Siis tämä pimeys on ihan hirveää! Eilen hain hyvää fiilistä ripottelemalla koko asunnon täyteen kynttilöitä, mutta nyt ei vaan jaksa. Ulkona on pilkkopimeää ja tuntuu kuin maailmaa tarkastelisi sumuverhon läpi. Haukotuttaa, eikä oikein nappaa tehdä yhtään mitään. Pää hajoaa, mutta ei auta, tätä tämä nyt on niin kuin joka ikinen syksy. Ja talvi. Palaillaan sitten pirteänä kuvioihin maaliskuun paikkeilla, tai jotain. Kenelläkään ylimääräisiä lentolippuja jonnekin tosi kauas ja tosi aurinkoiseen?
Ruokahalukin on kasvanut hetkessä. Jos kesäloman jälkeen oli tosi helppo pitää yllä kevyttä linjaa, nauttia salaateista, keitoista ja keveistä välipaloista, niin etenkin viimeinen viikko on ollut ihan toista. Tekee mieli syödä ihan koko ajan, ja tietty kaikkea epäterveellistä! Huono yhdistelmä, kasvava ruokahalu ja laiskistuva mieli – ei auta muu kuin repiä itsensä liikkumaan entistä aktiivisemmin, että selviää läpi talven edes lähes samankokoisena.
Eilen siis herkuteltiin vielä kuppikakkujen jälkeenkin, napattiin Stockalta mukaan leivokset ja taisin repiä auki salmiakkipussinkin. Kokkauksen suhteen kaivattiin jotain helppoa, mutta hyvää. Pienen googlailun jälkeen osuin Hanna Gullichsenin herkullisen kuuloiseen ja ihanan helpon oloiseen pastareseptiin, niinpä päädyimme tuoretomaatti-vuohenjuustopastaan.
Niinkin yksinkertaiseksi reseptiksi se osoittautui tosi hyväksi, sellaiseksi, joka sopisi mainiosti myös arkeen. Pastan keittoajan aikana ehtii mainiosti valmistaa kastikkeen ja sen jälkeen ruoka onkin jo tarjoiluvalmis, eli kymmenessä minuutissa saa aikaan mainion aterian vähillä raaka-aineilla! Kylkeen vielä tuoretta patonkia, niin se on siinä!
Alkuperäinen kahden hengen resepti löytyy täältä, Safkaa-blogin alta, mutta tässä resepti vielä kopsattuna ja vähän tiivistettynä:
8 terttutomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 shalottisipuli
3 rkl oliiviöljyä
pala punaista chiliä
6 rkl pehmeää vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria myllystä
- Laita pastavesi kiehumaan ja suolaa se kunnolla.
- Keitä pastat ja valmista kastike samaan aikaan.
- Pilko sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä, lisää joukkoon silputtu valkosipuli ja ohueksi viipaloitu chili (ilman siemeniä). Anna pehmetä hetken pannulla.
- Lisää joukkoon kuutioidut tomaatit ja anna paistua vielä hetki.
- Kun pasta on valmista, lisää kastikkeen joukkoon vuohenjuusto.
- Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää halutessasi mukaan tilkka keitinvettä (me laitettiin n. 1 dl, mutta olisi voinut olla ripaus enemmänkin).
- Ripottele annoksen päälle mustapippuria ja tarjoile heti.
Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.
4 comments
Sari
Ihana resepti, pitää kokeilla! Oletko kokeillut mitään valohoitoa? Itse en ehdi aamulla istumaan kirkasvalolaitteen vieressä, joten käytän aamuisin sarastusvaloa (täytyy olla merkkituote) sekä valokuulokkeita. Sarastusvalon lähellä silmät kiinni aamuisin herättää ja vaikutus näkyy myös päivällä, kun on virkeämpi. Hyvin ovat siis auttaneet! Lisäksi liikunta pitää mielen valoisampana.
Anna-Maria
Just viikonloppuna kaivoin kirkasvalolamppuni varastosta esille! Tämä on ollut apuna jo muutaman vuoden, mutta sen isompaa vaikutusta en ole huomannut. En tosin tiedä onko kyseessä ollut se, etten ole aina muistanut/jaksanut/ehtinyt nauttia valoannosta säännöllisesti ja aina päivittäin, joten niinpä tässä väsymyspuuskan keskellä päätin, että tänä syksynä varmistan, että valoa tulee saatua ihan joka aamupäivä – toivotaan, että auttaa mullakin edes vähän :)
Sarana
Samaa vikaa täällä ja jos löydät ne ylimääräiset liput, niin hyppään matkalaukkuun mukaan! Mistä noin kauniin muotoiset viinilasit?
Anna-Maria
Huuh, kohta joutuu varman ostamaan itse jos kukaan ei haaveista huolimatta yllättä tipauttamalla postiluukusta tai muuten vain päätä ryhtyä arjen hyväntekijäksi ;) Kiitti! Nämä on Riedelin lasit – mies valkkasi ja ovat kyllä tosi kivat :)