Illan agendani on yksinkertainen.

chjoko 03

Kävin iltapäivällä blogin kautta hemmottelussa pitkän kaavan mukaan Sara H:n upouudessa ja upeassa hoitolassa Krunikassa ja kotimatkalla poikkesin lempisuklaakauppassani Chjokossa hakemassa iltaherkkuja. Iltaruoaksi valmistettiin miehen kanssa lämpimiä voileipiä, jotka olivat tähän hetkeen juuri sopivan helppoa ja hyvää syötävää. Olen ollut mielettömän väsynyt viime päivinä, en fyysisesti, mutta henkisesti. Yksinkertaisesti tällä hetkellä tuntuu olevan liikaa muistettavaa ja työstettävää, eikä mieli meinaa pysyä kaikessa siinä mukana. Niinpä lupasinkin itselleni, että tänä iltana vain olen. Herkuttelen ja poltan kynttilöitä nyt kun vielä on pimeät illat. Nautin lasin viiniä ja syön suklaata.

Huomenna on taas aikainen herätys ja luvassa päivä ystävän kanssa. Samaan aikaan olen onnellinen siitä, että tapahtuu ja elämässä on ihania ihmisiä, joiden kanssa viettää aikaa, mutta myönnän sen samalla väsyttävän. Tuntuu, etteivät akut ehdi latautua kaiken keskellä ja nukkumaan mennessäkin mieli vielä surraa kun tuntuu, ettei välttämättä päivällä ehdi ajattelemaan kunnolla. Tuntuu, että tarvitsen runsaastikin omaa tilaa ja aikaa ajatella ja olla, olen aina tarvinnut. Mieleni ei toimi jos ympärillä tapahtuu tai pitäisi ajatella nopeasti, olen hidas ja koen tarvitsevani jokaiseen päivään hetken omaa tilaa, jolloin voin vetäytyä häiriöttömään kolooni sulattelemaan tapahtumia ja sisäistämään tulevaa. Jos sitä ei ole, muutun levottomaksi ja pahimmillaan ärtyneeksi. Voi apua, kuulostanpa kamalalta? Tarkoitus siis sanoa, että ihanaa, että tapahtuu ja mielettömiin ihmisiin olen saanut tutusta viime aikoina, siis todella upeisiin, ja siinä kaiken keskellä vieläpä päässyt hahmottelemaan tulevaa, mutta voih, kyllä se kaikki väsyttääkin!

sara h 2 c

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

8 comments

Vastaa

Niin ymmärrän sun fiiliksen. Tiedätkös kun mä olen aika samanlainen. Nautin kun ympärillä tapahtuu, mutta akkujen lataaminen vaatii vastapainokseen aikaa. Mukavien juttujen jälkeen yleensä lataudun nopeammin, mutta esim. työasiat vievät pidempään. Eikä se ennen ollut mahdollista. Siksi tämä nykyinen työtilanne onkin ideaali, vaikkei ehkä rahallisesti ;)

Vastaa

Oih, onpa huojentavaa kuulla, että muillakin on samoja fiiliksiä <3 Hölmöä kyllä, sitä melkein kokee välillä syyllisyydestä siitä, että kokee niin voimakasta tarvetta vetäytyä ja olla ihan vain hiljaisuudessa :)

Vastaa

Eikä, nyt iski hirveä herkkuhimo, kun näki teidän tämän illan herkut :D!

Itsellänikin on kauhea väsymys tällä hetkellä, koska maanantaina aloitin yritystoimintani ja jotenkin koko viikon on ollut sellainen kauhea stressi tästä aloituksesta. Koko ajan ajatukset ovat työssä ja tuntuu, ettei pääkoppa saa missään vaiheessa lepoa. Onneksi tämä on kuitenkin sinänsä positiivista ajattelua ja tulevan pohdintaa, koska rakastan työtäni, enkä tiedä, mitä muuta haluaisinkaan tehdä :). Tänään kuitenkin aion yrittää loppuillaksi unohtaa työt ja rentoutua – huomenna nukun pitkään! :)

Toivottavasti sinunkin viikonlopusta tulee ihana ja rentouttava kaikesta väsymyksestä huolimatta <3

Vastaa

Voih, voin vain kuvitella mieten paljon kaikkea yritystoiminnan alkuun liittyy! Olen jonkun verran tässä omia vaihtoehtoja pohtiessa perehtynyt asiaan ja huh, vähemmästäkin saa kehitettyä stressiä :) Mutta kuten sanoit, ihanaa kuitenkin, että samalla on menossa oikeaan suuntaan, se kummasti auttaa jaksamaan <3

Ihanaa naistenpivää ja levollista sunnuntaita! Ja tietty, kovasti tsemppiä oman yritystoiminnan pariin – kuulostaa kerrassaan ihanalta ja jännittävältä! :)

Vastaa

Ymmärrän ihan täysin, mitä tarkoitat. Olen ihan samanlainen, omaa tilaa ja aikaa olla itsensä kanssa on ihan välttämätöntä saada, muuten uupuu ja väsyy todella nopeasti. Olen huomannut, että joidenkin ihmisten on tätä vaikea ymmärtää. Ihanaa kuitenkin, että sinulla mukavia asioita tapahtuu! Ihanaa viikonloppua!

Vastaa

Voih, ihana kuulla, että muillakin on samanlaisia tunnelmia! Välillä sen herkästi unohtaa ja pahimmillaan jopa potee syyllisyyttä omasta voimakkaasta kaipuustaan omaan tilaan ja rauhaan :) Mutta kuten sanoit, ihanaa, että väsymys on silti positiivisten asioiden seurausta – se auttaa kummasti jaksamaan ja antaa lisää virtaa hoidettavien asioiden keskellä!

Kiitos kovasti, ihanaa naistenpäivää ja sunnuntain jatkoa myös sinulle!! :)

Vastaa

Ymmärrän täysin miltä sinusta tuntuu, sillä tunnistan sinusta samanlaisen herkkyyden, kuin itselläni on.

Pyydän sinua ensi alkuun lukemaan oheisen linkin tekstin. Tuntuuko tutulta? Aivan kuin joku kertoisi juuri sinun elämästäsi…

http://www.mtv.fi/lifestyle/tunteet/artikkeli/erityisherkka-ihminen-kokee-kaiken-voimakkaammin-ja-unohtaa-siina-samassa-huolehtia-itsestaan/4751432

Koemme kaiken vain niin paljon voimakkaammin ja syvällisemmin kuin vähemmän herkät ihmiset, että se saa kehon ylivirittymään ja sitä kautta väsymään. Toisaalta se on rikkaus, toisaalta tällainen elämä vie niin paljon enemmän voimia, että siksi oman ajan ottaminen ja lepääminen on erittäin tärkeää.

Itse ymmärsin tämän vasta aivan äsken ja yritän nyt muokata pikkuisen elämääni nämä asiat huomioiden.

Luin Elaine Aronin kirjan Erityisherkästä ihmisestä ja se oli erittäin tunteita herättävä kokemus. Maailmassa on muitakin ihmisiä, jotka ovat samanlaisia outolintuja kuin minä. Kaikki vuosien varrella koetut tuntemukset siitä, että ”olen jotenkin huonompi ihminen kuin muut, koska en jaksa elää samalla tavalla kuin muut / miksi tavallinen arki uuvuttaa” jne saivat selityksen. Ja kyyneleet vain valuivat kirjaa lukiessani. Suosittelen tutustumaan asiaan, jos yhtään tuo teksti tuntuu omalta.

Vastaa

Kiitos tuhannesti mielenkiintoisesta linkistä ja samaistumista herättäneestä kommentistasi! Olenkin sivusilmällä ja kiinnostuneena seurannut pinnalle noussutta keskustelua ja artikkeleita erityisherkkyydestä, todella mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä aihe! Tunnistan hyvin paljon samaa itsessäni kaikesta siitä aistien herkkyydestä ja asioiden vaikutuksesta syvälle – se on seurannut läpi elämän ja vaatinut omanlaisiaan työkaluja arjessa kahlaamisen tueksi.

Ja tuo on kyllä niin loogisen kuuloista, että herkistyminen ja voimakas kokeminen myös syövät energiaa ja saavat siten helpommin väsymään. Mutta kuten sanoit, asioilla on kaksi puolta, herkkyys on myös mieletön vahvuus! Pitää vain löytää se oma tapa olla, rohkeus kuunnella ja arvostaa itseään sekä ominaisuuksia, jotka hetkittäin tuntuvat oudoilta ja jopa hävettävät!

Kiitos näistä ajatuksista, tässä riittää paljon pureskeltavaa ja täytyypkin tutustua myös kirjaan! Ihanaa naistenpäivää ja levollista sunnuntain jatkoa! <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.