Kaupallinen yhteistyö: Break Sokos Hotel Flamingo

Lauantai aukesi syvän harmaana marraskuun puolivälin päivänä. Sellaisena, jona olisin vain kömpinyt syvälle sänkyyn harmittelemaan harmautta, ellei olisi ollut jo ohjelmaa kalenterissa. Ohjelmaa, joka käänsi huomion harmaudesta uusiin elämyksiin. Ja juuri sellaisia tämän pimeyden keskellä tarvitseekin. Tai arjen ylipäätään.

Katselin junan ikkunasta sadetta enteilevää maisemaa matkalla Myyrmäkeen. Se oli kuitenkin vain välietappi, tai toinen niistä. Myyrmäessä nimittäin sijaitsee Vantaan taidemuseo ja sieltä taas ei ole pitkä matka Pohjoismaiden suurimpaan viihdekeskukseen ja siellä odottavaan kahdenkeskiseen viikonloppuun elämyshotellin Break Sokos Hotel Flamingossa, sopivasti juuri vuosipäivän kynnyksellä.

Mutta ei hypätä ihan vielä Kauppakeskus Jumbon vieressä sijaitsevaan Flamingoon vaan Aviapolikseen. Se on monelle lentokentälle junalla matkanneelle tuttu nimi radan varrella, vain muutama pysäkki Vantaan Taidemuseolta ja muutaman minuutin bussimatka Flamingosta. Syvältä maan alta noustessa taivas oli jo auennut ja tihutti viileä vettä juuri sen verran, että sai empimään kannattaako sateenvarjon esiin kaivaminen lainkaan. Mutta onneksi matka oli lyhyt Aviapoliksen sydämessä sijaitsevaan Ilmailumuseoon, joka on täynnä oikeita lentokoneita ja ilmailun tarinaa. Sieltä löytyy jopa hurmaava ihan oikea vanha Finnairin kone, jonne voi kavuta sisälle. Ilmailumuseo on erinomainen kohde poiketa matkalla Flamingoon tai Flamingosta, eli viikonlopun pääetapistamme.

Flamingon harmonia

Vaikka ei Viihdekeskus Flamingoa voi ohjelmamahdollisuuksien puutteesta syyttää, päin vastoin, vajaan vuorokauden mittaisen miniloman aikana joutui todella tekemään valintoja mahdollisuuksien välillä. Etenkin kun halusimme myös harmoniaa, eli yhteistä aikaa yhdeksännen kerroksen Superior-huoneessamme, jota reseptionisti harmoniaksi kutsui. Sitä se todella tarjosi. Näkymä suuresta ikkunasta oli rauhoittavan utuinen. Etäinen loputon äänetön liikenne, tihkussa pirstaloituvat valot ja kaukana horisontissa näkyvät tutut kulmat.

Huoneen sisustus toi mieleen Kööpenhaminan sisustusputiikkien sirot pastelliset esineet ja materiaalivalinnat loivat kokonaisuuteen ylellistä tuntua. Niin rakastan sitä, että hotellien sisustussuunta on pois puunvärisestä ja lähemmäs harmonisia ja ennen kaikkea persoonallisia ratkaisuja. Sitä selvästi tarjoilee Break Sokos Hotel Flamingon jo uusitut huoneet, vaikka vaihtoehtona on leikkisämpiäkin kokonaisuuksia erilaisiin lomailutarpeisiin. Tämä seesteisyys sopi hyvin parisuhdelomaan, ja kokonaisuuden tietenkin kruunasi kylpyamme!

Itsellä kylvyt kuuluvat nimenomaan erityisiin hetkiin ja lomiin, ennen kaikkea yhteiseen aikaan, sillä kylpeminenkin on kivempaa seurassa. Vaahtovuoren keskeltä ei tehnyt mieli liikkua ja se oli sellaista ihanan hidasta yhteistä aikaa. Vaikka kylpeminen voi kuulostaa vaisulta siihen nähden, että hissimatkan päässä sijaitsee Flamingon vesipuisto ja kylpyläalue, joka on K-18, eli vain aikuisille tarkoitettu.

Pidän Flamingon kylpylästä, vaikka edellisestä vierailukerrasta olikin ehtinyt vierähtää vuosia. Muina kertoina span puoli on noussut esiin eteerisenä kokonaisuutena, jossa saa olla ihanassa levollisuudessa tunnelmallisessa valaistuksessa. Olenpa joskus käyttänyt spa-palveluitakin. Nyt lauantai-iltana kylpylässä uhmattiin marraskuun harmautta ja tunnelmaa kohotti DJ. Istuimme matalassa lämpimässä altaassa ja siemailimme Aperol Spritzejä (jotka muuten itseällä ovat ihan lomajuoma), ihan kuin olisi ollut paljon eteläisemmillä leveysasteilla. Puhuimme työhaaveista ja muutosmietteistä samalla kun juoman jäät sulivat kylpylän lämmössä.

Kolmen ruokalajin illallinen

Aika kului huomaamatta ja kun vilkaisimme kelloa, olimme jo myöhässä illalliselta. Onneksi matka oli lyhyt.

Meille oli varattuna pöytä viereisestä Meksikon makumaailmasta inspiroituneesta Amarillosta. Flamingosta löytyy runsaasti ravintoloita, samoin kun Jumbon puolelta, söimme esimerkiksi aiemmin päivällä herkullista lounasta korealaisessa ravintolassa.

Paljon on muuttunut niistä ajoista kun käytin ostoskeskuksen palveluita lähes päivittäin. Mutta oli edelleen paljon samaakin. Oikeastaan itsellä ja Flamingolla on jotain yhtenevääkin, eikä edes tarvitse heittäytyä ihan kuvainnolliseksi, Viihdekeskus nimittäin avattiin vuonna 2008 ja samaisena vuonna siirryin opinnoista päivätyöelämään ja aloitin ihan uuden vaiheen elämässäni. Olin peräti kuusi vuotta kestäneessä työsuhteessa ihan siinä vieressä, kehä kolmosen toisella puolella nousevissa Business Parkeissa, Vivace-rakennuksessa. Niin monta kertaa olen livahtanut parkkihallin läpi Jumboon lounasajalla tai poikennut työkavereiden kanssa ruokailemassa Flamingossa, muiden muassa juuri Amarillossa.

Oli siis itselle jollain tapaa nostalgista palata tutuille kulmille takaisin. Lisäarvoa toi jakaa se läheisen kanssa, kertoa missä on kulkenut ja muistella noita aikoja, jakaa toisen kanssa paloja aiemmasta elämästä, joita ei enää edes kotikuvioissa muistakaan. Siksi ehkä en osaa suhtautua Flamingoon ihan tuorein silmin, se on niin kotoisa, mutta miehelle tämä oli ensimmäinen kerta, niin Jumbossa kuin Flamingossa.

Amarillossa keskustelimme siitä kuinka otollinen paikka Flamingo on majoittua esimerkiksi ostosreissua ajatellen. Jumbo on vieressä, Tammiston myymälät ja outletit lähellä eikä Helsingin keskustaankaan ole suoralla bussilla pitkä matka. Ja ilmeisen moni on ajatellut niin, lauantai-iltana Viihdekeskus oli vilkas ja ilman pöytävarausta tuskin olisimme mahtuneet Amarilloon. Sokos Hotel Flamingo laajentaa parhaillaan ja kun työ on alkuvuonna 2019 valmis, on kyseessä Suomen suurin hotelli. Flamingosta kiehtovan tekee myös se, että käytännössä koko loman voisi viettää yhden katon alla. Jumbon ja Flamingon kun yhdistää katettu ja putiikeilla varustettu silta ja kokonaisuudesta löytyy niin ravintoloita, hohtominigolfia, leffateatteri kuin kauneushoitoloitakin. Puhumattakaan kaikista ravintoloista ja kaupoista.

Viihdettä moneen makuun

Pidimme vaihtoehtona vielä myöhäisillan elokuviin menoa, viereisessä Finnkinon elokuvateatterissa kun pyöri näytöksiä lähes puoleen yöhön asti. Lopulta kun pääsimme takaisin huoneeseen, tuntuikin ihanalta vain kölliä superleveällä sängyllä (ah, miten rakastankaan hotellisänkyjä), kuunnella musiikkia, treenata Macarena-tanssia Youtube videon opastuksella ja kuunnella vanhoja diskohittejä. Sään harmaus, menneistä ajoista muistuttava miljöö ja  vielä vanhempien aikojen musiikki oli oivaa laukaisemaan sellaisen hyvänlaisen entisten aikojen muistelun.

Toisaalta sekin on ihanaa tällaisissa irtiotoissa, ajatuksetkin irtaantuvat kotiympyröistä ja tuulettavat omia muistoja. Parhaimmillaan maisemanvaihdokset ihan huomaamatta tuovat uutta jaettavaa suhteeseen ja herättävät sellaisia keskusteluja, jotka niissä perusrutiineissa jäävät jalkoihin. Itsellä on voimakas tunne siitä, että tämäkin suhteemme lähti lentoon vasta kun aloimme tehdä yhdessä arjen ulkopuolella. Lähdimme pienille lomille ja otimme viikonloppuja yhdessä jossain muualla. Siinä ikään kuin keskittyi ilman häiriötekijöitä siihen, kuka ja mitä toinen on, lisäksi sai kohdata toisen tavat toimia erilaisissa ympyröissä. Ja siitä haluan pitää kiinni myös näin suhteen edetessä. Elämä on kuitenkin pääasiassa ihan vain arkea ja rutiineita, mutta sitä on niin helppo rikkoa yksinkertaisilla asioilla ja pienikin maisemanvaihdos on siihen erinomainen tapa.

Vegaaninen aamiainen huoneeseen

Uskallan väittää itseäni, tai oikeastaan meitä molempia, melko kokeneiksi hotellikävijöiksi, mutta silti hotelliin saapumisessa on aina jokin juttu, joka ihastuttaa ihan joka kerta. En ehtinyt kyllästyä hotelleihin edes työmatkaillessani aktiivisemmin. Hotelli on vähän kuin oma maailmansa joka kerta, ja siksi on kiva nähdä erilaisia ja fiilistellä kunkin tunnelmaa. Kuten vaikka nyt tällä reissulla harmoniaa.

Flamingo oli kuitenkin erilainen kokemus kuin monet muut hotellit jo ihan näyttävän spansa ja läheisen viihdetarjonnan puolesta, mutta myös siksi, että tällä kertaa otimme aamiaisen huoneeseen. Voitteko kuvitella, en ole koskaan aiemmin nauttinut hotelliaamiaista huoneessa? Tämän jälkeen ihmettelin, miksi en.

Miten ihanaa, ettei tarvitse pukea päälleen vaan aamiaisen voi syödä kylpytakissa. Lisäksi sen saa nauttia rauhassa ja juoda vaikka kahvin sängyssä. Herkullinen aamiainen tuotiin täsmällisesti sovittuna kellonaikana ja hopeatarjotin kannettiin ikkunan äärelle. Runsaasti hedelmiä, sämpylöitä, tuoremehua ja tietenkin riittävästi kahvia. Kaikki toiveestamme vegaanista, erikoisruokavaliot siis huomioidaan myös huonepalveluaamiaisissa. Tähän voisi tottua!

Break Sokos Hotel Flamingo, olit hyvä meille. Mutta voi, kuinka nopeasti aika menikään. Ihan liian nopeasti!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.