Arjen muuttuminen tuo mukanaan monenlaistaista huomioitavaa, jo ihan päänsisäisestä muutoksenhallinasta pieniin käytännönjuttuihin, joille ei ole ollut tarvetta uhrata välttämättä edes ajatusta viimeisten vuosien aikana. Esimerkiksi ennen vuodenvaihdetta tajusin, että käytössäni on ollut kuluneet kuusi vuotta puhelin töiden kautta, mille luonnollisesti täytyy jättää hyvästit työsuhteen päättyessä. Olen siis ihan pihalla kännykkävaihtoehdoista ja niiden hinnoista, puhumattakaan liittymäpaketeista ja sen sellaisesta.

Eilen poiketessamme Verkkokaupassa Jätkäsaaressa silmäilin puhelintarjontaa vain todetakseni, että kaikki mihin iskin silmäni, olivat töistä poisjäävälle hinnoiltaan vähän liikaa (kuten vaikkapa Lumia 1020). Periaatteessa simppelikin malli käy, kunhan nyt perustoiminnot ja kosketusnäyttö löytyy, mutta olen vain niin ehtinyt ihastua valkoisen Lumia 920 -mallini isoon näyttöön, kivaan kameraan ja muutenkin miellyttävään kokonaisuuteen, etten oikein tiedä mihin tästä jatkaisi.

Toiselta kantilta taas, kannaattaako kuitenkaan ostaa pihistellen ihan halpispuhelinta, vai mieluummin kuitenkin panostaa keskihintaiseen, sellaiseen johon olisi tyytyväinen pidempään? Mietin myös käytetyn ostoa, mutta toisaalta, en ole varma onko sekään järkevää mahdollisten vikojen tullessa vastaan. Pari viikkoa aikaa tehdä päätös, etten jää puhelimetta ja numerotta kuun vaihteessa, mutta nyt olen vielä pienessä välttelymoodissa aiheen suhteen. ;)

nokia lumia 920 lumia 920 4

Otan mielelläni vastaan puhelinsuosituksia ja tietty, jos joku on juuri vaihtamassa puhelinta ja varastosta löytyy hyväkuntoinen vanha, saa huikata – saatan olla kiinnostunut. :)

Katso myös nämä

39 comments

Vastaa

Minulla itellä lumia ja siitä kyllä tykkään ja jos nyt olisin uutta hankkimassa niin varmaan sen ostaisin edelleen.

Vastaa

Kiva kuulla, että olet tykännyt kanssa Lumiasta! Edelliseni oli muistaakseni 720 (vai olikohan se 820?) ja tämä nykyinen on 920, ja kiva oli vanhakin, mutta tässä viehättää suurempi näyttö – siitä ominaisuudesta luopuminen olisi hankalaa! ;) Vaikka tietty, onhan isoja näyttöjä muillakin malleilla, mutta tietyllä tapaa olisi helppoa pysytellä mallissa, jota jo osaa käyttää :)

Vastaa

Mä oon ihan sitä mieltä, että osta parempi malli, johon oot tyytyväinen ja joka sitten sopii sun käyttöön kauemmin. Mieti mitä ominaisuuksia jäisit puhelimelta kaipaamaan, jos ne otettais pois (esimerkiksi mulla ne ois varmastikin Facebook, Instagram ja blogisovellukset). Lisäksi kannattaa miettiä haluaako 4G- vai 3G-puhelimen ja onko valmistajalta suosituksia. Kannattaa myös kurkata saisiko puhelimen edullisemmin/järkevämällä tavalla, jos sen ottaa joltain operaattorilta kuukausierissä maksettuna.

Vastaa

Oi, kiitos vinkeistä! Apua, en ole edes tajunnut miettiä mitään 4G tai 3G juttuja :D Totta, ensiajatus itsellä oli, että ”no joku halpa vaan”, mutta mitä enemmän asiaa on muhitellut, on alkanut kallistua siihen näppärään keskihintaiseen, joka ihan oikeasti vastaa tarpeisiin.

Kurkin kanssa (hyvin pikaiseen) noita paketteja, joissa olisi puhelin ja liittymä, mutta niissä vähän huolettaa sitoutuminen pitkäksi aikaa. Silti, ei se poissuljettu vihtoehto ole, jos näyttää siltä, että olisi kannattavampi diili niin, täytyykin vielä perehtyä asiaan paremmin. Äh, niin paljon juttuja, mitä ottaa huomioon, olen ihan hukassa ;)

Vastaa

Itse pohdin syksyllä samaa ongelmaa kun muutin pois kotoa ja samalla sain puhelin ja liittymälaskut itselleni niin tulin päätökseen että ostin paketti tarjouksena operaattorilta iphone5 puhelimen johon sisältyi liittymä ja parinkympin kuukausimaksu kahdenvuoden ajan. Aluksi ajattelin että en halua sitoutua maksamaan kahtavuotta puhelinta mutta totesin että kyllä se minulla sen aikaa kestää etenkin kun opiskelijabudjetilla ei osteta kerralla uutta puhelinta, sain valita liittymäksi vielä sellaisen mikä sopii tarpeisiini eli hyvä netti ja vähemmän viestejä ja puhetta koska käytän whatsappia ja olen ollut super tyytyväinen :)

Vastaa

Tuo kohtuullinen kuukausimaksu kahden vuoden ajan kuulostaa kyllä miellyttävämmältä kuin ensin puhelimen osto kertamaksuna ja sitten vielä säännölliset kuukausimaksut siihen päälle, tavallaan puhelimen hinta menisi siinä samassa kun kuitenkin täytyy kuukausittain maksaa :) Ja ihan totta, että kaksi vuotta menee nopsaan, itsellä on vain painanut jatkon epävarmuus- tuntuu vaikealta sitouttaa itseään pariksi vuodeksi, jos ei tiedä missä on vuoden kuluttua. Mutta toisaalta taas, pienistä summista on kyse, joten siinä mielessä vastaava sitoutuminen on kuitenkin turvallista! Täytyykin perehtyä noihin pakettidiileihin vielä paremmin :)

Vastaa

Itse olen ollut tyytyväinen iPhoneen :). Joululahjaksi ostin itselleni 5S:n vanhan iPhone 4:n tilalle, enkä kyllä ole katunut, vaikka hinta olikin aikas suolainen :).

Vastaa

Oi, mä niin haluaisin testata iPhonea, nyt kun olen aina käyttänyt Nokiaa, en osa yhtään kuvitella millainen se on. Hih, ehkä en enää haluaisi palata ;)

Vastaa

Suosittelen myös pakettia! Minuakin ensin epäilytti sitoutuminen muutamaksi vuodeksi. Sitten mietin, että onhan minulla entisetkin puhelimet olleet melko pitkään käytössä ja saman operaattorinkin kanssa on pärjätty eli miksipäs ei. Minulla siis käytössä Samsung galaxy s3, tykkään hirmuisesti eikä ongelmia ole juuri ollut!!

Vastaa

Tuo on kyllä ihan totta, että jokainen vanhoistakin puhelimista on ollut käytössä vähintään sen kaksi vuotta, joten siihen suhteutettuna ei se olekaan lainkaan niin pitkä aika! Samsungia en olekaan koskaan koklannut, olen ollut ihan jumissa Nokiaan (kai kun se on töissäkin ainoa vaihtoehto ollut) ja kai siksi hyppäys uuteen merkkiin tuntuu kynnykseltä, vaikka nopeastihan sen käytön lopulta aina oppii :)

Vastaa

Minäkin voin suositella puhelin+liittymä-pakettia, sellaisen otin itsekin vuosi sitten, kun vielä opiskelija olin. Nyt kun kahdesta vuodesta on kulunut toinen, niin kahden vuoden sitoutuminen ei tunnu ollenkaan pahalta. En kuitenkaan koskaan ole vaihtanut puhelinta alle kahdessa vuodessa (todellinen vaihtoväli lienee lähempänä viittä vuotta, kröhöm), ja nykyisen puhelimen hankkimisen yhteydessä vaihdoin ensimmäistä kertaa elämässäni operaattoria.

Vastaa

Tuo on kyllä niin totta! Kaksi vuotta kuulostaa nyt ajatellen pitkältä ajalta, mutta lopulta se menee nopeasti ja kuitenkin se puhelin on käytössä vähintään sen ajan! Itsellä on kai painanut siinä sitoutumisessa tulevan epävarmuus, on epätodennäköistä, mutta mahdollista, että olisinkin vaikka puolen vuoden kuluttua töissä, joissa olisi puhelinetu. Mutta toisaalta, koskaan ei voi tietää, joten ei auta muu kuin tehdä valinnat parhaalla mahdollisella nykyisellä tiedolla, ja toisaalta ajatella myös siltä kantilta, että loppujen lopuksi pienistä summista on kyse. Täytyykin perehtyä kunnolla noihin paketteihin, näiden kannustusten jälkeen taidan harkita vakavasti vastaavaa itsellekin! :)

Vastaa

Moikka! Jos nykyisestä puhelimesta tykkäät, niin oletko kysynyt työnantajalta mahdollisuutta lunastaa se omaksi. Meillä on ainakin ollut tietokoneiden kohdalla mahdollista lunastaa vanha työkoneensa kotikäyttöön. Toivottavasti hyvä ratkaisu löytyy :)!
t. Sara

Vastaa

Tämä oli ihan loistava idea!! En ymmärrä miten en ole tullut koko tätä vaihtoehtoa ajatelleeksikaan :) Kiitos suuresti ideasta, pistän samantien kyselyä eteenpäin!

Vastaa

Minäkin suosittelen puhelinta + liittymää pakettina. Itse ostin pari vuotta sitten iPhone 4S:n pakettiliittymällä kahdeksi vuodeksi. Tuolloin aika tuntui pitkältä, mutta päätin kuitenkin ottaa liittymän ja puhelimen, joihin olisin pidemmän aikaa tyytyväinen. Loppujen lopuksi pari vuotta on mennyt todella nopeasti, eikä puhelimen hintakaan tullut juuri kalliimmaksi kuin mitä se olisi tullut ns. käteiskaupalla ostettuna. Enemmän olisi kirpaissut maksaa puhelimen hinta kokonaisuudessaan kerralla!

Mitä tulee puhelimiin ja merkkeihin; osta iPhone niin et enää vaihda muihin :) Työpuhelimena minulla oleva Lumia on jäänyt tyystin iPhonen varjoon ja vaihtaisin kyllä myös tuon Applen malliin, jos se vain olisi mahdollista. Käytettävyys, kamera yms. ominaisuudet ovat täysin omaa luokkaansa. Myös bloggaaminen onnistuu iPhonen sovelluksilla näppärästi ;)

Vastaa

Kiitos vinkeistä!! Hitsit, tuota iPhonea kyllä niin haluaisin kokeilla kun niin moni sitä hehkuttaa!

Viikonloppuna pitelin ihan nopsaa jotain iPhone versiota kädessäni, mutta tuntui jotenkin pieneltä isoon Lumiaani verrattuna, mutta varmaan niissäkin on eri versioita, niin saisi isoruutuisena! Hinnat kyllä kuulostaa suolaiselta, mutta toisaalta taas, jos siitä on enemmän iloa niin se tietenkin tuo vähän eri näkökulmaa hankintaan ja hintaan :) Ja hih, osasit kyllä vedota just oikeisiin kohtiin, just nuo käyetttävyys, kamera ja mahdollisuus blogata kuulostavat niin houkuttelevilta. Täytyykin siis perehtyä vielä iPhone vaihtoehtoihin :)

Vastaa

Hei! Suosittelen katsomaan myös Huawei Ascend G700 puhelimen (Android). Itse päädyin valkoiseen sellaiseen noin kuukausi sitten, vaikka olin ennakkoluuloinen ;) Vaihtoehtona oli pikkasen halvempi Lumia 625. Tämä ei tosin ole 4G, mutta näyttö on iso&tarkka ja muutenkin olen ollut tyytyväinen kaikin puolin. 260 euron puhelimeksi oikein toimiva ja siisti tapaus. Suojakuoria tosin vaikea löytää ja onnistuin jo pudottamaan puhelimen katuun. Pieni lommo tuli kulmaan, mutta yllätyksekseni näyttö ei hajonnut. Mullakin oli Lumia ennen kun jättäydyin työkuvioista pois. Windows-puhelimen jälkeen tämä on tietysti erilainen, mutta ei mielestäni kuitenkaan huonompi.

Vastaa

Kiitos kommentistasi ja vinkeistä! Tuo 260 euron hinta kyllä kuulostaa just sellaiselta keskihinnalta, jonka vielä hyvin voisi puhelimesta maksaakin – yli 300 tuntuu vähän liialta. Olen vähän huono uusien (teknisten) juttujen opettelussa, joten siksi herkästi pitäydyn niissä tutuissa ja turvallisissa, vaikka totuus kuitenkin on, että nopeasti niitä uusiakin oppii käyttämään, sitä vain mielessään luo hölmöä kynnystä :) Tuo Huawei ei olekaan merkkinä yhtään tuttu, joten täytyy mennä googlailemaan kuvia ja lisäinfoa. Tarkka ja iso näyttö kuulostavat hyviltä :)

Vastaa

iPhonen puolesta liputan minäkin. Se vain on niin hyvä, ettei sen jälkeen ole paluuta androidiin tai lumiaan. Kuukausimaksulla kustannukset eivät ole suunnattomat. Kannattaa myös tarkistaa tuo yllä mainittu vaihtoehto voiko nykyisen puhelimen lunastaa itselleen, tämä on tuttua myös.

Vastaa

Voih, tuota iPhonea niin pitäisi päästä kokeilemaan :) Nyt kun ei ole koskaan testannut, ei tiedä mistä jää paitsi ja vain ihmettelee hypeä ympärillä ;) Tuo vanhan puhelimen lunastus oli loistava vinkki, en ymmärrä, miten se ei ollut käynyt pienessä mielessäkään – se vaihtoehto täytyy myös ehdottomasti selvittää!

Vastaa

Pakettiliittymän voi ottaa vain vuodeksikin, niin tein itse. Kaksi vuotta tuntui liian pitkältä ajalta sitoutua samaan puhelimeen, mutta vuosi on ihan toivottavakin aika pitää käyttää samaa luuria. Puhelimen (lumia 820) oli vuosi sitten 40€/kk ja vika erä menee tässä kuussa. Ainakin soneran nettisivuilla oli helppo tehdä vertailuja maksuaikojen ja puhelimien / liittymien suhteen.

Vastaa

Tuo vuosi kuulostaakin jotenkin paria vuotta houkuttelevammalta, siinä ajassa tuskin asiat ehtii kovin radikaalisti muuttua ja myös tuo 40€/kk on sekin varsin järkevä kuukausikulu :) Kiitos vinkistä, suuntaankin kurkkimaan Soneran sivuja!!

Vastaa

Sara tuolla jo ehtikin kommentoida, että kysy töissä voitko lunastaa puhelimen itsellesi (sanoen tietysti samalla että se on jo vähän elämää nähnyt ja reistailee, niin myyvät sen mielellään pois ;) )

Toinen vaihtoehto on pienen budjetin elämässä kyllä tuo puhelin+liittymä-paketti; sellaisen jouduin itsekin ottamaan pitkän harkinnan jälkeen, vaikka osamaksu ei olekaan minusta se mukavin tapa maksaa tuotetta pois. Tässä ’töistä pois pudottautuneen budjetissa’ se oli kuitenkin oikeastaan ainoa järkeenkäypä vaihtoehto (saada haluamani iPhone).

Vastaa

Tuo puhelimen lunastusidea oli kyllä aivan loistava, en itse tullut ajatelleeksikaan koko juttua! Laitoin jo kyselyä eteenpäin, mutta valitettavasti selviää vasta ensi viikolla. Ei siis ainakaan heti tullut tyrmäystä, joten pieni mahdollisuus siihen on, mikä olisi tietenkin itselle se kaikkein loistavin vaihtoehto – peukut siis pystyyn! :) Jos se ei onnistu, niin taitaa sitten näiden kommentien tukemana omakin valinta käydä vastaavaan pakettidiiliin, mutta vielä kun tietäisi minkä puhelimen suhteen! Huoh, liikaa vaihtoehtoja :)

Vastaa

Itse päivitin itseni vasta kesällä tähän älypuhelinten seuraan, Nokia uskollisena päädyin Lumia 520. Hyvin, hyvin perus, mutta omiin tarpeisiin osoittautunut sopivaksi. Mutta katsoin myös kalliimpia vaihtoehtoja ja pohdin puhelin+liittymä -komboa. Itseäni tällaiset sopimukset arveluttavat, mutta myyjän mukaan puhelin on mahdollista maksaa aikaisemminkin pois kuin sopimukseen on laitettu, se kk-hinta on vain minimi. Jos hinta ei olisi este, valisitsisin iPhonen. iPad on tehnyt vaikutuksen muhun, etenkin appsien suhteen! :) Olen myös kuullut Samsungeista paljon, paljon hyvää! Niiltä ainakin löytyy näytöltään suurempia malleja.

Muistan, kuinka kesällä pää oli pyörällä kaikista vaihtoehdoista ja itseäni asia kävi jo ahdistamaan. Liikaa vaihtoehtoja ja ominaisuuksia, mistä ei ollut tietoakaan. Tsemppiä valintaan! :)

Vastaa

Tuo olikin tosi hyvä huomio, että sen voi maksaa jo aiemmin pois! Itse asiassa viikonloppuna juuri sitä mietinkin, että onkohan mahdollista vai onko sitten sidottu maksamaan just sen tietyn osuuden joka kuukausi. Mieluummin nimittäin niin, että loput voi kuitata kerralla pois jos siltä tuntuu (tai että ainakin on se vaihtoehto olemassa!), suhtaudun nimittäin myöskin pienellä varauksella sitouttamaan itseäni pitkiin sopimuksiin. :)

Tuo iPhone kyllä polttelee kaikkien kehujen jälkeen, mutta toisaalta mietityttää, että onko se kuitenkaan hintansa veroinen (ne kun ovat suolaisia verrattuna muiden merkkien perusmalleihin) ja kun kuitenkin käytän puhelimessa vain muutamia ominaisuuksia. Pitäisi saada kokeilla, että saisi vähän vertailukohtaa, nyt on ihan hukassa kun on aina pelkkää Nokiaa käyttänyt. Kuulostaa siis niin tutulta kaikkien vaihtoehtojen aiheuttama ähky, itsekin tunnun menevän vain enemmän solmuun sitä mukaa, kun perehdyn uusiin varteenotettaviin vaihtoehtoihin ;)

Vastaa

Annan ääneni myös liittymä & puhelin -paketille (sikälimikäli et saa lunastettua nykyistä puhelintasi itsellesi). Kannattaa myös liittymää valitessa muistaa, että jos ei ole ihan pakko, niin sitä kaikista halvinta (lue: hitainta) ei kannata ottaa. Jos/kun uskon myös Sinun olevan aika tottunut työpuhelimissa oleviin nopeisiin ja järeisiin liittymiin, niin arkikäytössä se reippaasti hitaampi ja tahmaisempi liittymä alkaa pidemmän päälle ärsyttää.

Mitä puhelimiin tulee: olen nyt hieman vajaan vuoden ollut Lumia 920-käyttäjä, sitä ennen minulla oli Samsung Galaxy S2, ja vaikka tämä Lumiakin on ”ihan ookoo”, niin mieli haikaa Galaxyn ja Androidin pariin. Nämähän ovat voimakkaasti tottumus-, mielipide- ja makukysymyksiä, mutta itse koin Galaxyn/Androidin jotenkin loogisemmaksi ja miellyttävämmäksi käyttää, kuin tämän Lumian Windows-maailmaan. Myös yhteystietojen/puhelinluettelon muokkausominaisuudet ovat mielestäni Galaxy/Androidissa paremmat ja monipuolisemmat – tosin, riippuu paljon käyttäjästä, paljonko tuolle antaa arvoa.

Vielä tuli mieleen, että tarkistathan työsuhteesi päättyessä vakuutusturvasi. En tiedä, millaisia vakuutuksia teillä työnne puolesta on, mutta olen kuullut, että esim. matkavakuutukset ja tapaturmavakuutukset ovat joskus tuottaneet yllätyksiä (eli jos työn puolesta matkavakuutukseen ovat kuuluneet myös vapaa-ajan matkat, ja jos tapaturmavakuutuksessa on ollut myös mukana vapaa-aika, jne), eli tarkista tuo; ei sitten tule ikäviä yllätyksiä, jos jotain tapahtuukin, ja vakuutusturva olisikin selkeästi erilainen kuin työsuhteessa.

Kuulostaa kyllä ihanan jännittävältä ”uuden alulta” nämä pohdinnat ja hankinnat…. :-) Tsemppiä, ja ihanaa viikkoa Sinulle!

t. Tupuna

Vastaa

Juuri selvisi, ettei vanhaa puhelintani ole mahdollisuus saada, joten ei auta muu kuin palata pisteeseen A , höh :/ Itse olen suhtautunut jotenkin vähän varauksella noihin paketteihin, mutta tuossa edellä kommentoinut kun mainitsi, että puhelimen voisi milloin vain maksaa kokonaan pois, lämmitti vielä lisää tähän vaihtoehtoon. Pelkäsin myös, että puhelimesta tulisi jotenkin kalliimpi näin, mutta mitä nyt nopeasti vilkaisin, niin ilmeisesti hinta pysyy silti suurin piirtein samana (se on ainakin itselle kriittinen asia, mieluummin maksan kerralla enemmän kuin makselen pidemmän päälle korkoja)!

Toisaalta, keskihintaisen voisi ostaakin, niin ei tarvitsisi sitä asiaa enää miettiä. Voi kääk, ihan liikaa vaihtoehtoja! :) Ihan totta tuo mainitsemasi, että nämä ovat hyvin pitkälle myös tottumiskysymyksiä. Itsellä kai se kynnys onkin ihan henkinen, kun on tottunut käyttämään jotain helposti, uuden opetteluun on tyhmä pieni kynnys, vaikka tosiasiassa vastaavat jutut kuitenkin oppii nopeasti!

Kiitos muuten vakuutusvinkistä! :) Hih, toden totta, uusi tuo paljon pientä huomioitavaa mukana, samaan aikaan ihanaa ja jännää, mielenkiintoista nähdä, mitä kevät tuo tullessaan! Ihanaa alkanutta viikkoa myös sinulle :)

Vastaa

Itse vähän aikaa sitten etsin myös uutta puhelinta lähinnä spekseillä hyvä akunkesto, hyvä kamera, iso näyttö ja kohtuullinen hinta (ja tietysti tyylikäs ulkonäkö ja hyvä käytettävyys). Nyt käytössä on LG Optimus L7 II ja olen erittäin tyytyväinen. Pakettiliittymää en missään tapauksessa hankkisi, tuntuisi todella typerältä olla ”velkaa” puhelimesta. Olen sitä tyyppiä että jos ei ole varaa johonkin niin sitten säästetään kunnes on (asunto mahdollisesti poislukien) tai ostetaan edullisempi. No, makuasiahan se on. Ottavathan jotkut pikavippejäkin ;)

ps. En tiedä onko tällä nimimerkillä kommentoitu jonkun muun toimesta täällä viime aikoina koska en ole erityisen aktiivisesti seurannut blogia. Olen pohdiskellut lopetanko lukemisen kokonaan vai jäänkö ja otan jonkun uniikimman nimimerkin käyttöön mutta tällä kertaa mennään ainakin vielä tällä.

Vastaa

Kuulostaa hyvin samoilta nuo speksit, mitä itsekin etsin, ja ne täyttäisi oikein hyvin keskihintainen puhelin (täytyykin kurkata tuo LG, sekään ei ole puhelinmerkkinä itselle entuudestaan tuttu). Loppujen lopuksi käytän vain muutamia ominaisuuksia, joten miksi suotta maksaa paremmasta kuin tarvii (ja vastaavasti, miksi valita sellaista, joka ei täytä tarpeita). Vaihtoehtoja on niin paljon, ja kai sen myötä tuttu ja turvallinen vetoaa. En ole niin innoissani selaamaan läpi lukuisia vaihtoehtoja ja vertailemaan, vaan selvästi ne varmoiksi valinnoiksi havaitut vetävät puoleensa :)

Mulla on ihan sama juttu, siksi tuo pitkä sitoutuminen vähän arveluttaakin. Tosin näin pikaisella vilkauksella näytti, että puhelin on samanhintainen jaettuna tai kerralla maksettuna, mutta tämä vaatii perehtymistä. Mieluummin maksan kerralla koko summan kuin maksan korkoja, ja haluan myös, että voin maksaa summan kerralla pois milloin haluan. Jos ne kaksi asiaa täyttyvät, sitten paketti kuulostaa oikein varteenotettavalta, mutta mikäli ei, ostan mieluummin keskihintaisen kerralla ja hankin erillisen ei pitkäksi aikaa sitovan liittymän :)

Hih, enpä nyt muista onko samalla nimimerkillä vähään aikaa kommentoitu, ei ainakaan nyt vuodenvaihteen jälkeen :) Huikkaa ihmeessä, jos vaihdat nimimerkkiä, niin osaan sitten yhdistää kommentit ja kommentoijan!

Kiitos kommentistasi ja aurinkoista alkanutta viikkoa!

Vastaa

Muistin että tuosta vaatimuslistasta unohtui muutama kohta, esimerkiksi se että puhelimen pitää olla kevyt (vaikka näyttö onkin suuri). Tämä LG:n malli täytti yllättäen (ainoana) kaikki kriteerini mutta arvoin silti loppukädessä sen ja Samsung Galaxy S 2 (olikohan nimessä vielä jotain liitteitä) välillä koska ne ovat spekseiltään todella samanlaisia, ulkonäköään myöten. LG:llä mm. parempi akunkesto vei kuitenkin voiton Samsungin suuremmasta muistista (muistikortteja on helpompi hankkia tarpeen vaatiessa). LG merkkinä oli minullekin uusi mutta sen käyttö on osoittautunut helpoksi ja loogiseksi. LG:n slogan Life’s Good tuntuu myös kivalta (vaikka sen kuulinkin vasta puhelimen ostettuani) =).

Tärkeintä on tietenkin selvittää mitä puhelimelta haluaa ja sen perusteella valita sopivin. Itse halusin oikeastaan tyylikkään, kevyen, hyvän kameran jolla voi soittaa ja lähettää tekstareita ja tarvittaessa selata nettiä. Suuri näyttö ja kestävä akku ehdottomat. Herätyskellosta ja laskimesta plussaa ;)

Vastaa

Ihan totta, tuo mainitsemasi omien tarpeiden selvittäminen on se avainasia. Pitäisi pysytellä niissä, mutta vaihtoehtojen paljous alkaa herkästi sekoittamaan päätä! :)

Itse kaipaan hyvää kameraa, isoa näyttöä, hyvää akunkestoa ja tietty myös hyvää sekä helppoa käyetttävyyttä. Silmää miellyttävä ulkonäkö tietty on plussaa, mutta painon suhteen taas en ole mitenkään nirso. Epäröin alkujaan tämän nykyisen Lumiani kanssa, sillä se on selvästi painavampi edelliseeni nähden, mutta nopeasti siihen tottui, eikä se nyt tunnu haittaavan lainkaan. Kädessä se on kuitenkin näppärä pidellä ja sujahtaa pieneen laukkuunkin :) Huomasin tosin Verkkokaupassa vaikkapa iPhonea kokeillessani, että se tuntui ihan höyheneltä tämän rinnalla, eli voi olla, että jos olisin tottunut keveyteen puhelimeen, en edes katsoisi Lumian suuntaan :)

Täytyykin tutustua tuohon LG:hen ja muutenkin jatkaa vertailua, jotta onnistun tekemään päätöksen ennen kuun vaihdetta :)

Vastaa

Itse hankin parisen kuukautta sitten uuden puhelimen Saunalahdelta luottokauppasopimuksella. Liikkeessä sai kyllä itse valita maksaako puhelimen vuodessa, kahdessa vai kolmessa. Ja varmistin vielä, että puhelimen voi myös maksaa kerralla pois tilaamalla loppulaskun, mikäli haluaa :). Itseänikin vähän hirvitti osamaksullisena ottaa, kun olen tottunut kaiken maksamaan kerralla pois, mutta opiskelijan kukkarrolle tuntui järkevimmältä vaihtoehdolta. Ajattelin, että sitten kun rahatilanne on kesällä töissä käydessä taas parempi, voikin loppu maksun vaikka jo hoitaakin pois :)

Minulla kyllä kyseessä ei ollut mikään liittymä+puhelin-kytkentä, vaan liittymä on yhä sama toistaiseksi voimassa oleva mikä ennenkin. Mutta ainakaan Saunalahdella ei vaadittu liittymän vaihtamista tai kytkemistä puhelinta hankittaessa :) En tiedä, miten yleisesti sitten muissa liikkeissä tuon laita on (onko kylkeen otettava liittymää…). Hinnan myös tarkistin, koska olisi tuntunut vähän pöljältä ottaa puhelin osamaksulla jos samantien ostettuna hinta olisi ollut edullisempi. Oma puhelimeni oli kuitenkin samoilla ja jopa kalliimmilla hinnoilla muissa liikkeissä, joten totesin että sen puolesta ei ainakaan tappiota tule :)

Itse suhtaudun iPhoneihin aika varauksella, vaikka ainoastaan ystävien kokemuksia olen kuunnellut niistä. Vähän mietityttää se hinta/laatusuhde. Itse toisaalta käytän puhelimella vaan muutamaa toimintoa, joten ehkä vähän edullisempi malli ajaa asiansa ihan hyvin kohdallani. Itse ostin Samsungin S3:sen, vaikka muotoilultaan S4 olisi ollut nätimpi. Iski kuitenkin nuukuus, kun ajattelin että samalla tavalla ne muutamat käyttämäni jutut molemmilla toimivat :)

Vastaa

Suuret kiitokset kommentistasi, vastasitkin just niihin kysymyksiin, joita omassa mielessä on risteillyt noihin operaattodeiden tarjoamiin osissa maksettaviin puhelimiin nähden! Tuo oli muuten kanssa hyvä huomio, että liittymä on erikseen toistaiseksi voimassa olevalla sopparilla, sillä olen itse miettinyt juuri sitä, etten haluaisi sen osalta sitoutua niin pitkäksi aikaa, sillä mistäs sen tietää, jos päätyy vaikkapa pasin vuoden aikana vastaaviin töihin kuin nyt, jossa on puhelinetu. Tällöin liittymä olisi vähän turha ylimääräinen maksu, mutta kännykkä itsessään taas olisi helppo kuitata pois milloin sitten sopiva hetki onkaan. Kiitos siis näissä, toi paljon apua pohdintoihin :)

Ja ihan sama juttu, itsekin olen miettinyt juuri tuota iPhonen hinta/laatusuhdetta. En todella haluaisi maksaa vain merkistä, ei sillä ole merkitystä vaan käytettävyydellä, omiin tarpeisiin vastaavudella jne. Jotenkin omissa mielikuvissa Applen tuotteissa on Apple-lisä, niinpä suhtaudunkin myös iPhoneen pienellä varauksella. Vaikka silti, en kiellä, ettenkö tahtoisi kokeilla tuota niin monen hehkuttamaa puhelinta, ehkä ihastuisin, kuten MacBookiinkin ;)

Vastaa

Pysy Lumiassa! paras! :))

Vastaa

Kiitti kommentista! Olen kyllä kovasti tykästynyt Lumiaan, mutta kun en ole muita koskaan kokeillut, väistämättä miettii, jääkö jostain paitsi ;)

Vastaa

Jos hyvästä kamerasta tykkää, niin kannattaa pysytellä Lumiassa! Monet tekniikan alan lehdet ovat vertailleet iPhonea, Lumiaa ja Galaxyja eikä voittajasta tällä saralla ole epäilystä.

Mulla on työpuhelimena iPhone 4S ja omana taas Lumia 920. Itse kallistun jälkimmäiseen enemmän, vaikka saahan tuohon Applen kapistukseen enemmän niitä aplikaatioita. Itselläni tosin tuo puhelimen lääppiminen on jäänyt muutenkin vähälle tabletin myötä :) Siinä kallistun muuten sitten taas Applen puoleen! On tämä vaikeaa :D

Vastaa

Kiitos hurjasti, kiinnostaakin erityisen paljon just tällaiset kommentit, jossa on kokemusta sekä Lumiasta että jostakin toisesta, itsellä kun on kokmeusta vain ja ainoastaan Lumiasta!

Just itse asiassa eilen googlailin lisäinfoa Lumiasta ja löysin muutaman nettiartikkelin, joissa oli vertailtu eri iPhonen ja Lumian verisoita ja niiden ottamia kuvia, ja Lumia kyllä ainakin omaan silmään löi laudalta iPhonen kuvat, erityisesti mennen tullen loisti kirkkaasti parempana se uusi (uudehko?) 1020 (mutta toisaalta, siinähän se juju juuri taitaa olla erityisen hyvä kamera). Meinasin jo notkahtaa iPhonesta haikailemaan, mutta noiden vertailujen jälkeen aloin taas kallistua takaisin Lumiaan, mutta täytyy etsiä vastaavaa vertailua myös muihin merkkeihin. :)

Mutta niinpä, ihan hullun vaikeaa päättää mihin merkkiin ja sitten vielä mihin malliin lähtee! Heh, taidan kohta jäädä ilman puhelinta kuun vaihteessa, kun en osaa tehdä päätöstä :D

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.