Mukavuudenhaluisena ihonhoitajana avainasemassa on tehokkuus, mitä vähemmillä tuotteilla saa enemmän aikaan sitä parempi. Meikin poistoon pätee sama, mitä vähemmän vaiheita, sitä parempi. Niinpä meikinpoistotuotteissa miellyn sellaisiin, joilla yhdellä pesukerralla saa pois kaiken meikin ja vielä päälle raikkaan olon ilman kiristävää tunnetta.

Tehokkaan puhdistusaineen löytäminen ei tänä päivänä ole hankalaa, luonnonkosmetiikastakin löytyy useita hyviä, mutta vaihtoehdot alkoivat rajautua merkittävästi kun puhdistusaineen tuli olla öljytön. Olen jämähtänyt ripsipidennysten helppouteen, mutta kääntöpuoli on, että moni aiemmin käyttämäni puhdistusaine ei enää sovi, öljy kun liuottaa kiinnitystä ja siten heikentää ripsien kestävyyttä, ja sitähän toki en halua.

Alussa ostin kallista ja nopeasti kuluvaa nimenomaan pidennysten käyttäjille tarkoitettua vaahtoa, mutta onneksi on muitakin vaihtoehtoja ja tässä kaksi suosikkiani öljyttömistä vaahtoputsareista.

Favora Pehmeä Puhdistusvaahto

Favoran löysin sattumalta. Selailin apteekin mainoslehtistä kun silmiini osui Favoran Pehmeän Puhdistusvaahdon kohdalle laitettu merkintä, joka kertoi sen sopivan myös ripsipidennysten käyttäjille. Ei tainnut mennä paria päivää enempää siitä hetkestä kun marssin Hakaniemen apteekkiin ja varmistin asian vielä henkilökunnalta. Siitä lähtien Favora on ollut vakionäky kylppärissäni.

Se on monella tapaa mainio. Ensinnäkin se on hintalaatusuhteeltaan todella hyvä. Hinta on noin 12 euroa, mutta on melko usein tarjouksessa (kuten juuri nyt YA:lla). Lisäksi se on yhtä aikaa tehokas ja hellävarainen. Kaikki meikki lähtee kerrasta, mutta iho ei jää kiristäväksi. Tuote on riittoisa, ja sillä on Allergiatunnus, eli se on inciltään simppeli ja tuoksuton. Lisäksi siinä (kuten muissakaan Favoran tuotteissa) ei ole mineraaliöljyjä, parabeenejä tai silikonia.

Favora on kotimainen apteekeissa myytävä sarja, mutta googlaamalla en löytänyt tarkempaa tietoa valmistuspaikasta. Joka tapauksessa tuote sopii loistavasti tehokasta, mutta hellävaraista putsaria etsivälle, oli öljyttömyys sitten kriteerinä tai ei!

BTB13 Sensitive Cleansing Foam

Tykkään todella paljon kotimaisen Helsingissä valmistettavan BTB13-merkin tuotteista, mutta itselle oli positiivinen ylläri, että sarjan Sensitive Cleansing Foam (saatu blogin kautta) on öljytön. Valittelin Kauneushoitola Hillan Minnalle, että niin moni luonnonkosmetiikan puhdistusaine sisältää öljyjä ja joudun niitä ripsien takia välttelemään. Minna vinkkasi heti, että BTB13 Sensitive on öljyvapaa ja vieläpä makuni mukaisesti vaahtoava. Ilahduin ja ihastuin!

BTB13 on kaiken kaikkiaan supertehokas sarja, vaikkakin ulkoisesti melko vaatimaton. Puhdistosvaahtokaan ei jätä kylmäksi, sen koostumus on superpehmeä ja meikki lähtee yhdellä pesukerralla loistavasti. Se on suunniteltu sopimaan atooppiselle iholle, eli sopii myös herkälle iholle.

BTB13 on hoitavampi ja sisältää muiden sarjan tuotteiden tapaan Oulun Yliopistossa kehitettyä maailmanlaajuisesti patentoitua BTB13-yhdistettä, jolla on sekä anti-age että ihon uusiutumista edistäviä vaikutuksia. Esimerkiksi sarja Medical Serum on ihan huipputuote! Plussaa BTB13-tuotteissa on myös vegaanisuus sekä Avainlipputunus.

Päivittäisessä käytössä Favora on hieman edullisempi, BTB13 Sensitive Cleansing Foam maksaa verkkokaupassa 28 euroa, mutta pakkauskoko on huomattavasti isompi, BTB13 pullo on 250ml kun Favoran puhdistusvaahto on kooltaan 150ml. Riittoisuusaste on mielestäni suuripiirtein sama ja molemmat tosi hyvät puhdistustuotteet, eli lämmin suositus kummallekin!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.