Tänä alkusyksynä pukeutumiseeni on ilmestynyt selkeitä menneiden kausien elementtejä.

70-luvun tyylissä on paljon sellaista, mistä todella pidän. Voi olla osin HBO:lta katselemani The Deuce -sarjankin vaikutusta, että se viehättää nyt erityisen paljon. Enkä tarkoita sarjan ydinteeman tyyliä vaan enemmänkin aikakauden henkeä ja väripalettia. Murretut värit, lyhyet helmat, bohohenki, lyhyet kukkamekot, denim ja vakosametti.

Hullaannuinkin hetkessä kun löysin pari viikkoa sitten & Other Storiesilta ihanasti seiskytlukua henkivän hameen. Korkeavyötäröinen, mini ja vakosamettinen. Ai että! Ihana match raitapaidan kanssa ja toisen tyylielementin, josta olen taas varovaisesti innostunut, nimittäin saappaiden. Viime talvena en tainnut käyttää kertaakaan saappaita, ehkä en sitä edeltävänäkään, en ihan enää muista. Mutta nyt ne viehättävät taas, ja sattumalta löysin tosi klassiset sekä sellaiset, jotka sopivat kapoisiin pohkeisiini (yleensä oman kenkäkoon varret ovat ihan liian löysät, mikä näyttää ja tuntuu hölmöltä).

Sitten ripaus ysäriä. Juuri nytkin hiuksiani koristaa mustavalkoinen ruutukuosinen hiusdonitsi. Ystävä kauhistui sen nähtyään, itse vähän ihastuin. Hiusdonitsit eivät enää aiheuta kylmiä väreitä, niistä on nii-in kauan jo. Ja kaikki on kiinni kuosista. Sellaisia neonvärisiä, paljettisia tai muuten vaan räiskyviä en kyllä osaisi nähdä itselläni, mutta hillitty ruudullinen eikä kovin muhkea donitsi on mielestäni aika soma. Mutta ymmärrän, että noin selkeät oman aikakautensa elementit jakavat mielipiteitä.

Tällä hetkellä himotuslistalla on myös mokkanahka. Ihana olisi sellainen keskiruskea mokkanahkainen laukku. Lisäksi tuolin selkänojalla nököttää viime syksynä 2nd hand -liikeestä ostettu kait 80-luvun ruutubleiseri, josta on tuunattu olkatoppaukset pois, ja nyt odottelen innokkaana sen käyttöön ottoa Sellaisia tyyli-ihastuksia täällä.

Onko teillä jokin tyylisuunta tai elementti, mikä juuri tänä syksynä erityisesti ihastuttaa?

Pusero & hame: & Other Stories / Saappaat: Unisa / Mekko henkarissa: R/H Studio

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Onpa ihana asu, sävyt sopivat niin hyvin syksyyn :).

Vastaa

Oi kiitos, kiva kuulla! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.