Köln on pullollaan viehättäviä ravintoloita. Teki sitten mieli makeaa tai suolaista kivaa paikkaa ei tarvitse kauaa etsiä. Oman reissuni aikana pääasiassa valitsin ruokapaikat fiiliksen mukaan tai tyydyin take away -herkkuihin, mutta poikkeus oli Freddy Schilling -Die Hamburger Manufaktur -ravintola, saksalainen burgeripioneeri. Kuultuani vuolaat kehut Freddyn hampurilaisista, oli pakko suunnata paikanpäälle testaamaan, siitäkin huolimatta, että monetkaan kehutut hampurilaispaikat eivät näin kasvissyöjän näkökulmasta yllä ylistyksen tasolle. Freddy Schillingin kanssa oli toisin.

Jokaisen listalla olevan hampurilaisen sai myös kokonaan kasvisversiona, mikä jo itsessään on aika ihanaa! Eikä iloa vähentänyt se, että vegepihvi oli ihan täydellinen; täyteläinen, maukas ja herkullinen. Kaukana kuivasta ja tylsästä. Kuten koko hampurilainen muutenkin, kooltaan tosin valtava, mutta poikkeuksellisen maistuva! Lisäksi kaikki hampurilaiset saa myös gluteenittomina ja vegaanisiakin vaihtoehtoja on.

Ravintolan tunnelma on hauska. Jouduin suuntaamaan paikalle tiukasti karttaa seuraten, sen verran sivussa pääväyliltä se oli, mutta tavallisen asuinkadun varrella aukeaa pikkuinen terassi ja avoimena sisään astumaan kutsumaan ovet – ja jo alkuillasta täpötäysi tila.

Suurin osa asiakaskunnasta tuntui olevan nuoria aikuisia ja tunnelma oli rennon rouhea. Henkilökunta oli supermukavaa ja kävi useampaan kertaan jututtamassa yksinmatkalaista, tarjoillen kiitettävästi vaihtoehtoja sekä vinkkejä jo tilausta tehdessä. Lähtiessä ovella nojaili puukori, josta sai napata omenan matkaan.Freddy Schilling löytyy Kölnistä kahdesta osoitteesta, itse vierailin osoitteessa Kyffhäuserstrasse 34. Ravintola on päivittäin auki, mutta ei ota vastaan pöytävarauksia. Liikkuvuus vaikutti kuitenkin olevan hyvä, joten vaikka ravintola oman vierailun aikana oli koko ajan täysi, myös pöytiä vapautui hyvin. Hampurilaisia saa myös mukaan ja ilman lisukkeita. Vaikka ranskalaiset herkullisia olivatkin, niin jos olisin tajunnut hampurilaisen todellisen koon, en olisi niitä suotta tilannut, suurin osa kun jäi kylläisyyden takia syömättä.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.