Huomasin, ettei blogiin ole pitkään aikaan eksynyt meikkikuvia. Joko se johtuu siitä, ettei meikissäni usein ole mitään erityistä kuvattavaa tai sitten siitä, ettei luonnonvaloa värien hyvään toistumiseen oikein ole ollut viime aikoina saatavilla. Oli miten oli, vaihteeksi päivän asujen sijaan päivän meikki!

Monina sunnuntaina en oikein jaksa meikata, mutta koska tänään olin liikkeellä, tein arkimeikkiä mukailevan meikin. Mukailu tarkoittaa sitä, että saatan korvata jonkun kalliimman tai muuten vain vähiin käyvän meikkisuosikin viikonloppuna jollain vaihtoehtoisella, koska meikin ei tarvitse kestää koko päivää tai en raaski käyttää lempparia kevyisiin meikkitarpeisiin.

Lisäksi viikonloput ovat hyvä mahdollisuus testata uutta, josta ei ole ihan varma vielä tykkääkö tai riittääkö pito. Kuten tiedätte, en mainittavasti kokeile meikin tyylin suhteen, mutta korvaavia tuotteita kyllä tapaan testailla.

Meikki näyttää hyvin samalta kuin arkenakin huulipunaa lukuun ottamatta, mutta ei toteutunut kokonaan samoilla tuotteilla.

Kulmakarvat: Kulmakarvoissa on luottotuotteeni, Lumenen kulmakynä (sävy grey brown) ja kirkas kulmageeli – samat, jotka ovat arkenakin käytössä. Kyseinen kulmakynä on niitä tuotteita, jota saatan kevyesti käyttää, vaikka muuten en meikkaisikaan. Pidän nimittäin siitä, että kulmissa on huoliteltua fiilistä.

Silmät: Arkena käytän vähän vaaleampaa luomivärin sävyä, mutta kun tavoittelen luonnollisempaa lookia, hyödynnän Boho Greenin nudeluomiväriä sävyltään Liege 202*. Aina kun meikkaan silmäluomet, käytän myös pohjustuotetta, sillä luomeni rasvoittuvat niin nopeasti. Luottuote jo vuosia on ollut Urban Decayn Eyeshadow Primer, tosin sävyssä Original. Ostin taannoin kokeeksi sävyn Eden, joka on vähän vaaleampi, eikä sulaudu ihoon samoin kuin originaali, niinpä kulutan tätä pikkuhiljaa pois lähinnä viikonloppuisin ja satunnaisesti arkimeikissä.

Meikkipohja: Viime aikoina pakkasten koetellessa ihoa olen taas suosinut voidemaisia meikkipohjia, mutta sattumalta muutama päivä sitten löysin kaapin perältä puoliksi käytetyn Ontic Mineral’sin mineraalimeikkipohjan*. Sävy Latte for Two on ehkä aavistuksen liian vaalea itselle, mutta näin keskitalvella ja etenkin yhdistettynä Boho Greenin aurinkopuuteriin*, meikkipohjan sävystä tulikin itse asiassa juuri tähän kauteen sopiva. Täytyy siis ottaa käyttöön kun talvea vielä on jäljellä.

Arkena luottopohjatuotteeni on YSL:n valokynä, mutta viikonloppukikka silloin kun haluan säästellä kyseistä tuotetta, on käyttää silmien alla hitusen omaa ihoa vaaleampaa hyväpigmenttistä meikkivoidetta, joka saa aikaan samankaltaisen illuusion kirkkaammasta silmänympärysalueesta. Itsellä erinomainen tähän tarkoitukseen on Essencen #insta perfect Matt Effect -meikkivoide*. Luulin sitä itse asiassa pigmenttirikkautensa takia peiteaineeksi, mutta siinä tarkoituksessa sitä hetken käytettyäni, huomasin lukea, että sehän onkin meikkivoide.

Etenkin ylemmästä kuvasta muuten näkee hieman sitä, kuinka kasvojen ihoni suuri-ihohuokoinen ja myös melko paksu. Suuret ihohuokoset jatkuvat läpi t-alueen ja nenänpieliin, ja vaikka meikki peittääkin alueiden ihonsävyn epätasaisuutta, se ei tasoita pintaa. Juhliin ja illanviettoihin saatan laittaa paksumpaa pohjustustuotetta, joka täyttää ihohuokosia ja siten tasoittaa ihoa. Arkena en jaksa monia kerroksia ja lisäksi haluan pitää kiinni hengittävyydestä, joten en mieluusti laita paksua meikkipohjakerrosta. Ihohuokoiset tuntuvat tulleen näin vanhemmiten enemmän esiin, mikä toki vähän häiritsee – etenkin kun iho alkaa kiiltää, se ikään kuin korostuu. Kosmetologi taannoin selitti, että iän myötä ihon hieman löystyessä myös huokoset venyvät ja siten saattavat alkaa näyttää suuremmilta. Hyvä syy yrittää pitää huolta ihosta.

Posket: Olen ihastunut monen muun Boho Greenin meikin ohella myös sarjan poskipuniin. Tämä sävy Lie de Vin 06* on ihana, todella hyvä pigmentti ja muutenkin kaunis viileä sävy. Tämä onkin käytössä ehkä puolessa viikon meikkipäivistä, muulloin käytän hieman pehmeämpää ja häivähtävämpää sävyä. Tätä on siis helppo yliannostella, joten levityksessä kannattaa olla varovainen.

Huulet: Arkena olen jumittunut nudehuulipuniin, mutta jos jolloinkin, niin viikonloppuisin on kiva vaihdella. Tämä Boho Greenin fuksianvärinen huulipuna sävy 106* osui aamulla käteen siivotessa ja päätin, että siitä saa luvan tulla päivän huulipuna. Kyseinen sävy on mukavan matta, eli pysyy hyvin ja vileä sävy sopii talvi-iholle. Ehkäpä joskus uskaltaudun kokeilemaan työpäivänäkin!

*saatu blogin kautta

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Kaunis meikki ja kauniit hiukset 😊 Samaa olen huomannut oman ihoni kanssa, että ihohuokoset suurentuneet tässä kun 35v:ksi ehtinyt. Siksi en käytä meikkivoidetta tai mitään sellaista, koska se korostaa niitä huokosia. Käytän vain sävyttävää päivävoidetta ja poskipunaa/aurinkopuuteria.

Vastaa

Kiva kuulla, kiitos! ❤ Kuulostaapa tutulta, mulla on ihan sama juttu! Ihan samaisesta syystä pyrin laittamaan tosi ohuen kerroksen meikkiä juuri noille haastavimmille alueille, muuten kraaterimaisuus tuntuu korostuvan. Jos joskus pystyi käyttämään peitevoiteita tms. nenänpielissä, niin ei enää – kevyt mineraalimeikkikerros tai muuten varovainen meikkivoidekerros on paras! :)

Vastaa

Ihanan luonnollinen ja hehkeä meikki! Mulla käytössä myös tuo sama Bohon luomivärinappi, ja Bohon tuotteista tykkään muutenkin :) Niissä on hinta-laatusuhde todellakin kohdillaan!

Vastaa

Kiva kuulla, kiitos!! Nuo Boho Greenin meikit ovat kyllä ihania, ja kuten ssanoit, hinta-laatusuhde todella kohdillaan :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.