Kömmin juuri isoon ja ihanan pehmeään sänkyyni Berliinin persoonallisessa The Weinmeister -hotellissa ja sammutin suurimmat valot. Jätin verhot tarkoituksella auki heti sängyn vieressä avautuviin ja puolet seinästä peittäviin ikkunoihin, sillä halusin katsella suurkaupungin illan taittumista yöksi. Taivas on hämärä ja maisemaa hallitsee kaupungin maamerkki, tv-torni, jonka metallisena hohtavaa pintaa ja hillitysti vilkkuvia valoja voin katsella kaikessa rauhassa.

berlin 3berlin 01berlin 4

Savuin Berliiniin iltapäivällä, kirjauduin hotelliin ja ihailin rakennuksen sisäänsä kätkemiä oivaltavia yksityiskohtia. Ehdin hengähtää hetken ennen kuin tapasin matkani emännän Zalandolta, ja yhdessä suuntasimme kevyelle iltapäiväpalalle. The Store osoittautui valloittavaksi valoisaksi tilaksi, etätyötä tekevien trendikkäiden kaupunkilaisten suosimaksi paikaksi, jonka sisältä bongasin ainakin kahvila-ravintolan, kampaamon ja tietenkin ympäri tilaa ujuttautuneen putiikin.

Tunnit vierähtivät jutellessa huimaa vauhtia ja hädin tuskin ehdin pyörähtää Alexanderplatzin kupeessa sijaitsevassa tavaratalossa, Galleria Kaufhofissa, ja muutamassa kaupassa matkalla takaisin hotellille ennen niiden sulkeutumista. Perillä suunnittelin huomista ja tätä kirjoittaessani huomaan valuvani yhä syvemmälle sänkyyn, ehkä on siis aika sammuttaa viimeisetkin valot ja alkaa nukkumaan. Huomenna on kuitenkin pitkä ja jännittävä päivä, mutta aivan varmasti erittäin antoisa!

berlin 6berlin 2berlin 5

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Berliini on ihana paikka! Jos yhtään historia kiinnostaa ja matkaohjelma ei ole täyteen buukattu niin kannattaa kyllä tutustua myös berliinin museoihin. Varsinkin se holokausti-muistomerkin alla oleva museo on todella vaikuttava (vaikkakin aika rankka vierailukohde).

Vastaa

Voih, noihin museoihin olisin niin halunnut tutustua, mutta aika ei vain riittänyt – onpahan syytä palata :) Holokausi-muistomerkin sen sijaan ehdin kurkata ja se toden totta oli vaikuttava!

Vastaa

Kauniin värinen paita löytyikö se reissusta? hauska sattuma ihailin juuri tänään lähes saman väristä pitkää mekkoa. Minä olen myös kerran käynyt Berliinissä ja sieltä jäi mieleen laadukas hotelli ja jotenkin Kamppimainen juna-asema. Tosin silloin olin reissannut niin paljon (Italiasta Saksaan) että väsyneenä lähes kaaduin juna-aseman portaissa. Suosittelen sinulle myös Kölniä mikäli satut tykkäämään monikulttuurisesta kaupungista jossa ei ole koskaan tylsää ja jatkuvasti erilaisia tapahtumia :) olin siellä talvella sekä viime kesänä ja taas tuntuu että voisin olla siellä

Vastaa

Kiitos kovasti!! Tämä on itse asiassa löytöjä Zarasta ja juuri väri olikin se, missä siihen ihastuin :)

Oi, Köln olisikin ihana paikka vierailla! En tosiaan ole siellä vielä käynyt, mutta kaupunki kiinnostaa kovasti ja kuulostaa kyllä just sellaisessa paikalta, jossa voisin kuvitella viihtyväni :) Voi että, maailma täynnä kiinnostavia kohteita!!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.