Aika menee niin nopeasti, että tuntuu kuin kirjoittelisin hiusteni kasvusta yhtenään, mutta blogihistorian taaksepäin selailu osoittaa, että kyllähän sitä aikaa ehtii välissä vierähtää. Viime kerta oli elokuussa ja hiukset ovat saaneet taas pikkuisen lisää pituutta siitä. Varsinaisesti syytä kasvukatsauksille ei enää ole, sillä olen varsin tyytyväinen pituuteen, mutta hiusjuttuja selaillessa halusin koota yhteen sen, mitä pidennyksistä luopumisen jälkeen oikeastaan on tapahtunut. Ja voitteko kuvitella, hiuskatastrofistani (eli pidennyksistä luopumisesta) on jo kolme ja puoli vuotta! Käsittämätöntä.

hiusten kasvatus 2

Heinäkuu 2011 Poistatin kaikki pysyvät pidennykset ja sanoin lopullisesti ei sineteille ja teipeille. Hiukseni olivat aivan järkyttävässä kunnossa, harvat kuin mitkä ja niin paljon lyhyemmät kuin koskaan aiemmin. Aloitin ensin tuuhennusprojektin ja myöhemmin kasvatusprojektin, apuna käytin klipsipidennyksiä, jotka pelastivat järkyttävän peilistä heijastuvan näyn. Eivät ideaaliratkaisu, mutta parempi kuin luomu tässä tapauksessa. Sinetit myös suojasivat omaa hiusta ja latva tuntui pysyvän helpommin hyväkuntoisena.

Huhtikuu 2012 Hiukseni ovat kasvaneet selvästi, mutta ovat vielä järkyttävän ohuet. Edestä näyttää ihan kohtuulliselta, mutta takaa ne ovat nysät ja hapsottavat. Kampaaja suosittelee leikkaaman kaikki tasamittaan, mutten vain pysty. Hiuskriisi on paha.

Lokakuu 2012 Elämäni tuntuu pyörivän hiusten ympärillä. Inhoan sitä, miltä ne tuntuvat ja miten pitkältä edessä oleva kasvatusurakka vaikuttaa. Kestäisin jotenkin pituuden kanssa, mutta sormiin kaikki se volyymi, mihin olen hiuksissani elämäni aikana tottunut on kateissa. Ohuet kuin mitkä.

Maaliskuu 2013 Hiukset ovat kasvun kautta saaneet hieman lisää paksuutta ja olen viimein valmis kohtaamaan pakollisen pätkäisyn. Hiuksia lyhennetään reilusti ja takana oleva lovi saadaan melkein kokonaan näkymättömiin, vaikka edelleen tukka onkin ohuempi takaa. Luovun kokonaan klipsipidennyksistä ja aloitan virallisesti kasvatusprojektin.

Elokuu 2013 Huomaan hiusten kasvaneen, mikä helpottaa myös hiusten laittoa. Hiuksia tasataan vielä vähän ja takana ollut lovi saadaan kokonaan katoamaan. Keskityn hiusten kunnon vaalimiseen enkä uskalla käyttää muotoilurautoja tai mitään muuta ylimääräistä rasitetta niihin.

Lokakuu 2013 Otan ensimmäisen kunnon katsauksen pituuskasvuun ja kyllä, sitä on aivan selvästi tapahtunut. Olen innoissani!

Maaliskuu 2014 Odottavan aika on pitkä, mutta kasvua on ilo seurata. Tyveä on värjätty, mutta hiuksia ei ole leikattu. Olen saanut pitkitettyä kampaajalla käynnin väliä ja hiusten kasvaessa olen kiinnittänyt enemmän huomiota kuntoon. Pähkäilen, olisinko valmis kokeilemaan miltä tuntuisi antaa oman värin kasvaa rennosti näkyviin.

Heinäkuu 2014 Kevään pohdintojen jälkeen päätin antaa hiusten vain kasvaa ja katsoa miten kauan pärjään. Pituutta en enää syynää ja hiustenlaitosta on tullut ihanan huoletonta. Sen sijaan tyvi mietityttää. Kampaajalla en ole käynyt sitten kevään.

Elokuu 2014 Päätän käydä laitatuttamassa muutaman raidan päällityveen ja se tekee ololle ihmeitä. Vaikka muutos on pieni, tyvi tuntuu heti freesimmältä. Latvaa myös tasataan aavistus.

Tammikuu 2015 Sitten elokuun en ole tehnyt hiuksille mitään. Häkellyttävän moni on huomioinut sekä täällä blogissa että blogin ulkopuolella miten hiukseni ovatkaan kasvaneen. Olen tyytyväinen. Silittelen usein hiuksiani ja ihmettelen ehkä päivittäin viikottain kuinka pitkät ne ovat. Tuntuu niin omalta! En juurikaan jaksa enää laittaa hiuksia eikä se haittaa. Tyvi tosin on alkanut mietityttämään ja päätin joulun tienoilla, että varaan ajan luottokampaajalle tehdäkseni saman minkä elokuussa, eli muutama ohut raita ja pieni tasaus latvaan. Sen jälkeen aion jatkaa samalla linjalla, eli annan kasvaa, mutta kuinka pitkäksi, sitä en tiedä. Aika näyttää. Pohdin, ulottuvatkohan hiukseni kesällä jo rintojen alle. Se olisi ihanaa! Makuja on monia ja hyvä niin, mutta itse miellän itseni ehdottomasti pitkätukkaiseksi!

Mietteitä lopuksi: Aloin hetken mielijohteesta kokoamaan tätä yhteenvetoa ja kiitos blogipostausten jälkeensä jättämien päivämäärien ja fiilisten se oli mahdollista. Hämmennyin siitä, kuinka pitkä projekti kyseessä onkaan ollut – että siitä on ihan todella jo 3,5 vuotta kun poistatin pidennykset ja aloitin hiusten elvytysprojektin. Pitkältähän tämä on tuntunut, mutta että niin pitkältä! Jos olisin silloin tiennyt mitä puolen vuoden sinettien käytöstä seuraa, en olisi ikinä koskaan laitattunut niitä!

Mutta tälläkin on myös hyvät puolensa, ilman sitä kokemusta en olisi näin tyytyväinen hiuksiini kuin nyt olen. Ennen pidennyksiä mietin jatkuvasti värivaihtoehtoja, haikailin yhtenään lisää jotain ja rasitin hiuksiani suotta. Nyt olen ihan supertyytyväinen näin. En kaipaa uudistuksia tai yhtään enempää, päinvastoin, olen hupsun iloinen jokaisesta uudesta sentistä ja nautin siitä, miltä omat hiukseni nyt näyttävät ja tuntuvat. Tykkään myös luonnollisemmasta fiiliksestä, en todellakaan ikävöi valkaistua tyveä vaan liukuva väri on kivan rento. Haluan, että hiukseni ovat omat ja hyvässä kunnossa. Tyvi on myös kasvanut niin paljon, että sen liukkaampaan tuntuun on tottunut hyvin. Palaillaan siis ehkäpä asiaan kesän korvilla ja katsotaan miltä hiukset silloin näyttää!

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

25 comments

Vastaa

Ihanko totta sinetit ovat noin vahingollisia omalle hiukselle?! En ole tiennytkään! Minulla oli viime kesänä sinetti tuuhennos enkä onneksi huomannut vahinkoa tapahtuneen.. Nyt pisti kyllä kuitenkin mietityttämään, ajatus oli nimittäin keväällä taas tuo tuuhennos / mahd pidennys laittaa.

Vastaa

En usko, että pidennykset ovat välttämättä näin vahingollisia! Jotkuthan eivät huomaa sinettien vaikuttavan haitallisesti juuri yhtään :) Luulen, että hiustyypillä on tosi paljon merkitystä. Oma tukkani on paksua ja sellaista, joka muutenkin vetää herkästi takkuun, niinpä sinetit vain pahensivat tilannetta. Siinä olisi sitten pitänyt kampaajan ammattitaito(-ylpeys) astua kuvaan ja sanoa, ettei toimi, mutta sinettien laittaja (vaikka olikin silloin ihan palkittu pidennysten tekijä) uusi pidennykseni eikä kertonut ihan koko totuutta vaihdon yhteydessä. Vasta toinen kampaaja, jolla kävin, huudahti tukkani nähdessään, että sinetit on saatava heti pois tai mulla ei ole kohta omaa tukkaa lainkaan. Siitä sitten äkkiä napsittiin sinetit pois ja koko kauheus paljastui mullekin – paksut ja pitkät sinetit olivat piilottaneet hyvin sen, kuinka paljon oma tukka oli harventunut alla ja takaraivoon oli tullut jopa ihan piniä kaljuja länttejä. Se oli aika moinen shokki.

Mullakin toimi sinettituuhennus toimi ihan hyvin (oli siis n.vuosi ennen pidennsyten laittoa ja niidne innoittaman uskalsinkin lopulta laittaa pidennykset samalla tekniikalla), mutta pidennykset meni pahasti solmuun, kai koska niitä oli hiuksissa niin paljon enemmän kuin tuuhennoksessa, jotka hukkuivat paremmin hiusmassaan. Jos päädyt pidennyksiin, niin suosittelen seuraamaan tilannetta. Nehän voi pysyä ihan tosi hyvin eikä aiheuttaa mainittavaa katoa hiuksiin, mutta toisinkin voi käydä, joten kantsii tsekata säännöllisesti miltä sinettien tyvet näyttää ja reagoida heti jos alkavat menemään takkuun tai muuten tulee mitä tahansa haasteita :)

Vastaa

Piti vielä kysyä; käytitkö jotain lisäravinteita kasvatus projektisi aikana? Huikea muutos tosiaan :)

Vastaa

Olen syönyt muutaman kuurin Evonia kasvatusprojektin aikana, mutta tietty on tosi vaikea arvioida onko siitä ollut hyötyä kun ei ole suoraa vertailukohtaa – mutta tuskinpa ainakaan haittaa! :)

Vastaa

Olet ollut sinnikäs, aikamoinen projekti mutta hiuksesi näyttävät nyt upeilta! Itsellänikin on kokemusta sineteistä ja teipeistä, mutta enään en niitä laita, koska kyllä omat hiukset kärsii, sanoi kuka tahansa mitä..voisin esitellä itseni eli olen Katarina Vaasasta ja olen kirjoittanut blogiani vasta vajaat kaksi kuukautta joten aloittelijoita ollaan:) hyvää vkl!

Vastaa

Oi, kiitos kovasti! Sama juttu, pidennykset on nyt testattu ja tästä eteenpäin keskityn mieluummin vaalimaan omaa tukkaa :) Oi, hauska ”tavata”! Täytyykin käydä tutustumassa blogiisi :) Ihana kun jätit kommentin! Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

Vastaa

Ei kai aikuinen nainen ihan oikeasti mieti tuon kaltaisia asioita…oikeesti…

Vastaa

<3

Vastaa

”Hauska” kommentti :) Kyllä aikuinen nainen oikeesti miettii tällaisia asioita ja kovastikin. Tässä oman kasvatusprojektin kanssa taiteillessa miettii hyvinkin tarkkaan mitä hiuksilleen tekee ja millä aineilla pesee, hoitaa, muotoilee.. Että ihan aikuisten oikeesti :)

Vastaa

Voi niinpä, sinäpä sen sanoit! Eikä se, että miettii välillä hiuksia tai muuta kevyempää mitenkään sulje pois muiden asioiden ajattelua. Tasapaino kaikessa, välillä keveitä ja kauniita asioita, välillä niitä syviä :)

Tuntuu ihan hullulta, että aikuisuus määrittäisi sen, ettei saisi ajatella tiettyjä aiheita. Voi että, eiköhän yhteen ihmiseen mahdu monen tasoisia ajatuksia ja hyvä niin, tärkeintä, että uskaltaa ajatella :)

Ihanaa viikonlopun jatkoa!!

Voi sinäpä sen sanoit. Ei ne kevyet, joskus jopa hömpältä tuntuvat asiat sulje mitään muuta pois. Eikä tee kenestäkään mitään tyhjäpäätä. Elämässä pitää olla monenlaista sisältöä, jokaisessa ihmisessä olisi hyvä olla monenlaista sisältöä. Eikä se mikä ketäkin kiinnostaa tai mihin haluaa panostaa, ole keneltäkään toiselta pois.
Kiitos sinulle näistä syvällisemmistäkin ajatuksista! On aina hyvä katsoa pintaa syvemmälle :)
Rentouttavaa viikonloppua sinullekin <3

Vastaa

tämä oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kuin kommenoin…yhtään blogia… syy oli toki se, että aina pitää tehdä sitä ja tätä, ennen kuin voit mitään kirjoittaa…kommentoida
yli kolme vuotta blogeja lukeneena ymmärrän kyllä ” yskän”…
Hyvää jatkoa. Tämä taho hiljenee…
tähän loppuun sopisi runo, jota en osaa kirjoittaa…

Vastaa

Paitsi tuon edellisen :D Pitkäksi venähtänyt perjantai-ilta? No ei vaan, tosi mukava, että se ”ainoa” kommentti jonka päätit jättää mihinkään blogiin oli juuri tämä! Olen otettu siitä :)

Ihanaa viikonloppua!

Vastaa

I so feel you! Mun tukan pilasi taannoin teippipidennys. Ilmeisesti oma tukkani on liian hentoista eikä kestänyt liian pitkiksi jätettyjen pidennysten painoa. Oma pitkä tukka katkesi lähes kokonaan ja pidennysten poiston jälkeen mulla oli käytännössä jäljellä vain päälliosan tukka. Monet itkut on itketty tämän kasvatusprojektin aikana, mutta pikkuhiljaa aletaan olla voiton puolella. Eikä muuten enää koskaan tule pidennyksiä tähän päähän!

Vastaa

Ou nou, kohtalotoveri!! Pystyn niin hyvin samaistumaan, mulla oli käytännössä ihan sama kohtalo ja todella, monet kyyneleet on vuodattu sen jälkeen! Onneksi ei enää vähään aikaan, nyt riittää hymyä kun hiukset alkavat näyttämään ja tuntumaan siltä mihin on tottunut. Ja todella, ei enää ikinä teippejä tai sinettejä!

Vastaa

Ihanaa kuulla että Sinun tukkasi on kasvanut.Poistatin omat kesäkuussa ja omat hiukset ovat kovin hentoiset joten oma tukkani kyllä kärsi.Nyt alkanut selvästi vahvistumaan ja vaikka välillä on tuskallista kun takaraivon kohdalla on lyhyempää kuin muualla mutta siltin sinnikkäästi jaksan uskoa että ne kasvaa ja ovatkin kasvaneet ja ihana lukea sinun blogiasi ja että annat toivoa siihen että kyllä ne palautuu entiselleen!;)

Vastaa

Oi ei, kuulostaapa tutulta! Mulla kärsi kaikkein eniten juuri takaraivolla olevat hiukset ja tukka takaapäin olikin ihan hirmuisen surkea näky todella pitkään. Alku oli kaikista kankeinta ja odottavan aika todella on pitkä, mutta jossain vaiheessa katkenneet hiukset ylittivät sen tietyn kriittisen pituuden ja loppukasvu onkin mennyt kuin huomaamatta. Edelleen hiuksissani on tosi eripituisia kohtia, mutta se ei onneksi enää loista ulospäin. :)

Tuskin koskaan unohdan millainen hauraan ja ohuen oloinen tukka oli juuri pidennysten poiston jälkeen, joten paksuuden pikkuhiljainen palautuminen tuntuu ihan tosi hyvältä! :)

Kovasti tsemppiä kasvatukseen (kyllä ne kasvaa!!) ja kiitos ihanasta kommentistasi :)

Vastaa

Minä tässä juuri ajattelin kataista taas omiani. Taidan tulostaa ton sun 2013 maaliskuun kuvan ja kävellä kampaajalle sen kanssa. Ei nämä nyt pajon sitä pidemmät ole, mutta siinä on ihan kaikki just eikä melkein. Niin väri kun tasainen pituuskin :D

Mun tukka on niin ohutta, että tätä ei kannata kasvataa. Ollut aina, pidennyksiä en ole koskaan kokeillut. Annoin vuosia sitten jo periksi, ei tästä tuuheaa tule, joten pitkä polkka ja kauniin kiiltävä väri riittäköön :)

Vastaa

On kyllä niin totta, että tukan määrä ja laatu sanelee tosi paljon sitä, miten ne näyttävät parhaalta! Huonot hiuspäivät lisääntyy huimasti jos yrittää väkisin saada hiuksiaan sellaiseen, mikä ei vaan niiden ”luonteelle” sovi kun taas sen oikean hiusmallin löytäessä elo hiusten kanssa on parhaimillaan varsin mutkatonta! :)

Jos joku oli lyhyemmässä mallissa hauskaa, niin tietty ilmavuus plus kampausten pysyvyys, pitkä on niin raskas, että kaikki lässähtää nopeasti pitkin päätä :)

Vastaa

Tääläkin yksi kohtalotoveri! Pilasin kans hiukseni totaalisesti sineteillä. Mulla ei ole koskaan ollut mikään kovin paksu tukka, pitkä kylläkin, joten halusin aikoinaan tuuhennus mielessä sinettejä kokeilla. Reilun puoli vuotta ehdin niistä ”nauttia” kun totuus kans valkeni :( Ei kestänyt munkaan hennot hiukset. Mulla oli puoli päätä sellasia noin korviin asti ulottuvia haivenia ja voi vaan kuvitella miltä latva näyttää siinä vaiheessa kun jo ennestään suht ohuista hiuksista puuttuu puolet. Klipsejä käytin/käytän kans, jos erityisesti haluaa hiuksia saada laitettua. Ei varmaan kovin fiksua sekään, mutta ainakin parempi vaihtoehto kuin sinetit. Vieläkin on matkaa siihen, että hiukset sellaisessa kunnossa kuin ennen sinettejä, mutta pikku hiljaa onneksi paremmalla puoliskolla. Huh, ei enää koskaan sinettejä!!
Millaisia tuotteita käytit kasvatusprojektisi aikana? Olisiko jotain mitä oikein voisit suositella kokeiltavaksi? :)

Vastaa

Voi eikä :( Tuo paluu siihen, mitä hiukset olivat ennen on kyllä pitkä ja kivinen!

Itse olen viimein ylittänyt sen rajan, ja tuntuu kyllä ihan mielettömän hyvältä! Tietty, edelleen joukossa on niitä katkenneita hiuksia sekä selvästi lyhyempiä alueita, mutta noin niin kuin kokonaiskuvallisesti voiton puolella ollaan jo selvästi. Kyllä sitä on monet kerrat tullut mietittyä, mikä urakka puolen vuoden huvista seurasi. Voi kun olisi tiennyt silloin!

Klipsipidennykset kyllä auttavat sen pahimman vaiheen yli, en tiedä mitä olisin tehnyt oman tukan kanssa jos niitä ei olisi ollut tarjolla! Niistä ajoista ei itsellä olekaan kuvia muuta kuin klipsien kanssa, sillä hyvä jos pystyin silloin edes katsomaan itkemättä peiliin ilman jatkoja :)

Olen ollut tämän kasvatusurakan aikana tosi suojeleva hiuksiani kohtaan, olen minimoinut muotoilulaitteiden käytön ja keskittynyt tosi hoitaviin tuotteisiin. Latvaa olen vaalinut (etenkin hiusöljyillä), jotta se pysyisi mahdollisimman hyväkuntoisena, mikä tarkoittaa yhtä kuin, ettei tarvitse leikata :) Olen myös syönyt muutaman kuurin Evoniaa, mutten osaa tietenkään sanoa mikä sen hyöty kokonaiskuvallisesti oli, mutta tuskinpa siitä ainakaan haittaa oli :)

Kovasti tsemppiä projektiin! Se vie aikaa, mutta mikä ihana tunne onkaan, kun hiukset vihdoin alkavat muistuttamaan sitä, mitä olivat ennen :)

Vastaa

Sulla on kyllä aivan mielettömän ihanat ja hyvinvoivan näköiset hiukset! Täällä sama projekti meneillään ja yhtään en ole katunut sitä, että teippipidennyksistä luovuin. <3

Vastaa

Oi kiitti! Näiden kunto on kyllä kohentunut ihan huimasti viime vuosina, selvästi auttanut tietoinen panostaminen hoitoon sekä muotoilurautojen käytön vähentäminen :)

Vastaa

Paljon on kasvaneet! Hyvältä näyttää! Itselläni hiukset oli ohuet ja kasvoi hitaasti. Aloin syömään hiusten kasvua ja vahvistumista edistävää ravintolisää ” biotiini strong”ia. Tosin siinä meni ainakin 1-1,5v kunnes näin eron. Äitini joka on kampaaja sanoo myös hiuksieni vahvistuneen huomattavasti. Suosittelen!

Vastaa

Oi, kiitos kovasti vinkistä! Tuo onkin itselle ihan uusi tuttavuus, tai siis kyllä ihan perusbiotiinia olen syönyt ja sitten Evoniaa ja jotain muuta vastaavaa, mutten tuota mainitsemaasi! Kuulostaa tosi hyvältä :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.