Yhteistyössä Vitabalans Oy:n kanssa.

Kesä on aikaa, jolloin ihan huomaatta syön freesimmin, meikkaan vähemmän, pukeudun kevyemmin ja panostan hiuksiin hädintuskin lainkaan. Kesään kuuluu helppous ja lähtemisen mutkattomuus.

Jotain silti olen vuosien varrella oppinut, kampaajat ja kosmetologit ovat kai muistuttaneet tarpeeksi. Vaikka meikkiä tulee käytettyä talvikautta selvästi vähemmän ja iho tuntuu muutenkin voivan hyvin, en anna hyvän fiiliksen hämätä vaan muistan pitää ihon sopivasti suojassa.

Sama pätee hiuksiin, vaikka annan tuulen kuivattaa ja auringon kevyesti haalistaa, en anna pituuden palaa. Aurinko jättää jälkiä ihan huomaatta ja muistan vuodet, joina syksyn kynnyksellä (tai aurinkoloman jälkeen) havahduin kuiviin latvoihin ja pakottavaan tarpeeseen tehdä hiuksille jotain.

Nyt on toisin. Olin kyllä henkisesti varautunut kampaajan varaamiseen kesän jälkeen, mutta syksyn alettua huomaan, etten sittenkään koe tarvitsevani sitä. Siitäkään huolimatta, että edelliskerrasta on ehkä aikuisikäni pisin aika, lähemmäs vuosi. Latvat ovat pysyneet hyvänä, väri on kasvanut luonnollisesti ja tyvikasvurajaan tuskin kiinnittää huomiota, tai itse en ainakaan, joten miksipä sitä sitten varata aikaa. Katsotaan uudelleen vuodenvaihteen korvilla.

Hiuksen huimasti kohentunut kunto ei suinkaan ole sattumaa vaan pitkäjänteisiä valintoja. Kun aikoinaan aloitin kasvattamaan hiuksia pistin hoitotuotteet kuntoon. Ei enää vetisiä hoitoaineita vaan kunnon tehoboosteja ihan arkikäytössäkin. Vähemmän käsittelyä ja enemmän rakennepaikkausta. Kesäkuumalla tai aurinkolomilla oleellista oli hellesuoja myös hiuksille, hyvät uv-tuotteet ja mielellään vielä hattu tai huivi.

Unohtamatta niiden lisäksi sisäistä vaikutusta. Huomaan, että hiusten rakennusaineena toimivaa b-vitamiinilisää, eli biotiinia tulee syötyä usein juuri alkusyksystä (tai vaihtoehtoisesti ennen kesää). Ehkä se on aikaa, jolloin havahtuu tarkastelemaan hiusten kuntoa kriittisemmin ja haluaa muutenkin kiinnittää huomiota hyvinvointiin. Vähän sama tapahtuu ihonhoitotuotteiden saralla, nyt kesän jälkeen aloitin esimerkiksi myös kollageenikuurin.

Toki biotiinin voi sisällyttää ruokavalioon säännöllisempänäkin osana, mutta itsellä kuuriluontoisuus on riittänyt oikein hyvin.


Biotiini osallistuu oleellisena osatekijänä keratiinin muodostumiseen, joka taas on edellytys vahvojen hiusten ja kynsien kasvulle. Niin, ja ripsien, samaa materiaaliahan nekin ovat.

Biotiinin vaikutuksen olen itse huomannut nopeiten juuri ripsissä, niissä kun se on helpompi havaita lyhyellä aikavälillä. Tai oikeastaan en suoranaisesti itse vaan ripsihuollon yhteydessä, usein biotiinikuuri tekee ripsistäni liukkaammat ja vahvemmat, jolloin saattaa käydä niin, että ripsipidennykset kestävät huonommin – liukas pinta kun ei ole otollinen kiinnittymisalusta niille. Sama tapahtuu hiuksissa, mutta massan ja pituuden takia sen havaitsee usein vasta pidemmällä aikavälillä. Jotkut kokevat biotiinin myös vauhdittavan hiustenkasvua, ja b-vitamiineista juuri biotiini aktivoi hiusjuuren soluja tuottamaan keratiinia, jolloin hius kasvaa. Vitamiinin puutos sen sijaan saattaa heikentää kasvuvauhtia.

Biotiiinin vaikutusta tehostaa metiooni-aminohappo, jota löytyy biotiinin ohella kotimaisen Vitabalansin avainlippumerkitystä Biotiini Balans Hair & Nail -ravintolisästä. Lisäksi vitamiiniyhdistelmään on lisätty sinkkiä, jonka vaikutus kohdistuu etupäässä ihoon; sinkkiä tarvitsemme kollageenin ja elastiinin muodostumiseen, sekä sillä on vaikutus myös luuston kuntoon. Laadukas ja tehokas paketti siis kyseessä!

Biotiini Balans Hair & Nail on todella kohtuuhintainen tuote, pari kuukautta kestävä paketti maksaa n. 12 euron paikkeilla. Sitä löytyy useista hyvinvarusteilluista päivittäistavarakaupoista, kuten vaikka Tokmann-ketjun valikoimasta.

Tuote sopii vegaaneille, ja biotiinin ollessa vesiliukoinen vitamiini, sitä on myös turvallista käyttää. Biotiini Balansin valmistaja on muuten kotimainen perheyritys ja siten saanut käyttöönsä avainlipputunnuksen! Kannattaa siis bongailla lippua ja pinkkiä pakkausta!

Psst. Biotiini Balansia löytyy myös Tokmannin nettikaupasta!

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Hehkeä kuva viimeisenä<3 :)

Vastaa

Oi kiitti! :)

Vastaa

Hei! Onpa kivat kuvat! Biotiinia en ole vielä kokeillut, mutta täytyy jossain vaiheessa testata kuuri. :)

Vastaa

Oi, kiitti! Kannattaa testata kuuri jos hiukset tai kynnet kaipaa lisäbuustia! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.