Jos kaikki olisi mennyt niin kuin piti, olisin kirjoittanut tämän postauksen jo iltapäivällä, mutta arvaattekin jo, ettei mennyt. Kävi nimittäin niin, että läppärini sanoi itsensä eilen illalla irti. Se oli kyllä odotettavissa, mutten millään olisi toivonut sen tapahtuvan vielä, sillä meillä on edessä reissu, josta aivan ehdottomasti tahdon päivittää blogia paikan päältä. Lisäksi uuden koneen osto oli suunnitelmissa vasta vuodenvaihteen jälkeen, joten tämä oli harmillinen varaslähtö. Onneksi pelastava enkeli Elsa astui kuvioihin, ja sain lyhyellä varoitusajalla vanhan Macin lainaan. Niinpä nyt on kone, joka on kylläkin vanha ja raihnainen, mutta sentään toimii. Voipi siis olla, että kuvien laatu vähän kärsii tulevan viikon aikana, sillä en pääse käyttämään vakiohjelmiani, mutta toivottavasti kukaan ei huomaa… :)

Mutta se matka! Kyllä, huomisaamuna klo 7 nousee Finnairin kone Helsinki-Vantaalta ja me sen mukana. Voi että, tätä reissua olisin niin halunnut hehkuttaa jo aikaa sitten, mutten ole voinut, sillä kyseessä on yllätysmatka, ei minulle vaan miehelle, jolla on tänään synttäreiden virallinen päivä. Niinpä mies sai kuulla asiasta vasta ihan vähän aikaa sitten, mutta onneksi maisemanvaihto sopi hänellekin paremmin kuin hyvin ja kaapista löytyi riittävän lämpöiset vaatekerrat!

matkalaukku 6

Kohdevalinta on ehkä hieman yllättävä tietäen, kuinka paljon inhoan kylmää ja kuinka paljon rakastan aurinkoa. Paremmin tuntevat tosin tietävät, ettei kohde sattunut ihan puskista tielle. Olen jo vuosia haaveillut kahdesta matkasta Lappiin, ensimmäisenä ruskavaelluksesta, joka ihan tosissaan on ollut mietteissä toteuttaa jo parina viime vuotena, mutta jotenkin olemme havahtuneet asiaan niin myöhään, että se paras matkustusaika on ehtinyt ohittua. Toinen haave lähti liikkeelle siitä, kun joitain vuosia sitten bongasin jostain matkailulehdestä pienen jutun hauskoista iglumaisista mökeistä, joissa Lapissa voi majoittua katsellen ennen nukahtamista tähtitaivasta. Siitä lähtien pohjoinen on poltellut myös keskitalven (ja aivan erityisesti Uuden Vuoden) aikaan ja nyt se toive toteutuu!

Tällä kertaa emme tosin yövy iglussa vaan menen samalla tekemään Bellablogien ja Holiday Clubin yhteistä kamppista ja majoitumme siis mukavissa merkeissä sen myötä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Vietämme yhden yön Kuusamossa ja maanantaina jatkamme lopulliseen kohteeseemme Sallaan, jossa vietämme aikaa aina Uuden Vuoden yli. Olen järkännyt miehelle (ja mullekin toki siinä samalla) kaikkea ylläriohjelmaa viikon varrelle, joten olen varma, että luvassa on upea ja eksoottinen loma! Ja koska nyt on matkalle mukana myös läppäri, niin pääsen päivittämään blogia myös reissulta.

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

9 comments

Vastaa

Oi teidän matka kuulostaa ihanalta :) Hyvää ja rentouttavaa matkaa!

Itselläni on ollut jo jonkin aikaa kauhea matkakuume ja nyt varmistui, että pääsemme ensi vuonna lähtemään matkalle mieheni kanssa :). Olisiko sulla jotain hyviä suosituksista kaupunkilomaa ajatellen? :) Rooman ja Lontoon olemme parin vuoden sisällä nähneet, mutta nyt meillä on hankaluus keksiä seuraavaa matkakohdetta, kun on niin kauheasti vaihtoehtoja.

Vastaa

Oi, kuulostaapa ihanalta! Eurooppa on täynnä upeita ja samalla hauskasti vivahteiltaan toisistaan erilaisia kohteita :) Itseä on tällä hetkellä poltellut kovasti tehdä kaupunkireissu Puolaan, vaikka Krakovaan, Gdanskiin tai Varsovaan, mutta saa nähdä toteutuuko tulevana vuonna! Rooman ja Lontoon jatkoksi sopisi tietty loistavasti Pariisi, mutta milloin tahansa voisin myös lähteä uudelleen vaikka Prahaan, Amsterdamiin tai vaikka Budapestiin, joista kaikissa on paljon nähtävää, mutta etenkin Budapestissä tosi kohtuullinen hintataso! Olen ihan varma, että minkä tahansa kaupunkikohteen valitsettekaan, niin edessä on huippureissu :)

Vastaa

Hyvä Elsa ja Ihanaa matkaa teille!

Vastaa

Kiitti!! :)

Vastaa

Sormet ristissä ettei kone mene rikki! Sehän on aika…krhm…patinoitunut,haha. Mukavaa lomaa!

Vastaa

Haha, toi laturi etenkin mua vähän jännittää :D No mutta, parempi tää on kuin oma kone, joka ei toimi – ainakin vielä näin toistaiseksi! Kiitti, en malta odottaa Lapin luontoa :)

Vastaa

Kuulostaa hyvältä! Ja tiedän sen kutkuttavan tunteen, kun salailee tuollaista yllätysmatkaa. Ostin miehelleni vuosi sitten yllätysmatkan Roomaan ja sitä tietoa piti pantata kuukausi. Olin revetä innostuksesta! :D

Itseäni on monta vuotta kiinnostanut matka Lappiin, juuri joulun ja uuden vuoden aikaan. Ajatus viettää joulu ja uusi vuosi Lapissa tuntuu jotenkin taianomaiselta, en osaa selittää sitä tunnetta, mutta joskus se pitää päästä kokemaan. Mielenkiinnolla jään odottelemaan sun kokemuksia, vaikka sitten matkan jälkeen, jos tietokone ei ole yhteistyökykyinen! ;)

Ihanaa matkaa!

Vastaa

Oih! Ihanalta kuulostaa matkanne! En itse myöskään juuri pidä kylmästä (lumesta kyllä), mutta Lappi talvella on unelma! Ruska-aikaan olen sen kerran kokenut, mutta se on noussut myös uudelleen unelmaksi. Samat haaveet siis jaan :). Innolla odottelen kuvia ja tarinoita pohjoisesta, hauskaa matkaa!

Vastaa

Siellä kyllä rakkaus punnitaan.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.