Kodin inspiraatiokulmalla tehty reissu Tallinnaan oli hyvä idea, ja muistin taas, kuinka pullollaan kaupunki on kaikkea kivaa. Alun perin ajatuksena oli kiertää myös remonttiliikkeitä ja kunnon kalustemyymälöitä, mutta todellisuudessa sisustuskauppoja kolutessa aika meni vauhdilla ja oikeastaan enempää ei olisi ehtinyt ilman tarpeetonta hoppua. Sitä paitsi, vaikka bussilla pääsisikin näppärästi kodinlaittajan myymäläkeskittymään Järve Keskukseen ja sen lähitienoille, olisi oma auto ollut järkevä mahdollisten isompien ostosten kannalta. Niinpä keskityimme piensisustukseen, ja tässä omat tärpit sisustusshoppailuun keskustan tuntumassa.

Takara Nord

Takara Nord (Niine 7on ihana, ihana boho chic sisustusmyymälä Kalamajassa. Myynnissä myös yksittäisiä entisöityjä huonekaluja. Täältä olisin voinut hankkia vaikka mitä! Takara Nordilla on myös verkkokauppa, valikoima on hieman kapeampi kuin myymälässä, mutta kiva silti. Plussaa myös se, että Takara Nord toimittaa Suomeen, niin myymästä kuin verkkokaupasta tehtyjä hankintoja ja palvelu on erinomaista.

Shishi

Jos on kävellen liikkeellä, Takara Nordista kannattaa jatkaa Noblessnerin suuntaan, josta löytyy kauniita sisustusesineitä myyvä Shishi (Peetri 3). Omalla sisäänkäynnillään rakennuksen sivustalta löytyy Shishin outlet-myymälä, josta voi helposti tehdä löytöjä muutamalla eurolla. Myymälästä löytyy vuoden ympäri joulukoristeita, ja erityisesti joulun alla paikka on kuulemma jouluihmisen mekka.

Rahva Raamat

Telliskivessä sijaitseva Rahva Raamat (Telliskivi 60-2i-hoone) on ennen kaikkea kirjakauppa, josta löytyy myös kahvila-ravintola, mutta sieltä on mahdollista tehdä hauskoja sisustusesinelöytöjä. Nyt Rahva Raamat on laajentunut, minkä myötä erityisesti keittiötarvikkeiden valikoima on aiempaa laajempi. Täältä voi löytää kekseliäitä mukeja, juustoveitsiä, kauniita teepakkauksia ja kivoja lahjaideoita.

Homeart

Yksi niistä paikoista, joista käyn aina kun käyn Telliskivessäkin, on Homeart (Telliskivi 60a-2). Telliskivestä löytyy useita kivoja pieniä putiikkeja, mutta Homeart on se, josta harvemmin lähden tyhjin käsin, enkä tälläkään kertaa. Valikoimassa on kauniista ja minimalistisia sisustusesineitä, jotka sopivat skandinaaviseen makuun. Ohessa on myös pieni kahvila.

Tali Concept Store

Telliskiven ja Kalamajan taitteessa sijaitsee Tali Concept Store (Kotzebue 33), josta löytyy kivasti erityisesti paikallisia tuotteita. Sisustus on vain yksi osa tarjontaa, myymälästä löytyy myös vaatteita ja asusteita. Itse ihailin erityisesti kauniisti värjättyjä emaliastioita, peilejä ja kekseliäitä ratkaisuja kylpyhuoneeseen. Myös Talilla on kattava verkkokauppa.

Balti Jaaman antiikkikaupat

Balti Jaama torin yläkerrassa sijaitsee pieni taivas, mikäli on kiinnostunut vanhoista esineistä ja vintagesta. Ylin kerros on pullollaan pieniä putiikkeja ja rönsyileviä antiikkiliikkeitä, joista voi tehdä vaikka millaisia löytöjä aina Lenin-patsaista astioihin ja vanhoista leluista lamppuihin ja kynttilänjalkoihin. Täällä olisin saanut menemään aikaa vaikka kuinka, ja ehdottomasti sellainen paikka, jonne palaan tulevillakin reissuilla. Muista napata käteistä matkaan ja tinkiminen kannattaa!

Tallinn Design House

Ihan keskustassa Rottermannin kortteleissa sijiatsee Tallinn Design House (Rotermanni 14), joka myy paikallista trendikästä designia. Pääpaino on vaatteissa ja asusteissa, mutta valikoimasta voi löytää pieniä sisustusesineitä, postereita, vilttejä, astioita ja sen sellaista. Tallinn Design Housella on myös verkkokauppa.

Estonia Design House

Solaris Keskuskukessa sijiatsee paikallisten putiikkien keskittymä Estonia Design House (Estonia puiestee 9), josta voi tehdä hyvin samantyyppisiä löytöjä kuin Tallinn Design Housesta, mutta laajemmassa mittakaavassa. Valikoimassa on esimerkiksi myös huonekaluja ja valaisimia. Myös Estonia Design Housella on oma verkkokauppa, joka melkein antaa paremman kuvan tarjontaan kuin putiikkikierros.

Kaubamaja

Keskustassa kulkiessa kannattaa muistaa myös Kaubamaja (Gonsiori 2), jonka sisustusosasto on varsin monipuolinen. Täältä olen löytänyt mm. astioita ja piensisustusta, mutta valikoimassa on myös esimerkiksi valaisimia ja kodintekstiilejä. Hintataso on kohtuullinen ja muutenkin paikka sellainen, josta kannattaa etsiä sisustuksen ohella myös käyttöesineitä.

Oot-Oot Studio

Ratikkamatkan päässä ydinkeskustasta sijaitsee Oot-Oot Studio (Veerenni 24), joka on erikoistunut paikallisesti valmistettuihin laadukkaisiin sohviin ja nojatuoleihin. Tuotteilla on ilmainen toimitus Suomeen ja ne valmistetaan tilauksesta, jolloin haluamansa päällimateriaalin ja jalat voi valita. Hinta on edullisempi kuin Suomessa ja laatu testailujen perusteella vakuutti, joten tilasin itselleni kangasnäytteitä (myymälässä värivalikoima laajempi). Sohvan voi tilata suomenkielisen verkkokaupan kautta samoin kuin kangasnäytteitä.

Noto

Ihan Oot-Ootin vieressä sijaitsee Noto (Veerenni 24), joka on erikoistunut lattimateriaaleihin, kaakeleihin, luonnonkiviin ja kylpyhuonetasoihin. Valikoimasta löytyy myös kylpyhuonetarvikkeita. Myymälässä on runsaasti materiaaleja esillä ja asiakaspalvelu on avuliasta. Materiaalit ovat laadukkaita ja näppituntumalla selvästi edullisempia kuin Suomessa, joten kannattaa pitää mielessä jos vastaavien tuotteiden etsintä on ajankohtaista. Myös toimitus Suomeen onnistuu.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Kiitos kattavasta Tallinnan sisustustarjonnasta. Täytyykin seuraavalla reissulla ottaa ohjelmaan valikoima suosittelemiasi liikkeitä. Tallinnassa on aina jotain uutta kivaa.

Vastaa

Kiva jos oli iloa! Tallinna on kyllä ihana juurikin tuosta syystä, sillä on aina tarjota jotain uutta ja ajankohtaista! :)

Vastaa

Kiitos näistä! Mainitsen vielä Perfect home-kaupan (Homeartia vastapäätä Telliskivessä). On tullut käytyä myös Ulemisten kauppakeskuksen sisustusliikkeissä, mm. Zara Home ja pari muuta.

Vastaa

Oi, joo se onkin kiva myös! Zara Home olikin omalla toivelistalla käyntikohteista, mutta kun aika vain alkoi loppua kesken, oli pakko karsia kaukauisemmista kohteista, mutta se ehdottomasti on myös mainitsemisen arvoinen :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.