Aikomukseni oli jo aikaa sitten saada väsättyä kotiimme kunnon työpiste, mutta projekti on jumittunut lähinnä ajatuksen tasolle. Käytännössä kun työpöydäksi ajattelemani pöytä on täyttynyt tavarasta ja viihdyn kotona ollessani edelleen mieluiten sohvalla (silloin kun koneen käyttö on viihteellistä) ja keittiön pöydän ääressä (kun haluan keskittyä kunnolla). Keittiön pöydän ääreen vetää runsas pöytätila ja hyvä luonnon valo, eikä vieressä sijaitseva kahvikonekaan ole pahitteeksi.

kotitoimisto 7

Koska nyt syksyn aikana on tullut oltua kevätkautta enemmän liikkeessä ja viipyiltyä ihan oikealla toimistolla, olen yhä harvemmin jaksanut lähteä  keskustan kahviloihin etätöihin ja käyttänyt mieluummin rauhallisen päivän kotona, haahuillen suoraan sängystä nousseen näköisenä läpi päivän – niin kävi tänäänkin (lukuun ottamatta loppupäivästä tehtyä ryhtiliikettä kun lähdin poikkeamaan Microsoftin uusien tuotteiden lanseeraustilaisuudessa – uusi Lumia 950 ja Surface 4 vaikuttavat todella mielenkiintoisilta!).

Nykyään meillä on kotona pienenä (joinain päivinä kyllä ihmeen isolta tuntuvana) haasteena se, että mieskin on alkanut tekemään paljon etätöitä ja etenkin etäpalavereja, ja koska itse olen tottunut omaan rytmiini ja etenkin täydelliseen hiljaisuuteen yrittäessäni keskittyä, ovat pasmat olleet sekaisin yhtenä jos toisenkin päivänä kun keskittyminen ei vain onnistukaan kun toinen höpöttää luurit päässä ihan lähistöllä ja meidän kompaktissa asunnossahan ei ihan noin vain pääse toista karkuun. Niinpä tänään nautinkin erityisen paljon ihan omasta ajasta, vaikka se tarkoittikin erinäisten rästihommien tekoa ja ruudun tuijottamista, mutta sentään omalla painollaan ja ihanassa hiljaisuudessa. Sitä paitsi, tykkään todella työskennellä itsenäisesti ja omassa rauhassa!

kotitoimisto 3

Mitä kotityöpisteeltä löytyy?

Kotityöpisteeni on helposti laukkuun mahtuva (ja etenkin nopeasti syrjään siirrettävä), ja pääosassa on läppäri, tietenkin. Ostin vuoden vaihteessa toisen Macbook Proni, enkä ole katunut valintaa sekuntiakaan – ja eipä päätöstä oikeastaan edes tarvinnut miettiä, edellisen palveltua niin hyvin ja kauan, tuntui samaan päätyminen itsestään selvältä valinnalta. Töiden kautta tietenkin käytössä on toisen merkin kone, mutta huomaan suosivani Macia myös työjutuissa aina kun mahdollista. Rinnalle olen kuitenkin huomannut haikailevani vähän kompaktimman kokoista, kooltaan jotain läppärin ja tabletin väliin jäävää konetta, jota olisi mukavampi kantaa kaupungilla liikkuessa mukana ja aivan erityisesti käyttää matkoilla. Ja läppäristä puheen ollen, olen jo pienen ikuisuuden etsinyt ohutta ja kaunista läppärilaukkua (tai pikemminkin taskua), jossa olisi kantohihna. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta vaikuttaa mahdottomalta yhtälöltä!

Läppärin ohella pääosassa on luonnollisesti puhelin. Sain kesällä blogin kautta pitkäaikaislainaan Huawein P8 -puhelimen, johon olen mahdottoman tykästynyt. Olen varmaan hehkuttanut ja esitellyt tätä jokaiselle tutulle ja puolitutulleni, sillä puhelin on todellinen helmi –  ihanan helppo käyttää ja kaunis. Lisäksi kamera lisäominaisuuksineen on todella hyvä! Jos nyt täytyisi marssia kauppaan puhelimen ostoon, niin tällä kokemuksella hankkisin Huawein.

kotitoimisto 8

Kolmas must-juttu on muistikirja. Edelleenkin haluan tehdä osan muistiinpanoista ja listauksista paperille vaikka mies ihmettelee, miksen käytä virtuaalisia muistiinpanopalveluita. Blogin kautta kotiin on kulkeutunut valtava kasa eri brändien mainoslahjoina antamia muistikirjasia, mutta heittämällä kauneimmat ovat Odd Mollyn. Kuvassa näkyvä muistikirja onkin jo toinen Odd Mollyn muistivihkoseni, vanha kun täyttyi muutama viikko sitten. Tänä vuonna olen elellyt ilman paperista kalenteria, mutta ensi vuodeksi sellainen on pakko hankkia! Tosin siinäkin tuppaa olemaan vähän sama ongelma kuin monien muiden hyötyhankintojeni kanssa, eli pitäisi olla sekä käytännöllinen että kaunis.

Lisäksi lähelläni on aina juotavaa. Kahvia tulee juotua pari kertaa päivässä, aamulla ja alkuiltapäivällä ja toinen lempimukeistani on edelleen Miss Etoilen saatu teemuki, jota kyllä käytän molempien, sekä kahvin että teen nauttimiseen. Lisäksi juon vettä. Siis todella paljon. En juo virvoitusjuomia lainkaan ja mehujakin harvemmin, mutta vettä tulee juotua pitkin päivää runsaasti. Yleensä ihan hanavettä, mutta nyt jääkaappimme pursuilee pinkkejä, oransseja ja vihreitä Voda Collagen -pulloja. Sain satsin kollageeniä sisältäviä mineraalivesiä blogin kautta ja niinpä olen nyt viikon ajan juonut yhden päivässä. Tämä granaattiomenan makuinen Beauty-vesi on suosikkini tarjolla olevista mauista.

kotitoimisto 5

Mitä kotitoimistopöydän (eli valtaamani keittiönpöydän) jutuista ei näy kuvissa? Kamera on yleensä käden ulottuvilla, kuten tänäänkin, lisäksi ihan vieressä nökötti kolme kynsilakkaa (alus-, päällys- ja värilakka), sillä tapanani on yleensä lakkailla kynsiä kotona koneen ääressä, sillä lakka ehtii kuivua hyvin näppäimistöä naputellessa.

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Oijoi, tämä täti rakastaa muistikirjoja! En edes tiennyt, että Odd Mollyllakin on omansa. Minä odotan tällä hetkellä kovasti joulukuista Lontoon reissua ja sitä hetkeä, kun saan astua Piccadillyn Waterstonesin alakerrassa sijaitsevan ison Paperchase-osaston ovesta sisään. Tervejärkisemmät shoppaavat siellä muotia ja kosmetiikkaa, meikä kuolaa kirjojen ja muistikirjojen äärellä :-D

Vastaa

Hih, muistikirjoissa vaan on sitä jotain, joten niin ymmärrän! :D Mä meinaan aina sortua uusiin ihaniin muistikirjoihin kunnes tulen järkiini ja muistan, että kotoa löytyy vino pino käyttökelpoisia! ;) Nämä Odd Mollyn on musta ihanat ja sisäsivutkin kauniit, mutta en tiedä yhtään, onko nämä vaan mainoslahjoja, joita jaellaan yrityksen nimissä, vai onko näitä ihan myynnissäkin.

Vastaa

Kalenterifriikkinä olen itse aivan rakastunut kalentereihin, jotka voi itse suunnitella -kansilehteä myöten. Käsittääkseni tekevät myös muistivihkoja… :) Kannattaa kurkata http://www.personal-planner.com/FI/

Vastaa

Joo, mulla oli tuollainen yhtenä vuonna, tykkäsin kans kovasti. Löysin sen Malenamin blogin kautta. Mä yritän kovasti oppia käyttämään sähköisiä järjestelmiä kalenterina, joten en ole enää tälle vuodelle hankkinut ollenkaan paperiversiota, mutta on tää tällaiselle muistikirjahamsterille vaikeaa!

Vastaa

Mulla oli just tää vuosi sellainen kun yritin tottua käyttämään pelkästään sähköisiä kalentereita ja olenhan tässä jo vuoden selvinnyt, eli siinä mielessä onnistunut projekti, mutta myönnän kyllä kaivanneeni ihan paperista versiota ja olisin sellaisen jo syksyllä ostanut jos en olisi tajunnut, että kohta vaihtuu vuosi ja ehkä kannattaa siirtää hankinta siihen. Ensi vuodelle siis kyllä hankin ihan paperisinkin version, jonne on paljon helpompi ja kivempi tehdä ekstramuistiinpanoja kuin sähköiseen :)

Vastaa

Tuuli: Oi, tuo onkin hyvä idea! Mä olen niin nirso siitä, että mitä kalenterista pitäisi löytä plus miltä sen pitäisi näyttää ja minkä kokoinen olla, joten itse suunnittelu vois olla aiaks hyvä idea :) Kiitos vinkistä!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.