Ensi viikon suunnitelmani muuttuivat pari päivää sitten lennossa ja jouduin vähän sumplimaan menoja, että sain ujutettua keskelle viikkoa parin päivän visiitin Berliiniin. En ole oikein vielä ehtinyt sisäistämään asiaa, mutta sähköpostiiin tipahtaneet hotelli- ja lentovaraus muistuttavat muutaman päivän päässä siintävästä matkasta.

Kun tulen Berliinistä, ehdin kirjaimellisesti käydä heittämässä matkalaukun kotiin ja vaihtamassa vaatteet ennen kuin suuntaan Tukholmaan, väliä paluun ja lähdön välillä kun on vaivaiset kolmisen tuntia. Niin, ja sitten seuraavalla viikolla lähdetäänkin Maltalle. Eli parin viikon aikana otetaan takaisin se, mitä kevään aikana olen kaivannut, matkoja – nyt niitä on luvassa yksin, ystävien kera sekä kaksin miehen kanssa. Ei huono.

airport 10airport

Mutta se, mitä toivoisin teiltä, on vinkkejä Berliiniin. En ole kaupungissa koskaan käynyt, mutta olen kuullut kohteesta niin paljon hyvää, etten malta odottaa tulevaa reissua! Matkan toisena päivänä on luvassa mielenkiintoinen tilaisuus Zalandolla, joka siis on pääsyyni matkaan ja myös reissuni järjestäjä, mutta päätin yhdistää kohteeseen myös omaa aikaa mahdollistamaan kaupungin näkemisen samalla kertaa.

Mitä siis ehdottomasti nähdä ja tehdä Berliinissä kun aikaa käytettävänä on aika tarkalleen vuorokausi? Mitkä ovat kiinnostavimmat korttelit ja mihin nähtävyyksiin kannattaa tutustua? Jos on valittava vain yksi museo, niin mikä se olisi? Entäpä kivoimmat kahvilat? Kaikki vinkit ovat erittäin tervetulleita!

airport 13

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

14 comments

Vastaa

Mulla tuli ensimmäisenä mieleen Hamburger Bahnhof -modernin taiteen museo. Se jäi mulla ainakin mieleen aivan upeana rakennuksena ja ihanine taideteoksineen. Jos siis tykkäät modernista taiteesta, niin ehdottomasti sinne kannattaa suunnata!

http://www.smb.museum/en/museums-and-institutions/hamburger-bahnhof/home.html

Vastaa

Oi, kiitti vinkistä! Ehdottomasti moderni taide on mieleen, joten tuo voisikin olla ihan loistava vierailukohde! Museo sitä paitsi näyttää olevan vain parin metropysäkin päässä hotellistani, eli matkan taittaa vaikka kävellen ja näkee samalla kaupunkia :)

Vastaa

Alexanderplatzilla on todella mukava rantabaari tyylinen ravintola, joka on kuin pala etelän lomaa keskellä vilkasta toria! :) brandenburgin portti on myös ihan must see – paikka. Sen edustalla olevalla torilla on aina paljon tapahtumaa ja meininkiä.
Muutenkin Berliinin ihanan leppoisa tunnelma on jo kokemus itsessään, palaan sinne joka kesä takaisin muutamaksi päiväksi. Olen käynyt jo kolme kertaa.

Vastaa

Oi, tuo Alexanderplatz onkin vain kivenheiton päässä hotellistani, joten täytyykin ehdottomasti tutustua siihen kunnolla ja tsekata tuo mainitsemasi baari :) Olen kuullut valtavasti positiivista Berliinin tunnelmasta, joten nyt on ihana päästä kokemaan pala kaupunkia omin silmin – aikaa ei ole liikaa, mutta ajattelin käyttää sen tehokkaasti hyväksi ja fiilistellä juuri keskustan kulmia ja kurkata valikoidusti nähtävyyksiä, täytyykin siis lisätä listaan myös tuo Brandenburgin portti :) Kiitos tuhannesti vinkeistä!

Vastaa

Ihana kahvila on What do you fancy love. ? Ihanat smoothiet, bagelit, kahvit ja kakut! Aamiais- tai välipalapaikkana toimii ? Ku’damin lähellä.

Vastaa

Oi, kuulostaakin jo ihan nimenkin perusteella ihanalta :) Voisin hyvin skipata hotellin kalliin aamiaisen ja suunnata tuonne, mikäli sattuu olemaan näppärän matkan päässä hotellista, kiitos kovasti vinkistä!!

Vastaa

Ehdottomasti Berliner unterweltenin järjestämät kierrokset. Löytyy useampi muutaman tunnin kierros maanalaiseen Berliiniin. Innostuttiin näistä viime kesänä niin, että käytiin kahdella kierroksella neljän päivän lomalla :). Suosittelen!

Vastaa

Ooo, kuulostaa jännältä!! Jos vaan saan ujutettua lyhyeen matka-aikaani, niin tuo olisi kyllä huippu :) Rakastan tutustua matkakohteisiin uusista kulmista, eli yläilmoista ja maan alta! Kiitos tuhannesti vinkistä! :)

Vastaa

Brandenburgin portin tienoilla pieni kävely. Siinä näkee mm. juutalaismuistomerkin (kiva paikka puikkelehtia kivien väleissä) ja matkalla paikallisen eduskuntatalonnurkille voi katsella loikkareiden muistomerkkejä.

Alexanderplatz on kiva paikka. Tv-tornin näkee samalla läheltä. Sen jälkeen onkin hauska seurata mistä se milloinkin pilkistää:)

Vastaa

Kiitos kovasti vinkeistä! Hotellini on ihan lähellä Alexanderplatzia, joten siihen täytyykin tutustua kunnolla :) Myös tuo Brandenburgin portti alkoi kovasti kiinnostaa, joten sinne voisikin napata metron ja suunnata tutustumaan myös siihen! Voih, matkakuumehan tässä kohoaa ;)

Vastaa

Oi, Berliini on kaunis kaupunki! :) Siellä saa kyllä ajan kulumaan vaikka vain kaupungilla kierrellen. :) Hih, onpa hauska sattuma, että ensi viikolla sie lähdet ja mie tulen. Miulla on lento Suomeen myöskin keskellä viikkoa, jos ei vain nyt se lakko pääse sotkemaan reissusuunnitelmia. :P

Vastaa

Hihi, hauska sattuma! :) Mä olen kanssa noita lakkouutisa seuraillut, mutta ainakin lupaavasti väittävät, että vaikka tulisikin, niin ei pitäisi vaikuttaa peruuntumisiin, korkeintaa myöhästymisiin. Toivotaan, parasta :)

Vastaa

Minä tykkäsin eniten risteilystä, siinä näkee vesiltä käsin hyvin koko kaupungin ja kuulee luureista paljon tietoa, eikä kävele jalkojaan rikki. Kesti muistaakseni noin tunnin verran. :)

Vastaa

Prenzlauer Berg on suosikkialuettani; paljon pikkuliikkeistä, kahviloita ja ravintoloita.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.