Kävin viime vuoden puolella Joliessa joululahjaostoksilla ja samalla sain apua iholleni, joka tuntuu kerjäävän huomiota ja huutavan erityisen hellää hoitoa aina talvikausina, etenkin näin keskitalven (vähän liiankin) vaihtelevissa sääoloissa. Kesällä iho vain on, mutta talvisin se alkaa ilmoittemaan olemassaolostaan. Jo enne pakkasia, marraskuun lopussa poskiini puski pintaan pientä näppyä, ja rasvaisuus ja pintakuivuus alkoivat taistelemaan tilasta. Onneksi apu oli lähellä ja ilmeisesti en ole yksin haasteineni, niin nopeasti sain vastauksen; Absolution.  Sarjaan tutustuttani on jälleen huokaistava, että kyllä ranskalaiset osaavat, niin viimeistelty kokonaisuus on.

Absolution on siis luonnonkosmetiikkasarja, tietenkin, ja tuotteiden pakkaukset ovat kiinnostavaa vaihtelua karkkivärien rinnalla. Yleisilme on graafinen mustavalkoinen ja itse purkit simppelit. Absolutionin juju on ns. räätälöinnissä, mikä tarkoittaa sitä, että tuotteet on suunniteltu yhdisteltäviksi ja niistä on helppo sekoitella itselle sopiva kokonaisuus, joka vastaa moneen tarpeeseen. Iho on yksilöllinen ja reagoi olosuhteisiin omalla tavallaan, itsellä jo pelkkä vuorokaudenaika vaikuttaa siihen, millaisia tuotteita ihollani suosin. Absolutionissa viehättääkin, että muutamalla täsmätuotteella saa koottua kombon, joka toimii aamusta iltaan ja sateesta pakkaseen. Oma talvi-ihon pelastussettini koostui voiteesta ja kahdesta eri seerumista, joita tehostaa pari muuta hoitotuotetta (kaikki tuotteet saatu Jolielta).

absolution solution 1

Tuotteista huokuu tehokkuus ja toimivuus, niitä ei ole tehty hemmotteluun vaan tarpeeseen. Jo pelkistetyt pakkaukset viestittävät, että se tärkein on sisällä, ja minimoidut pakkausmateriaalit muistuttavat, että kaikissa tuotteissa on hyvin korkeat luomupitoisuudet ja raaka-aineissa hyödynnetään ravinnerikkaita kasviöljyjä. Rakastan tuotteiden yhdistelyä, joka on itselle arkipäivää hiustenhoidossa ja meikkauksessa, mutta ihonhoitorintamalla en ole vielä tullut miksailleeksi voiteita ja seerumeita, vaikka ideahan on maailman simppelein – ihon tarpeet elävät, joten miksei peruskosteusvoidetta tehostaisi silloin tällöin tipalla öljyä tai tehoseerumia? Näissä yhdisteltävyys on helppoa, sillä koostumukset tukevat toisiaan kuten myös tuoksu, joka on kaikissa on sama hyvin luonnollinen, ehkä aavistuksen ruohoinen. Päivävoiteen kärki taas on muotoiltu otolliseksi sekoitusalustaksi.

Vaikka kotona odottelee parikin kiinnostavaa ja itselle uutta tuotesarjaa korkkaamista, en ole raaskinut rikkoa Absolution -rutiinia vaan olen käyttänyt sitä läpi keskitalven, sillä niin hyvin nämä ovat toimineet ihollani. Kiristävä pintakuivuus on tipotiessään ja muutenkin epäpuhtauksien määrä on selvästi alhaisempi verrattuna vaikkapa siihen joulunalusaikaan, jolloin stressikin toki osaltaan vaikutti ihon kuntoon. Sekä päivisin että iltaisin käytän Le Créme du Jour uudistavaa päivävoidetta, päivisin yksinään ja iltaisin sekoitan siihen tipan La Solution + Controle Skin Booster puhdistavaa seerumia. Seerumi sopii epäpuhtaalle iholle, sillä se tasapainottaa, poistaa näppyjä ja mustapäitä – loistava tuote oikuttelevalle iholleni!

absolution 001

Tarpeen mukaan käytän yöllä vielä voideseoksen alla Le Sérum Anti-Soif -kostetuttavaa seerumia, joka suojaa, kiinteyttää, tasapainottaa ja pehmentää ihoa. Eli kriittisimpinä päivinä iho saa yöksi varsinaisen tehokombon, voidetta ja seerumeita! Meikin alle käytän pelkästään voidetta, jonka koostumus viehättää – se näyttää paksulta ja voidemaiselta, mutta hujahtaa ihoon hetkessä ja jättää ihanan pehmeän sekä hengittävän pinnan. Toimii siis erinomaisesti meikin alla näin talvella!

Näppäränä täsmätuotteena noin kerran viikossa käytettäväksi on vitamiinirikas Le Soin Purifiant -syväpuhdistava naamio, joka supistaa ihohuokosia, säätelee talituotantoa ja rauhoittaa. Monilla puhdistavilla naamioilla on tapana vetää kaikki kosteus ihosta ja jättää pinta kiristävän kuivaksi, mutta tämä ei sitä tee. Siksi naamiota onkin ollut ilo käyttää näin talvella, ja vaikka yleensä herkästi unohdan kasvonaamioiden käytön, tästä rutiinista olen pitänyt kiinni. Naamiohetki on hauska pieni rentoutumistovi arki-iltana ja iho saa kaipaamaansa syvähoitoa. Toinen täsmä tuote on yöpöytäni vakio, äärettömän soma Le Baume Lip Dry & Skin Balm. Käytän sitä pääasiassa huuliin, vaikka se onkin monitoimivoide, jota voi käyttää paikallisesti pieniin rohtumiin ja kuiviin kohtiin. Voide ravitsee, korjaa ja suojaa ja on minulle täydellinen huulien yövoide. En päivisin osaa käyttää huulirasvoja, niinpä olen ottanut talvirutiinikseni laittaa runsaan voidekerroksen huuliin juuri ennen nukkumaanmenoa – toimii!

Tutustuminen Absolutioniin kannattaa aloittaa sarjan nettisivuilta, jotka ovat mieletöntä silmäkarkkia, ja sen jälkeen hullaantuneena voi poiketa Jolieen, joka on tuonut sarjan meidän saataville. Jaksan taas hämmästellä sitä, miten Jolien tiimi osaakin aina valita tuotevalikoimaansa sopivan erilaisia sarjoja, mutta silti kaikki aivan yhtä houkuttelevia. Näiden kaikkein hittien, kuten Patykan, L’Atélier des Délices ja tämän Absolutionin jälkeen kukaan tuskin voi ajatella, että luonnonkosmetiikka olisi tylsää vaan päinvastoin, juuri nyt kiinnostavimmat jutut tuntuvat tulevan luonnonkosmetiikasta!

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Minäkin olen ehdottomasti sitä mieltä, että luonnonkosmetiikka voittaa mennen tullen tavallisen kosmetiikan täyteaineita sisältävät voidepurkit! Olen itsekin ihan huumaantunut kaikesta uudesta, mihin olen törmännyt luonnonkosmetiikan maailmassa :) Absolution on minulle vielä toistaiseksi uusi sarja, en siis ole ehtinyt sarjan tuotteita vielä kokeilla, vaikka nimi onkin Jolien sivuilta tuttu. Mutta aion kyllä ehdottomasti tutustua sarjan tuotteisiin paremmin jossain vaiheessa! :)

PS. Luonnonkosmetiikasta ja muutenkin kauneudesta kiinnostuneet voivat käydä lueskelemassa kokemuksia ja vinkkejä kauneusblogistani, josta löytyy monen moista purkkia ja purnukkaa esittelystä ;)

Vastaa

Luonnonkosmetiikan saralla tuntuu kyllä nyt tapahtuvan ihanan paljon ja meidänkin markkinoille tipahtelee ihanuuksia niin, ettei meinaa pysyä mukana! Ihana juttu :) Suosittelen lämpimästi testailemaan Absolutionia, etenkin jos kaipaa tehotuotteita iholla!

Kiitokset vinkistä ja linkistä, käynkin kurkkimassa – kiva kuulla käyttöarvioita ja muutenkin lueskella lisää itselle uusista tuotteista :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.