Keväistä sunnuntaita! Sain ihanalta Adalminalta seitsemän kysymyksen haasteen ja sen sijaa, että olisin hypännyt alkuperäisen suunnitelmani mukaisesti asukuviin, paneudutaankin hetkeksi kysymyksiin ja vastaksiin!

1. Oletko keittiön hengetär ja mikä on bravuuriruokasi?

Voi en ole, en todellakaan ole! Viihdyn kotona, mutten erityisesti jaksa puunata kotia tai vietä aikaa keittiössä. Erityisiä vahvuuksia keittiössä ei siis juuri ole, mutta jos nyt bravuuriksi pitää jokin mainita, niin ehkäpä ihan perussalaatit. Syödään arkisin paljon salaatteja ja niiden valmistus on oikeastaan aina mun vastuullani.

2. Mitä harrastat? Mitä muuta kuin bloggaamista?

Matkustus on rakas harrastus, jonka tulevaisuudessa haluaisin nähdä yhä enemmän elämäntapana. Siihen haluan käyttää vapaa-aikani ja se motivoi säästämään. Muuten tekemiseni ovatkin enemmän satunnaisia, liikuntaa välillä enemmän ja välillä vähemmän., pukeutuminenkin kai jollain tapaa asettuu harrastuksen raameihin ja voisiko sanoa myös oman itsensä jatkuvan kehitystyön?

valkoinen takki

3. Unelma-ammattisi lapsena ja miten haaveille kävi?

Oli oikeastaan kolme sellaista, jotka elivät kaikkein pisimpään; arkkitehti, kirjailija ja psykologi. Ja miten niille kävi? Jossain vaiheessa tajusin, etteivät lahjani kuitenkaan ole riittävät arkkitehdiksi, mutta nautin edelleen suuresti erilaisista tiloista ja rakennuksista. Kirjailijuus elää salaisissa unelmissa edelleen, mutta saa nähdä miten sen käy. Psykologiasta luovuin haikeana tajutessani oman koulunkäynnin haasteet ja yliopisto-opintojen vaatimukset, eli lukupääni ei todellakaan ole vahva kuten olen kirjoitellutkin. Lopulta päädyin markkinointiin, ja olen naurahdellut, että etäisesti siinä yhdistyy paloja noista kaikista; arkkitehdin ja kirjailijan visuaalisuus, viestintä ja ulosanti ja psykologian puolelta vaatimus ymmärtää ihmismielen perusteita saadakseen viestit välittymään tehokkaasti.

4. Sisutuksesti kulmakivet? Värit, materiaalit, tyyli – vai joku muu?

Vaikea kysymys, en oikeastaan ole varma onko niitä. Mulla ei nimittäin ole selkeää sisustusmakua ja se elää kausissa, yhtenä kautena viehättää tummat värit, toisena boheemius ja kolmantena (eli nyt) vaaleus. Tykkään monenlaisista sisustuksista ja voisin nähdä itseni asuvan hyvin erityyppisten tyylien keskellä. Ehkä yhdistävänä tekijänä on jonkinlainen seos uutta ja vanhaa, tietty särmä, mutta muuten olen hyvin kaikesta innostuva (ja myös nopeasti kyllästyvä).

valkoinen takki 2

5. Millainen on musiikkimakusi ja onko sinulla lempiartisteja?

Kuuntelen todella vähän musiikkia, siis todella vähän. Musiikki on itselle usein enemmänkin häiriötekijä ja vaatii tiettyä mielialaa kuunnella musiikkia. Pidän enemmän hiljaisuudesta ja olen pitänyt itseäni aina vähän outolintuna asian suhteen, sillä musiikki tuntuu olevan niin universaali asia, mistä kaikki muut tuntuvat nauttivan. Siis tokihan välillä kuuntelen musiikkia ja kun kuuntelen, kuuntelen niitä samoja kappaleita joita kuuntelin 15 vuotta sittenkin, eli en todellakaan tiedä mitä musiikkirintamalla tapahtuu tai ketä on pinnalla juuri nyt.

6. Jos saisit valita, millä historian vuosisadalla tai -kymmenellä eläisit, minkä valitsisit ja miksi?

Tulevaisuuden. Tietty olisi jännittävää päästä tekemään hyppäyksiä menneisiin, nähdä paloja niistä arjista ja vaiheista, mutta oikeasti en haluaisi palata menneeseen aikaan. Sen sijaan tulevaisuus kiehtoo, harmittelen jo nyt, miten paljon en ehdi näkemään oman elämän aikana, joten voisin hypätä paljonkin eteenpäin, nähdä mihin kaikki päättyy ja saada selville, mitä tulevaisuus tuo tullessaan oman elinajan jälkeen.

7. Pakopaikkasi – onko sinulla sellaista ja jos on, niin mikä?

Niitä on tavallaan kaksi. On tietenkin koti, jossa on aina turvallista ja hyvä olla. Se on tila, jossa voin rauhoittua ja olla kuten huvittaa. Toisena on poissa, muualla, eli matkoilla tilassa, jossa on kaukana tästä, tavoittamattomissa ja kaiken tuntemattoman sekä uuden keskellä. Siinä on jotain kiehtovaa ja koukuttavaa, ja se saa aikaan toisenlaisia syvän olemisen tuntemuksia kuin mitä vaikkapa koti tarjoaa.

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Vastaa

Kiva postaus! :) Näitä on mukava lukea. Erityisesti tuo kohta 5. sopii myös minuun. Heh, onneks en ole ainoa, joka ei juuri kuuntele musiikkia. Saatan kuunnella radiota esim. siivotessa, mutta siinä vaiheessa alkaa tylsistyttää, kun soi uudestaan se sama puoli vuotta sitten soitettu kappale.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.