hyvän palvelun äärelle Patriciaan, Unioninkadulle. Uusien alusvaatteiden sujahdettua vaaleanpunaiseen kassiin istahdettiin vielä nauttimaan auringosta (nyt sitten paistaa kun loma on, tietty) ja jäätelöstä.

Meidän tämän viikon ongelmat eivät ole maailmaa syleileviä, vaan lähinnä omaa mukavuutta etsiviä. Ensinnäkin, kuinka selvitä kunnialla ensimmäisestä työviikosta? Toiseksi, mennäkö vai eikö mennä viikonloppuna Flow -festareille? En ole koskaan käynyt, mutta niistä kuulee vuodesta toiseen kehuja, joten houkuttelee mennä kokemaan tunnelma paikanpäälle, vaikken järin festarityyppiä olekaan. Hmm, en tiedä. Todennäköisesti arvotaan asiaa vielä perjantaina. :) Oletko sinä käynyt tai oletko tänä vuonna menossa?

Katso myös nämä

8 comments

Vastaa

Haha, kuulostaa niin tutulta, tänään alkoi työt, ja tuntui, että suurella osalla tiimistämme läppärit olivat vielä kesälomalla, käynnistysvaikeuksia riitti, mistähän tämäkin aina johtuu :). Mutta toisaalta ihanaa, töihin täytyy taas pukeutua aivan eri tavalla kuin lomalla, ja viikonloput on ihania!

Vastaa

Heh, pakotettu hidas alku töiden pariin ;) Sama juttu itse asiassa meillä, soittelin pulossa helppariin ja ensin jonotettuani hämmentävän kauan, sain kuulla, etten ole myöskään ainoa, jonka kone viipyilee vielä kesälomalla – kummalista :)

Totta, vaikka muuten kyllä haikailen vielä menneen loman perään, niin näin töiden alkaessa sai kyllä kaivaa ihan toisia vaatteita esiin ja muutenkin loman rentoilun jälkeen tuntui varsin hauskalta katsoa vaatetusta taas toimistovinkkelistä! :)

Vastaa

Hmm, Flow-festarista, mitä tuohon nyt sanoisi? Olen ollut muutaman kerran, ja idea on kiva ja Suvilahti oikein tunnelmallinen paikka tuollaiselle festarille. Mutta… jos menette, niin menkää perjantaina, uskoisin että silloin on vähän vähemmän ihmisiä liikenteessä. Itse olen ollut joka vuosi lauantaina siellä, ja vaikka kivaa on ollut, niin loppuillasta on ollut vessoihin (bajamajat) puolen tunnin jono (!) ja joka paikassa tungosta, mielestäni se Suvilahden alue saattaa vain olla liian pieni niin isolle väkimäärälle. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin musiikkifestarista vaikkakin tietysti ihmiset ovat ehkä paremmin pukeutuneita kuin keskiverto kesäfestarilla ja on kiva kävellä kotiin. Mutta jos se ei musiikki kiinnosta niin eipä siellä paljon tekemistä ole (verrattuna esim. ”tavallisiin” festareihin, joissa on yleensä sen verran tilaa että jos ei senhetkinen esiintyjä kiinnosta, voi mennä vaikka jonnekin nurmikolle istumaan ja piknikille, Suvilahdesa ei tällaiseen ole oikein tilaa).

Kaiken tämän jälkeenkin suosittelen menemään Flow’hun, vaikka vain haistelemaan tunnelmaa :) Kunhan tosiaan pitää nuo tietyt speksit mielessä. Ja tietysti jos sinulla on mahdollisuus jonkinlaisiin pressi- tai viplippuihin niin niillä alueilla löytyy varmaan paremmin tilaa oleskella ja paremmat vessat :)

Vastaa

Kiitos vinkeistä! Itseä kiinnostaisi juurikin pari esiintyjää ja tietty olisi mukava nähdä ja kokea festari, kun siitä on niin paljon kuullut. Viime vuonna kuuntelin Flown maininkeja parvekkeelta ja katselin nettiin päivittyviä tunnelmakuvia miettien, että ehkä ensi vuonna voisi piipahtaa paikalla. :) Nyt se olisi käsillä, ja mieleistä esiintyjääkin löytyisi, mutta sitten taas toisaalta, en yleensä ole järin festarityyppiä (kaupunkifestari kyllä kuulostaa ajatuksena huomattavasti miellyttävämmältä ja jalan paikan päältä kotiin pääsy). Väenpaljous taas on se asia, mitä festareissa ja vastaavissa suurissa tapahtumissa vierastan, siksi katselenkin usein konsertteja mieluummin istumapaikoilta kun tiedän, ettei itsestä ahtaanpaikankammoisena olisi taistelemaan tietä liki lavaa.

Tuo perjantai oli kyllä hyvä idea, ollaan itse asiassa mietitty juuri joko perjantaina tai lauantaina paikan päälle suuntaamista, joten täytyypä tarkastella lähemmin esiintyjälistaa perjantain osalta, jos vaaka alkaisi kallistua enemmän siihen suuntaan. Kuulostaa ainakin minun korviin hyvältä pienempi väkimäärä! :) Suuret kiitokset kommentistasi!

Vastaa

Tervetuloa takaisin töissäkävijöiden joukkoon! :-) Jähmeää on alku itse kullakin, se kuulunee kuvaan. Itse hieman kauhulla odotan loppuviikkoa, kun iltapäivälehdet tänään otsikoivat, että ”loppuviikosta on odotettavissa trooppisia öitä”. Hikisenä ja unettomana kun pyörii koko yön, niin eipä siinä ajatuskaan työpäivänä enää luista. No, en valita: tätä voi muistella puolen vuoden päästä, kun räntä piiskaa Helsinkiä… :-)

Tsemppiä uusiin työkuvioihin!

t. Tupuna

Vastaa

Kiitos! :) On kyllä ollut entistä vaikeampaa istua toimistossa kun ulkona on mitä kaunein kesäsää ja voi että jos lämpö tästä vain kohoaa! Meilläkin on kotona kuuma, onneksi tuuletin helpottaa vähän nukahtamista, mutta ei sitäkään viitsi koko yötä päällä pitää. Mutta tosiaan, ei parane valittaa, nyt silti mieluummin kuuma kuin kylmä, kauaa kun tämä lämmin kausi ei kuitenkaan kestä :)

Vastaa

Meillä alkaa virallisesti vasta perjantaina, mutta ollaan nyt oltu kans jo kaks päivää isännän kanssa käynnistelemässä itseämme ja hommiamme. Etukäteisduunia kun riittää melkein loputtomasti. Ja kyllä on kankeaa! Pitäisi muistaa sen seitsemän sortin salasanaa milloin mihinkin materiaaliin ja systeemiin pääsemiseksi, ja ihan istuu meikä hoomoilasena kädet näppiksellä. Yhden salasanan jo jouduin vaihtamaan mutkien kautta, kun en MILLÄÄN muistanut sitä viime keväältä. Huhhuh. Toivottavasti notkistun viikossa, muuten ei hyvä heilu kun nuoriso valtaa talon maanantaina!

Vastaa

Ah, nuo salasanat! Mulla on joka loman jälkeen ongelmia niiden kanssa, ja on kanssa käynyt niin, ettei vain ole palautunut mieleen vaikka on kuinka työkoneen ruutua tuijottanut ja muistia kaivellut. Nyt vaihdoin lomalle lähtiessä ihan tarkoituksella salanan sellaiseksi, etten voi olla muistamatta sitä kun palaan, ajatellen, että päivitän sen sitten palattuani takaisin toiseksi – pääasia, ettei tarvitse käydä sitä rumbaa enää helpdeskin kanssa :)

Hidas töihin paluu olisi kyllä parasta, vaikka lyhyt työviikko tai muuten kevyemmät päivät, niitä kyllä tässä kaipaisi, etenkin kun on tällaiset säät!

Tsemppiä käynnistelyyn, kyllä se tästä taas lähtee, kai… :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.