Kauan odotettu lämpö vihdoin saapunut ja samalla paras aika nauttia roseeviinejä!

Alkoon on saapunut kiinnostavia roseita ja erityisesti kivan näköisiä viiniuutuuksia. Olen perso kivoille etiketeille, joten yhdellä reissulla haalin kaksi pulloa kotiin testiin, joista toinen jo muutaman viikon odottamani pinkkien flamingojen koristama (koska söpöydellä ratsastava etiketti, jollaista vain en voi vastustaa). Seuraavalla kerralla huomasin hyllystä vielä yhden uutuusroseen, jonka senkin halusin testiin. Niinpä viimeisenä parina viikkona on tullut korkattua peräti kolme roseeta, joista kaikki kuivia (yleensä se oma suosikkini).

Voi siis sanoa, että roseekausi on nyt todellakin korkattu.

Farmers Market Organic Rosé

Tilanne: Seurasaaren kallioilla auringonlaskua katsellessa
Ohessa: kävellessä syöty irtojäätelö ja laukussa vesipullo

Olin Stockalla Herkun vieeessä sijaitsevassa Alkossa ostamassa Pink A.F. -roseeta, mutta huomattuani tämän italialaisen Farmers Marketin luomuroseeviinin heti siinä alla, en voinut vastustaa vaan kiikutin hetken miettimisen jälkeen molemmat kassalle – kyllä kesällä roseeta saa kulumaan.

Ensimmäisenä kiinnitin tietenkin huomiota etikettiin, sitten kiinnostaviin ominaisuuksiin, kyseinen rosee kun on sekä luomua (joka tyypillisesti on ensisijainen kriteerini viiniä valitessani) että vegaaninen (iso plussa).

Nappasin viinin matkaan kun lähdimme kauniin sään innoittamana miehen kanssa istumaan iltaa Seurasaareen. Hieman kokemukseen vaikutti toki se, että viini ehti hieman lämmetä ennen kuin tuli korkatuksi, mutta toisaalta tämänkaltaisessa rennossa kesätilanteessa se ei juuri haitannut.

Maku oli joka tapauksessa mieleen, miellyttävän marjaisa, mutta samalla kevyt. Kuiva ja kaikella tapaa helppo, ehdottomasti kesäinen. Toimi loistavasti ihan vain seurusteluviininä ja voisin ostaa uudelleenkin. Huomasin myös, että saman brändin alta löytyy myös punaviiniä, jota täytyy ehdottomasti kokeilla sitten joskus syksyn saapuessa.

Hinta Alkossa: 9,89€
Muuta: luomu ja vegaaninen

Pink A.F (As Flamingos)

Tilanne: Helteisenä kesäiltana kotona ikkuna auki ja kaupungin äänet taustalla
Ohessa: Brunbergin toffeepaloja

Italialalainen Pink A.F. oli itselle siitä poikkeuksellinen viinivalinta, ettei se ole luomua. En edes muista, milloin olen viimeksi ostanut sellaista! Mutta kun joitain viikkoja sitten näin somessa etiketin ja muutenkin Oatlyn kaltaisesti hauskasti brändätyn Wine Chat -tuottajan, halusin ehdottomasti maistaa. Olen todella perso hauskannäköisille tai muuten kivasti brändätyille tuotteille, joten silloin tällöin hyllyistä tarttuu kokeiluun uusia juttuja ihan vain visuaalisin perustein.

Viini oli ihan kiva, mutta harmiksi täytyy todeta, että maultaan hieman tylsä. Kaipasin kovasti lisää makua, mutta toisaalta taas tämä kuiva rosee oli äärettömän helppo. Jos pitää miedonmakuisista jutuista ja sellaisesta mineraalisesta helposta valkkarista, tämä on oikea valinta!

Nautimme viinin ilman sen kummempia tarjoiluita, mutta mietin, että Pink A.F. olisi varmaankin parhaimmillaan esimerkiksi ruokaisan salaatin tai jonkin kesäisen marjajälkkärin kanssa. Ikään kuin kaipasi parikseen jotain. Ei viini silti ollut huono, makumaailmanltaan vain mieto.

Mies kommentoi Pink A.F. viinin olevan vähän roseiden vastine Karhun kolmosoluelle, tosi perus, sellainen joka sopii massoille, mutta toisaalta ei tarjoile mitään uutta ja erityistä.

Tavallaan siis melko klassinen rosee ilman kikkailuja. Raikkautensa puolesta mainio kesään, mutta omissa makumieltymyksissä jäi hieman Farmers Marketin varjoon.

Hinta Alkossa: 9,99€
Muuta: Brändin alla myös muita yhtä hauskasti toteutettuja visuaalisia viinejä

What the Fogt?!

Tilanne: Arkivapaapäivänä kotona lounasjuomana
Ohessa: Runsas ruokaisa vuohenjuustosalaatti ja patonkia

Saksalainen What the Fogt?! sattui käteen melko spontaanisti, se kun oli pienen lähi-Alkon uutuuksia ja lisäksi vegaaninen. Hinta oli siinä rajoilla, mitä olen tällaisesta ns. arkiviinistä valmis maksamaan, mutta se kannatti. Juoma yllätti jo korkin avatessa, sihahdus kuulosti kuin olisi kuplajuomaa avannut ja viinin hapokkuus sai sen kaadettaessa kuohahtamaan kevyesti lasissa. Maku oli todella miellyttävä, raikas ja marjaisa. Vähän kuin olisi juonut roseeskumppaa ilman kuplia, ja kuten ehkä muistatte, en itse niin pidä kuplajuomista, joten tämä oli vähän kuin kaikki paras yhdessä lasissa.

Yleensä suhtaudun hapokkuuteen varauksella, mutta tässä se näyttäytyi juuri täydellisenä piirteenä.  Se taittoi hauskasti hapokkuutta ja teki siitä todella miellyttävän. Oikeastaan viini ei tarvitsisi mitään seurakseen, vaan sen oikein mielellään nappaisi sellaisenaan mukaan vaikka piknikille.

Kahden hengen epävirallinen ja epäasiantunteva viiniraatimme valitsi tämän yksimielisesti näistä kolmesta parhaaksi. Tuore Viini-lehti kirjoitti What the Fogt?! -viinin hintalaatusuhteen olevan kohdillaan ja yhdyn kommenttiin. Tosi kiva, ihan täydellinen hellepäiviin!

Hinta Alkossa: 12,98€
Muuta: Vegaaninen

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

En yhtään ihmettele vaikka saksalainen viini vei potin. Saksa on maailman suurimpia viinimaita, vaikkakin muodissa ovat olleet ns. uuden maailman viinimaat. Mikäpä voittaisi Moselin ihanien viinilaaksojen Rieslingejä ja Gewurztraminereita.

Vastaa

Niin totta! :) Itsellä on jo pitkään ollut haaveena päästä kiertämään Saksaa roadtrip-hengessä, jolloin olisi erinomainen tilaisuus tutustua viinialueisiin ja muutenkin nähdä muuta Saksaa kuin suuret kaupungit.

Vastaa

Jahah, tämä tietää nyt sitä, että pitää kokeilla tuota teidän voittajaviiniänne :-) Mulle tuli muuten tuosta Pink A.F:n etiketistä ihan mieleen Oatly-purkkien tekstit. Oliskohan vähän inspiraationta etsitty sieltä? Mene ja tiedä.

Vastaa

Tuo suosikki oli kyllä tosi kiva! Luulenpa, että tulee itselläkin vielä tuplatestattua se tämän kesän aikana! ;) Mulle tuli ihan tismalleen sama mielleyhtymä tuosta Pink A.F. -viinistä! Takaetiketin fonteissa ja asettelussakin oli jotain samaa leikkisyyden ohella kuin Oatlyn purkeissa!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.