Aikoinaan kun reissasin enemmän työn puolesta, pyrin ensisijaisesti matkaamaan pelkin käsimatkatavoin säästyäkseni laukkujen odottelulta ja muutenkin ollakseni kevyesti liikkeellä. Nykyään reissuni ovat pääsääntöisesti pidempiä ja myös kiireettömämpiä, joten melkeinpä aina annan laukun mennä suosiolla ruumaan. Poikkeuksena on kuitenkin lyhyet reissut, kuten vaikkapa vajaan kolmen päivän visiittini Berliiniin toukokuussa. Matka oli osittainen työmatka, joten luvassa oli edustusta ja siten oli myös syytä pakata laukkuun sellaisia tuotteita, jotka pitivät olon ja ilmeen freesinä läpi ohjelman täytteisten päivien.

matkakosmetiikka-01

Käsimatkatavaroissahan saa viedä litran verran nestemäisiä tuotteita pakattuna läpinäkyvään ja uudelleensuljettavaan pussiin. Yksittäinen tuote saa kuitenkin olla pakkauskooltaan maksimissaan 100 ml:n kokoinen. Pyrin yleensä kaikille reissuille pakkaamaan mukaan mahdollisimman monikäyttöisiä tuotteita ja pieniä kokoja, mutta pelkillä käsimatkatavaroilla liikenteessä olleessa luonnollisesti tavallista tarkemmin. Jotta saan matkaan mahdollisimman kattavan tuotevalikoiman ja tietenkin vähintään kaikki tärkeimmät tuotteet, pyrin pakkaamaan mukaan näytekokoja ja muuten mahdollisimman kompaktin kokoisia tuotteita.

Kotoani löytyy myös pieniä läpinäkyviä matkakokoisia purkkeja, joihin voin tarvittaessa siirtää lempituotteita juuri sen verran kuin matkalla arvioin tarvitsevani. Tyhjiä matkapakkauksia myydään monessa paikassa, mutta useimmat niistä eivät tunnu kestävän riittävän hyvin käytössä vaan vuotavat tai hajoavat. Niinpä ennen hankintaa kannattaakin ehdottomasti tarkistaa, että purkki on oikeasti napakka ja ennen kaikkea, että siinä on kunnolla kierteitä, jotta kansi pysyy tukevasti kiinni ilmanpaineen vaihteluissa.

matkakosmetiikka-2

Mitä sitten litraan mahtuu? Esimerkiksi näissä kuvissa näkyvät tuotteet, eli yllättävän paljon kunhan pakkaa pussin järkevästi. Nämä tuotteet olivat mukanani Berliinissä ja jättivät muovipussiin sen verran tilaa, että yksi pienikokoinen tuote olisi hätätilanteessa vielä mahtunut mukaan.

Näytekokoiset tuotteet ja jo valmiiksi näppärän kokoiset kosmetiikat säästän aina matkoja varten ja suosin niitä kaikilla matkoillani, mutta aivan erityisesti kun olen liikkeellä pelkin käsimatkatavaroin. Kotonani onkin oma laatikkonsa reissukosmetiikalle, jonne kerään matkakokoiset tuotteet ja poimin sitten niistä tarvittavan yhdistelmän mukaan.

Kaupoissa myydään nykyään myös varsin hyvin pienikokoisia tuotteita, jotka tosin usein ovat suhteessa paljon kalliimpia kuin normaalikokoiset. Siksi ostankin niitä mielelläni varastoon jos sattuu suosikkituote tulemaan tarjouksessa vastaan, silloin ei myöskään tarvitse lähteä kiireessä tekemään hankintoja juuri matkalle lähdön edessä. Yksittäispakattuja matkakokoisia tuotteita voi ostaa esimerkiksi Sokokselta, Stockmannilta ja Kicksistä.

matkakosmetiikka-1

Ruumaan menevän kosmetiikan kanssa voikin olla vähän rennompi, mutta siinäkin kiinnitän aina huomiota kokoihin, pakkauksiin ja painoon. Seuraavalle reissulle lähtiessä voisinkin avata parin viikon matkakosmetiikka-arsenaalini!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.