Ensimmäisen kotona vietetyn yön jälkeen alkaa mukavasti muistua mieleen niitä kotiin paluuseen liittyviä hyviäkin elementtejä.

Aamukahvi. Toki Ukrainassa ja Moldovassakin sai kahvia, mutta kautta linjan vain pieniä kuppeja. Jopa hotellin aamiaisella kahvi täytyi erikseen tilata, ja eteen tuotiin vaatimattoman kokoinen kahviannos. Sellainen Etelä-Eurooppalainen muutaman kulauksen kupillinen. Ei riitä itselle. Tänä aamun keitin kokonaisen pannullisen ja kaadoin kuppiin, johon ehkä olisi mahtunut kolme Moldovan aamupalalla tarjoiltua kahvia.

Arkiruoka. Reissuilla on ihana syödä ulkona, mutta syötyä tulee paljon ja helposti raskaasti. Vegevaihtoehtoja saattaa joutua metsästämään ja saatavuus ajaa usein terveellisyyden ohi. Kotiinpaluupäivänä söin kunnon salaatin ja nyt viikonloppuna käynnistän smoothieblenderin. Turvonnut olo saa kyytiä kun arkiruokarytmi palaa, vaikka näin alkuun tuntuukin himoitsevan kaikkia hotelliaamupalojen herkkuja ja muutenkin makeahammasta kolottaa tavallista enemmän.

Vesi. Kuinka ihanaa onkaan kun tulee juomakelpoista vettä hanasta!

Kosmetiikka. Matkoille lähtee aina minimi kosmetiikoilla, joskus jopa niin niukoilla pakkauksilla (kuten tällä reissulla), että ne loppuvat jo puolessa välissä matkaa, muttei kuitenkaan jaksa käyttää matka-aikaa siihen, että lähtisi etsimään täydennystä. Niinpä nyt tuntui erityisen ihanalle palata tuttujen hiustuotteiden äärelle ja saada lomatakut auki. Välillä kylpyhuoneen kaappi tuntuu liian täydeltä, nyt oli kiva löytää sieltä kaikki purnukat ja saada olo suihkun jälkeen ihanan hoidetuksi. Nyppiä kulmakarvat ja suihkauttaa vähän hajuvettä kaulalle ihan vain omaksi iloksi.

Sähköhammasharja. Miten kaipasinkaan sähköhammasharjaani! Reissuille pakkaan aina mukaan tavallisen hammasharjan, mutta sähköhammasharjaan tottuneena jää kaipaamaan sen mukanaan tuomaa erityistä puhtauden tunnetta. Tokihan sen voisi pakata mukaankin, mutta yritän minimoida mukana kannettavan elektroniikan ja arvokkaan matkatavaran määrän, joten helpompi matkustaa parin euron halpisharjalla.

Raha. Reissussa rahaa kuluu aina vähän huolettomammin kotona ja kurssien laskemiset heittää helposti vähän sinne päin. Sitä nauttii enemmän kuin laskee kuluja. Matkan kolme eri valuuttaa kursseineen toivat oman lisänsä menneeseen viikkoon. Hitaalla matikkapäällä varustetulle onkin ihan tervetullutta palata kotiin, jossa rahan hahmottaa paremmin ja kuluissa pysyy hyvin kartalla.

Netti. Makalla joutuu aina miettimään roaming-kuluja ja nettimahdollisuuksia. Vaikka Moldova sekä Ukraina molemmat yllättivät siinä positiivisesti (molemmissa maissa pienilläkin kahviloilla ja jopa lentokentillä saattoi olla avoin hyvä nettiyhteys asiakkaille), niin onhan se silti toista kaivaa yhteys esiin heti kun sitä kaipaa. Viikkoon en lukenut sähköpostejani, joten melkoinen kuorma odottaa läpi kahlattavaa inboxissa! Tänä viikonloppuna siis luvassa netin suurkulutusta, rästiviesteihin vastaamista, blogin päivitystä ja sarjojen katselua.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.