berliini cafe

Berliini on pullollaan aivan ihania ja sopivasti erilaisia kahviloita sekä ravintoloita, joten paikan päällä vastassa on helposti runsauden pula. Onneksi omalla lyhyellä Berliinin reissulla sain nauttia kaupungissa asuvasta oppaasta, mikä auttoi osumaan pelkkiin helmiin. Kahden reissupäivän aikana ehdinkin testata kolme varsin viehättävää kahvilaa, joita kaikkia voin lämpimästi suositella!

berliini-33berliini-35

1. The Store

Ensimmäisenä iltana suunnistin The Storeen (Torstraße 1), joka oli ihanan persoonallinen ja valoisa kokonaisuus. Kahvila näyttelee vain yhtä roolia, sillä avara tila kätkee sisäänsä myös kiinnostavia vaatteita ja asusteita sekä kirjoja ja sisustuselementtejä kaupittelevan myymälän sekä kampaamon, molemmat hauskasti limittyneet yhteen kahvilan kanssa, muodostaen yhden yhtenevän kokonaisuuden. Paikka on etätyöläisten suosiossa, eikä ihme, The Store on tunnelmallinen ja rauhallinen, ja omakin viivähdys venähti parituntiseksi. Näistä kulmista vain ei ole kiire jatkaa matkaa!

The Soreen kannattaa suunnata esimerkiksi lounaalle, illemmalla tarjontaa on vähemmän, sillä paikka sulkeutuu ajoissa, mutta tiskistä löytyy myös muutamia erinomaisia kakkupaloja ja smoothieita, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla!

berliini-20 berliini-16

2. Kaffeemitte

Weinmeisterstraßen ympäristössä on lukuisia somia kahviloita, mutta Kaffeemitte (Weinmeisterstraße 9A) kiinnittää huomion jo ulkoa päin. Paikka vaikuttaa ulos levittäytyneine pöytineen rennolta ja viihtyisältä paikalta, eikä ensivaikutelma petä. Aurinkoisella säällä terassi vetää puoleensa paikallisia, mutta myös sisätilat ovat viihtyisät. Täällä kävin nauttimassa aamiaisen, jonka saa helposti vegeversiona, eikä hintaakaan ole kuin hieman päälle 8 euroa. Muuta houkuttelevaa listalla olivat esimerkiksi erilaiset toastit.

berliini-2 berliini-1

3. Facce Deli

Facce Delin (Hufelandstraße 13) luokse osuimme sattumalta kulmilta mukavaa kahvittelupaikkaa etsiessä. Kahvilassa viehättivät avarat isot ikkunat ja huumaava kattokorkeus. Kokonaisuus oli trendikkään viimeistelemätön ja täynnä pieniä kiinnostavia yksityiskotia. Tarjolla oli mukavasti myös vegaaneja ja gluteiinittomia herkkuja, ja aivan ehdottomasti suosittelen maistamaan herkullisia mehuja. Isolla vastatehdyllä porkkana-appelsiini-inkiväärimehulla oli hintaa 4,50 euroa ja lista oli täynnä muita yhtä herkullisia ja ravitsevia kombinaatioita. Myös gluteiiniton porkkanakakku suli suuhun!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.