Paluu arkeen tarkoitti monen muun asian ohella arkimeikin päivittymistä hellekelien huolettomuudesta toimiston kuivaan ilmaan ja pitkiin päiviin.

Hieman kaiholla muistelen kesäviikkoja, jolloin meikkiä ei edes kaivannut. Meikkasi jos huvitti ja aika monena päivänä ei huvittanut. Silloin kun meikkasin, käytössä oli lähinnä kevyt mineraalipohja, vähän kuultoa kulmaluulle, hempeä poskipuna, kulmakynä ja roosa huulipuna.

Jos meikkiä oli tavallista vähemmän, niin kynsilakkaa oli enemmän. Keväällä en juuri jaksanut lakata kynsiä ja saman huomasin nyt töiden alettua. Vasta tänä viikonloppuna tulin lakanneeksi kynnet ensimmäistä kertaa loman jälkeen kun kesällä kynnet olivat lähes koko ajan lakattuina. Kiistaton värisuosikkini oli CND Vinyluxin sävy Uninhibited*, paljon muita kynsilakkoja tainnut käyttääkään! Erinomainen pigmentti ja sävy, joka tuntui sopivan yhteen jokaisen asun kanssa.

Mutta sopi se myös meikkeihinkin, hyvin lähellä sitä oli kesäposkipunani, Essencen sävy Peach me up*. Nyt töiden alettua vaihdoin saman sarjan astetta tummempaan, mutta kesäiholla tämä oli juuri sopivan pehmeä. Vähän kaunista lämmintä hehkua, muttei yhtään meikattua fiilistä. Pitkän tauon jälkeen löysin myös kuullon. Yleensä en jaksa meikissä kikkailla millään ylimääräisellä, mutta kesällä kuullon lisääminen poskipäille tuntui viimeistelevän raikkaan kesälookin.

Kaapin perältä kaivoin virolaisen luonnonkosmetiikkasarjan Ontic Mineralsin Pearl Highlighter L01*, joka on juuri oikean sävyinen ja hehkultaan kivan luonnollinen. Tämä on jäänyt lomien jälkeen arkikäyttöönkin, ei tosin päivittäiseen, mutta aina kun muistan, taputtelen hieman poskipäille.

Kevään lopussa vaihdoin myös tutun Everyday Mineralsin mineraalipohjani italialaiseen Gaya Cosmeticsiin, johon olen kesän aikana erittäin tykästynyt. Sävy MF-5 mukautuu iholleni loistavasti ja hienojakoinen koostumus asettuu kauniisti. Lopputulos on mattainen, mutta luonnollinen, kerrostamalla saa peittävämmän lopputuloksen. Gayan mineraalipohjat ovat hypoallergeeninen ja vegaanisia, kuten useat mineraalimeikit taitavat olla.

Huulipunatkin vaihtuivat kesällä hempeämpiin. Paksupigmenttinen MACin arkipunani sai jäädä syrjään (palaten taas viime viikolla käsilaukkuun) ja ykkössuosikiksi nousi Glo Mineralsin huulipunasävy Bella*. Hyvin lähellä sitä on Clinique Popin Nude Pop, joskin vähän kuultavami kuin Bella. Itse tykkään mattaisemmista sävyistä, joten vaikka aivan ihana Clinique Popin sävy onkin, ei se ole löytänyt vakipaikkaa arjessani, mutta kesällä se oli juuri hyvä.

Muitakin kuin meikkipoikkeuksia mahtui kesään, kuten vaikka suuret korvakorut. Asustekehitykseni vuosien saatossa on taipunut hyvin minimalistiseen suuntaan ja korvakorujakaan enää tulen käyttäneeksi viikossa kuin kerran tai pari.

Silloin kun käytän, ovat ne pieniä ja siroja. Niinpä näiden suurten riippuvien boheemien korvakorujen käyttö meni kesätyylin piikkiin. Helppo trikoomekko, suuret korvikset, korikassi ja kevyt meikki. Siinä se, tyypillinen menneen kesän lookini.

*Saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.