Esititte liudan kysymyksiä, pääosin minulle, mutta myös miehelle. Ne on pureksittu ja purettu paperille (tai ruudulle), ja tässä ensimäinen erä, miehen vastaukset olkaa hyvä. :) Omani julkaisen pika pikaa perässä, nekin kun ovat jo valmiina jonossa odottamassa muutaman muun postaukseni kanssa!

 

1. Onko Korundin elämään ja ”sisäpiiriin” (perhe, ystävät, kaverit) ollut helppo päästä mukaan? Miksi / miksi ei?
Syvempi tutustuminen Korundiin ja pääsy ”sisäpiiriin” ei tapahdu nopeasti vaan vaatii sen, että henkilö on aidosti halukas näkemään vähän vaivaa ja osoittamaan olevansa luottamuksen arvoinen. Kuten monissa elämän parhaissa asioissa, vaivannäkö palkitaan ja on ehdottomasti sen arvoista. Sisäpiiriin pääsy on vain aniharvoille suotu erioikeus, olen ylpeä saadessani kuulua tähän joukkoon.

2. Mitä mieltä olet Korundin ystävistä?
Korundin lähipiiri on täynnä äärimmäisen sydämellisiä, lämpimiä, älykkäitä, hauskoja ja fiksuja ihmisiä, mikä ei ole mitenkään yllätys Korundin tuntien.

3. Olivatko molemmat yhtä ihastuneita vai oliko jompikumpi aktiivisempi alussa?
Korundi, samoin kuin itsekin taidan olla, on melko hitaasti lämpiävää sorttia ja koska meillä molemmilla oli takanamme (parin vuoden päässä tosin) pitkät ja vakavat suhteet, halusimme antaa asioiden edetä rauhassa ja omalla painollaan. Melko nopeasti molemmille kuitenkin valkeni, että nyt edessä on jotain erityistä, sellaista josta haluaa pitää kiinni ja joka tuntuu oikealta. Aktiivisuus alkuvaiheessa oli vähän 50-60, Korundi teki ensimmäisen lähestymisen mutta pitäisin itseäni muuten kenties vähän aktiivisempana osapuolena.

4. Blogi ei ole huumoripainotteinen (ja hyvä niin, usein vakavia tekstejä on ihana lukea), mutta millainen huumorintaju Korundilla on?
Kenties hivenen yllättäenkin mustaa, hyvällä tavalla kuivaa, älykästä ja pähkähullua. Välillä puujalat heiluvat niin, että lastut lentää.

5. Oliko jännittävää lähteä kesällä pitkällä yhteiselle matkalle – ette käsittääkseni olleet seurustelleet kovin kauaa?
Itse asiassa ei, vaikka usean viikon seikkailu kaikkine odotettavissa olevine kommelluksineen kieltämättä hivenen riskialttiilta vasta ~3 kuukauden tapailun jälkeen näin jälkikäteen ajateltuna kuulostaakin. Olemme kuitenkin (ainakin pääosan ajasta) kumpikin varsin rauhallisia ja kompromissikykyisiä, joten suuremmilta draamoilta vältyttiin. Suhteemme päinvastoin hitsautui tiiviiksi ja matkasta kehkeytyi unohtumaton kokemus. Sitä en tosin tiedä minkälainen backup plan Korundilla oli mietittynä sen varalle, että osoittautuisinkin täydeksi urpoksi, pitääkin tiedustella asiaa. ;)

matkaopas

6. Paras piirre Korundissa (ulkonäkö ja luonne, vaikka molemmat erikseen)?
Mikä toisessa oli ”se” juttu, mikä kiinnosti herätti huomion ja mihin toisessa ihastuitte?
Tapasimme Korundin kanssa netin välityksellä ja hän siis oli se, joka teki ensikontaktin. Kiinnitin välittömästi huomiota siihen, miten luontevasti hän ilmaisi itseään ja ajatuksiaan kirjallisesti, osoitti omaavansa harkittuja ja perusteltuja mielipiteitä, sekä omiani vastaavat arvomaailmat ja näkemykset. Hänen ennakkoluulottomuutensa, suvaitsevaisuutensa, analysointikykynsä ja lämmin sydämensä tekivät lähtemättömän vaikutuksen, ja näitä piirteitä arvostan hänessä eniten. Parasta Korundin ulkonäössä on kaikki, erityisesti hymy.

7. Oletteko molemmat hyvin parisuhdekeskeisiä?
Kyllä, olemme molemmat keskellä parisuhdetta. Hmm. Jos parisuhdekeskeisyys tarkoittaa sitä, että parisuhde on elämän keskeinen asia, johon on aina pyrittävä ja jota ilman ei tule toimeen tai voi olla onnellinen, emme. Jos se taas tarkoittaa sitä, että vakavassa suhteessa ollessamme omistaudumme kumppanillemme, teemme jatkuvaa työtä suhteen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi, kyllä.

8. Millainen henkilö kuvittelisit Korundin olevan vanhana? Rauhallinen, keinutuolissa istuskeleva mummo vai aktiivinen maailmanmatkaaja?
Eteläranskalaisen pikkukaupungin katukahvilassa sylikoiraansa silittävä, vienosti aurinkolasiensa takaa hymyillen ympärille avautuvaa pittoreskia maisemaa ja kiireetöntä elämää tarkasteleva, filantropiaa ja kenkien keräilyä harrastava eläkkeelle jäänyt ja kaikki mantereet kymmeneen kertaan kiertänyt muoti-imperiumin perustaja. Vaihtoehtoisesti Vantaalla vuokra-asunnossa asuva kuuden lapsen avohoidossa oleva neurootikkoäiti. Tai jotain siltä väliltä. Korundi ei pidä keinutuoleista mutta sohvalla tuntuu viihtyvän, enkä toisaalta usko kiinnostuksen matkailua kohtaan missään vaiheessa loppuvan. Todennäköisesti, ja toivottavasti, hän pysyy täysin samanlaisena kuin nytkin.

9. Miksi asutte vuokralla?
Kuten blogista varmaan jotkut ovat jo huomanneetkin, olemme koko kevään ajan etsiskelleet uutta asuntoa, emmekä valitettavasti vielä ole sopivaa löytäneet. Sopivaa siis sekä omille vaatimuksillemme että kukkaroillemme, jompi kumpi näistä on melko helppo toteuttaa, mutta molemmat samassa paketissa on osoittautunut hieman haasteelliseksi. Kiire ei onneksi ole minnekään, joten mieluummin etsimme niin kauan, että juuri se oikea löytyy.

10. Miten teette matkasuunnitelmanne eli kiinnostaako kumpaakin samat kohteet?
Tyypillisesti suunnittelu lähtee siitä, että molemmat heitämme ilmaan pari omasta mielestä kiintoisinta ja mieluisinta kohdetta, joista yritämme löytää sen molempien kannalta parhaan vaihtoehdon. Ainakin toistaiseksi ehdotukset ovat olleet hyvin samoilla linjoilla ja kohteiden valinta on ollut jopa hellyttävän yksimielistä. Kun kohde on valittu ja matkustusaika lyöty lukkoon, google, wikipedia ja tripadvisor joutuvat melkoisen pommituksen kohteeksi kunnes lopullinen matkasuunnitelma on saatu kasattua. Matkakohteista yleisesti Korundilla sydäntä lähinnä ovat selvästi kulttuuririkkaat kaupungit, idylliset pikkukylät ja kaunis arkkitehtuuri, itselläni ehkä tärkeimpinä muinaiskulttuurit ja historialliset kohteet sekä rikkaalla merenalaisella elämällä varustetut kirkasvetiset paikat. Kummallakaan mielenkiinto ei toki näihin rajoitu vaan tavoitteena on mahdollisimman laajasti päästä tutustumaan kaikenlaisiin kohteisiin, kuitenkin pahimmat turisteja varten pystytetyt rysät vältellen.

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Mukava lukea näitä vastauksia myös miehen silmin! Avartaa varmasti myös omaa ajatusmaailmaa, kun kuulee mitä mieltä toinen on. Teistä molemmista välittyy suvaitsevaisuus, avoimuus ja lämminhenkisyys – tärkeitä asioita elämässä. Toivottavasti saamme lukea paljon matkapostauksia myös tulevaisuudessa! :)

Iloa ja aurinkoa viikkoosi, Korundi!
-Aisha

Vastaa

Kiva kuulla, jos tykkäsit! Myönnettävä on, että minustakin oli kiva lukea vastauksia :) Kaunis kiitos sinulle sanoistasi ja kommentistasi! Hih, matkapostauksia varmasti luvassa vielä, kesäkin kun matkailun täytteinen!

Ihanaa viikon jatkoa myös sinulle, sateesta huolimatta! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.