berliini-35berliini-29

Berliini ehti kiikkua pitkään Euroopan kaupunkikohteista toivelistani kärjessä, eikä vähiten kaupungin keräämien ylitsevuotavien kehujen ja hyvien lentoyhteyksien myötä. Kun loppukeväästä tein lyhyen työreissun kaupunkiin, halusin ehdottomasti viettää paikan päällä yhden ylimääräisen yön voidakseni tutustua kaupunkiin muutenkin kuin taksin ikkunoista käsin. Niinpä ammensin Berliinin tunnelmaa jokaisena hetkenä kun aikataulu sen vain salli ja liikuin paikasta toiseen jalkaisin saadakseni ympäristöstä mahdollisimman paljon irti. Paikallinen isäntäni tarjoutui oppaaksi, ja niinpä sain keskittyä tunnelmasta nauttimiseen kartan luvun sijaan ja viettää ihanan huoletonta aikaa kaupungissa.

berliini-26berliini-31

Viivähtäminen Berliinissä sai janoamaan lisää ja pari päivää osoittautui todella liian lyhyeksi ajaksi päästäkseen kunnolla jyvälle kaupungista, niin valtava sen tarjonta on ja niin kiehtovalla tavallaan toisistaan poikkeavia eri kaupungin osat ovat. Berliiniin on siis ehdottomasti päästävä vielä uudelleen!

Mitä kahdessa päivässä ehtii?

Kahvilat – Berliini on pullollaan kiinnostavia kahviloita ja ravintoloita, niinpä nautin monipuolisesta tarjonnasta. Jätin välistä hotelliaamiaisen voidakseni nauttia kahvilatarjonnasta myös brunssin muodossa ja se kannatti, aamiainen kesksutan terassilla päihittäen tunnelmallaan monin kerroin hotellin tarjoileman perusaamupalan. Kolme kahvilavinkkiä Berliiniin löytyy täältä.

berliini-36

Televisiotorni – Berliinin maamerkkinä toimii TV-torni, joka nousee Alexanderplatzin kupeessa. Metallinhohtoista tornia on hauska bongailla eri puolilta kaupunkia. Oman hotellihuoneeni ikkuna avautui TV-tornille ja sain nauttia ennen nukahtamista näkymästä kauniisti valaistulle nähtävyydelle.

Brandenburgin portti – Berliinin historiallinen kaupungin portti erotti pitkään itää ja länttä toisistaan, ja se alueineen on kiehtova nähtävyys, jonka ehdottomasti halusin ujuttaa matka-agendaani. Portti seisoo kaupungin pääkadun Unter den Linden päässä, ja kadun varrelta löytyy monia muitakin kiinnostavia rakennuksia etenkin taiteen ja kulttuurin saralta.

berliini-15

Holokaustin muistomerkki – Muistomerkki sijaitsee kävelymatkan päässä Brandenburgin portista ja on vaikuttava näky. Muistomerkki koostuu 2711 erikokoisesta kulmikkaasta kivielementistä ja alue on valtava. Kivipaasien välissä pääsee kulkemaan ja kapeat polut kumpuilevat harmaan kivimeren lomassa. Vaikka nähtävyys vetää turisteja puoleensa, on alue niin iso, että sen sisällä on helppo löytää oma rauha ja hiljentyä muistomerkin äärelle. Voin kuvitella, että alue on erityisen vaikuttava utuisina päivinä ja syksyn kirpeän koleassa tunnelmassa.

berliini-10

Berliinin muuri – Mitä olisi matka Berliiniin ilman kuuluisaa Berliinin muuria? Muurista ei tosin ole jäljellä enää paljoakaan, mutta pätkiä siitä on säästetty muistoksi. Berliinin muurin 60 metrinen muistomerkki löytyy Bernauer Strasselta ja toinen suosittu kohde on East Side Galleryn 1,3 kilometrin mittainen muurinpätkä. Itse tutustuin ensin mainittuun sen sijainnin myötä, holokaustin muistomerkiltä pääsi helposti jatkamaan kävelyreittiä muuripätkän luokse.

berliini-6

Postdamer Platz – Postdamer Platz on huippumodernia aluetta, joka aikoinaan oli ei kenenkään maata Itä- ja Länsi-Berliinin välillä. Yhdistymisen jälkeen sinne alkoi kohoamaan pilvenpiirtäjiä ja näyttäviä toimistorakennuksia, ja nyt alue on kansainvälinen ja kiehtova ilmestys. Tein kävelyretken Postdamer Platziin istahtaen päiväkahville alueen ketjukahvilaan ja fiilistelin jälleen yhtä uutta puolta Berliinistä.

berliini-9

Prenzlauer Berg – Prenzlauer Bergin kaupunginosaan päädyin paikallisen oppaani suosituksesta ja alueen mutkaton tunnelma imaisi heti mukaansa. Alueen arkkitehtuuri on viehättävää, kadut vehreitä ja tunnelmallisia, ja mikä parasta, alue on eloisa sekä kiinnostavalla putiikkitarjonnalla ja persoonallisilla kahviloilla varustettu. Prenzlauer Bergiin sopiikin päämäärätön kulkeminen ja alueen ilmapiiristä nauttiminen kiireettä.

berliini-1

Ostokset – Hotellini The Weinmeister sijaitsi erinomaisella paikalla, niinpä pääsin nopeasti nauttimaan Weinmeisterstraßen ja Mitten ostostarjonnasta. Kävelin myös vajaan kymmenen minuutin matkan päässä sijaitsevalle Alexanderplatzille, jonka ympäristö tarjoaa niin ikään mukavat shoppailumahdollisuudet. Pistäydyinkin Galleria Kaufhofissa, joka on monipuolinen tavaratalo, ja poikkesin aukion laidalla sijaitsevissa ketjumyymälöissä.

berliini-23berliini-40

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.