Sain aiemmin keväällä testattavakseni uutuusepilaattorin, Braun Silk-épil 7 SkinSpan, minkä otin vastaan sekä innoissani että jännittyneenä, koskaan aiemmin kun en ollut epilaattoriin edes koskenut, kokeilusta puhumattakaan. Olen kyllä jo pitkään halunnut kokeilla, mutta pelkän kokeilun takia en ole ollut valmis ostamaan laitetta, joten siksi tämä tipahti kuin tilauksesta syliin. Erityisen tästä tekee se, että laite ei toimi pelkästään epilaattorina, vaan myös kuorintalaitteena. Kärkeen voi helposti vaihtaa mukana tulevan pyörivän harjapään, joka värähtelee 3000 kertaa minuutissa poistaen kullutta ihosolukkoa tehokkaasti. Täysin kosteutta kestävänä se toimii näppärästi myös vaikkapa suihkugeelin levitykseen, jos siihen lisätehoa kaipaa.

En ihan pysty muistamaan milloin ensimmäisen kerran aloin ajamaan ihokarvojani, mutta jonnekin teini-ikään se menee. Taisin aloitella vanhemmilta saadulla Braunin karvanajokoneella, pienellä limenvihreällä, mutta vaihdoin sittemmin höylään, se kun jätti sileämmän jäljen kuin kone. Terä kuitenkin rikkoo ihoa ja karva kasvaa terävänä nopeasti takaisin, joten parinkympin selvästi paremmalla puolen aloin tutustumaan vahoihin. Testasin kylmävahaa (ei toiminut), lämmintä geelivahaa (en tykännyt) ja erilaisia lämminvahoja, joista tykästyin eniten Veetin versioon. Vahakausi jäi päälle, ja kesti aina tähän asti kun sain epilaattorin käyttööni.

IMG_0789IMG_0825

Revin Braunin pakkauksen auki jo ensimmäisenä iltana, mutta pari päivää meni, ennen kuin uskalsin iskeä sen kiinni ihoon. Kuten arvelinkin, ääni ja kärjen liike ovat pelottavammat kuin miltä epilointi oikeasti tuntuu. Hetki meni löytää oikea rytmi, vahan kanssa kun oli tottunut nopeaan nykyäisyyn, mutta tätä tuli liu’uttaa rauhallisesti säärtä pitkin parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Näin kolmen kuukauden aktiivisen käytön jälkeen on myönnettävä, että epilaattorin käyttö on mutkattomampaa kuin vahan, se ei vaadi esivalmisteluja eikä sotke, joten sen voi kaivaa milloin vain näppärästi esiin ja käyttää paikallisesti tai isommalle alueelle. Kyljessä oleva kohdevalo auttaa erottamaan karvat kylppärinkin kelmeässä valossa.

Silk-épil 7:a voi käyttää kokonaan veden alla ja kipuherkempää kannustetaankin käyttämään laitetta suihkussa tai kylvyssä, jolloin ihohuokoset ovat avoinna ja ajon siten pitäisi tuntua vähemmän. Kokeilin pari kertaa suihkun yhteydessä, mutta totesin minulle sopivan paremmin kuivakäytön. En ole järin kipuherkkä, joten pistelyyn tottui nopeasti – kaikilta muilta osin, paitsi kainaloiden. Kerran kokeilin laitetta kainalokarvoja vasten, ja rehellisyyden nimissä, sen tunteen jälkeen en ole uskaltanut kokeilla toista kertaa. En tiedä teinkö jotain väärin, mutta en taida uskaltaa tehdä uutta kokeilua ainakaan vähään aikaan. Jännä juttu, sillä vahaaminen kainaloissa ei tunnu juuri miltään, vaikka tietty alue onkin paljon arempi kuin sääret. Sääret ovat suurena pintana kuitenkin se haastavampi sekä aikaa vievempi alue, joten eipä tuo haittaa vaikka kainaloiden kanssa vielä käyttäisikin muita konsteja. Sen verran tyytyväinen olen epilaattoriin ollut, että säärikarvat pysyvät jatkossakin poissa koneellisesti.

Katso myös nämä

11 comments

Vastaa

Epiloinnin hyvä puoli on myös se, että pikkuhilja karvankasvu vähenee. Ajelun tarve siis harvenee, kunhan jaksaa olla alussa säännöllinen epilaattorin käytössä. Minulla sattui yhtenä talvena laiskuus vaivaamaan normaalia enemmän ja harvensin ajelua ja karvankasvu yltyi uudelleen normaaliin mittaansa.

Kainalossakin iho tottui epilointiin. Tuon laiskan talven jälkeen kainaloiden iholla pistely tuntui ekalla kertaa taas niin pahalta, että en ole sen jälkeen uskaltanut uudelleen, vaikka hyvässä muistissa on hyvinkin säännöllinen epilaattorin käyttö kainaloissa. Mutta en kestä enää sitä totuttelujaksoa :)

Vastaa

Karvan kokonaan poistamisessa on kyllä ihanaa se, ettei kasvava karva tunnu terävältä ja pikkuinen sänkikään ei haittaa kun se ei sormiin juuri edes tunnu, vaalea karvakin on silmään huomaamaton. :) Höylän jälkeen katkennut karva tuntuu jo parin päivän jälkeen kuin kovalta piikiltä sormiin, joten ajamassa saisi silloin olla koko ajan.

Hyvä tietää, että kainalotkin tottuu! Ehkä täytyy vain karaista mieli ja yrittää uudelleen ;) Hassua, että kainalot pystyn kyllä vahaamaan helpostikin (ja siksi kai oletin, ettei epilointikaan pahalta sillä alueella tuntuisi), mutta tämän kojeen kanssa oli ihan tosin, ja jäi toinen kainalo kokonaan ajelematta kun en vain pystynyt jatkamaan. Lisää totuttelua siis vain! :)

Vastaa

Tauon jälkeen kainaloihin epilointi on ekalla kerralla aivan järkyttävää tuskaa, mutta kun rohkeasti vaan tekee sen pari kertaa, iho tottuu eikä enää tunnu niin pahalta. Tsemppiä! :)

Vastaa

Kiitos kannustuksesta! Ei siis muuta kuin hampaita yhteen purren uuteen kokeiluun (kunhan tästä ensin vielä vähän aikaa tsemppaan itseäni koitokseen) ;)

Vastaa

Itseltäni löytyy kyseisen merkin hieman vanhempi malli, Silk-épil 5, jonka ostin pitkän harkinnan jälkeen. Ja täytyy kyllä sanoa, että on ollut pienoinen pettymys, hieman jopa harmittaa siihen käytettyjen rahojen ”hukkaan meno”. Vai teenköhän epiloidessa jotain väärin? Vaikka liikutan epilaattoria säärillä kuinka hitaasti tahansa, ei se silti poista kaikkia karvoja. Sääret eivät siis todellakaan ole epiloinnin jälkeen sileät ja karvattomat. Kuorin ja kosteutan ihoani säännöllisesti, joten tukkeena oleva kuollut ihosolukkokaan tuskin on ongelma.. Täytyy ehkä vain vielä jatkaa yrittämistä, ehkä jossain vaiheessa keksin mikä on paras ajotyyli yms. :).

Vastaa

Voih, tosi harmi, ettet ole tykännyt! Itsellä meni tekniikan opetteluun jonkin aikaa, mutta nyttemmin saan jo lopputuloksen, johon olen tyytyväinen. Myönnettävä on, ettei se ole niin silkkisen sileä itselläkään kuin vahan (vaatii kyllä pidemmän sängen lähtötilanteessa) tai höylän kanssa, mutta mielestäni silti riittävän sileä. Omat karvat toisaalta ovat vaaleat ja muutenkin suht hentoiset, eli en tiedä miten olisi jos oma karva olisi tummempaa tai jämäkämpää, vaikuttaisiko se lopputulokseen kuinka?

Alussa en painanut epilaattoria tarpeeksi ihoa vasten (jotenkin ehkä arastelin kärkeä?) ja etenin aivan liian nopeasti, nyt liu’utan sitä tosi rauhassa säärtä pitkin ja saatan jopa toistaa vedon. Eli huomattavasti hitaampaa se on kuin höylän kanssa, mutta toisaalta, lopputuloskin kestää paljon kauemmin. :)

Vastaa

Kuin usein teet epiloinnin sääriin? Vähäisempi kipuhan johtuu varmaan pitkälti siitä että jos epiloi riittävän usein, on esiin kasvaneita karvoja vähemmän. Pitkän paussin jälkeen karvoja on tiheämmässä, eli kipukin kovempi. Tää liittyi niihin karvojen erilaisiin kasvusykleihin.

Vastaa

Epiloin/vahaan vaihtelevasti, talvella harvemmin ja kesällä tiuhempaan, mutta epilaattorin olen kaivanut esiin parin viikon välein – en kyllä käyden jokaista kohtaa, vaan ennemmänkin ylläpidon muodossa (todella kivuttomampaa niin, kuten sanoi, kun poistettavaakin on kerralla vähemmän). Vahauksessa taas oli toisin, siinä karvoja sai oikein kasvatella, ja sitten kaiken kadotti kerralla, muutaman viikon välein :)

Vastaa

Kokeilin itsekin epilaattoria kainaloille, ja piru vie se kyllä teki kipeää, hiljalleen kuitenkin epiloin molemmat kainalot kokonaan. Seuraavilla kerroilla ei enää sattunutkaan kovin paljoa, nipisteli vain. Lopetin kuitenkin käytön kainaloissa, koska kainaloni olivat täynnä näppyjä, osa revenneitä sellaisia (tosin mulla on niin myös höylän kanssa, vähemmän vain). Siskollani taas epilaattori tekee kainaloista hyvin siistit eikä näppyjä ole, se siis vaihtelee henkilöstä riippuen. :)

Vastaa

Oi oi, miten mulla onkin jäänyt kommenttiisi vastaaminen välistä? Pahoittelut!

Kiva kuulla kokemuksista! Kuulostaa kyllä tosi ikinävltä nuo näpyt :/ Olisikohan niin, että ihotyyppi vaikuttaa tähänkin, niin kuin vaikkapa kosmetiikkaan – jos on herkempi iho, tulee näppyjäkin herkemmin tai iho muuten ärtyy helpommin? Arvailuja vain :) Nuo näpyt (ja niidne tulehtumisen) tunnistan hyvin höyläilystä, mutta onneksi itsellä ei vahan/epilaattorin kanssa vastaavaa ongelmaa ole. Nyt siis vain pitäisi saada karaistua herkemmätkin ihoalueet koneen alle pistettäväksi, jaiks!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.