Juhannusreissuun valmistautuminen ei tarkoita pelkkää pakkausta.

Yli viikon kotona olon ja toipilasajan jälkeen peilikuva ei imartele. Lepo ei ole tehnyt virkeäksi vaan olo on juuri sellainen, mitä sisällä pitkään hautuneelta voisi olettaa, vähän nuupahtanut ja erittäin kalpea. Aika siis tehdä toisenlaisia juhannustaikoja!

Onneksi pienillä asioilla on iso merkitys (kuten vaikka sillä, että jaksaa edes käydä suihkussa), joten luotan takuukonsteihini kirkastaa olemusta ja oloa.

Ensimmäisenä tietenkin hiukset kuosiin, eli syväpesu yhdellä sykeröllä olleille hiuksille ja kellertävyyden taltutus.

Yleensä suosin Goldwellin vaahtosävytettä, mutta keväällä löysin toisen toimivan vaihtoehdon, KC Professional Color Mask Art – suoravärit (myynnissä ainakin YA Egossa). Olen käyttänyt sekä Grey Diamondia* että Moonstonea* ja molemmat toimii hyvin, mutta ehkä suosikkini on Moonstone, jossa on häivähdys violettia neutralisoimaan paremmin keltaisuutta. Kosteisiin hiuksiin levitettävä väri tehoaa hyvin puolen tunnin vaikutusajalla ja iso plussa siitä, että ovat vegaanisia!

Saatavilla on myös kirkkaita shokkivärejä, mutta nämä oman värin viilentämiseen sopivat tuotteet ovat ihan riittävästi itselle. Parhaiten tietty tarttuu värjättyyn vaaleaan, mutta viilentää kevyesti myös omaa sävyä. Ei siis tee hiuksia liilaksi tai harmaaksi (ainakaan itsellä), edes värjättyä osaa, vaan neutralisoi keltaiseen taittumista. Nyt tosin hiukset tuntuvat niin tunkkaisilta, että aion tehdä tupalaviilennyksen, yöksi Goldwellia ja huomenna hiustenpesun yhteydessä Color Maskia.

Sitten ihoon. Olen jo tehnyt ne perinteiset kuorinnat, naamiot ja kosteutukset, mutta koska olen erehdyttävästi sekoitettavissa valkoisiin lakanoihini oltuani kaikki hellepäivät sisällä, aion luottaa kevyeen purkkipäivetykseen. Kropalle Vita Liberataa (tietenkin!) ja kasvoille Swiss Clinicin Hydrating Self-Tan Padsia*. Tosi näppärä tuote, johon tutustuin pari kuukautta sitten. Yhdellä lapulla saa tosi kauniin hehkun kasvojen iholle kun levittää yötä vasten. Imeytyy supernopeasti ja kätevä ottaa vaikka matkalle mukaan käsimatkatavaroissakin (olivat mukana Georgian reissulla). Tuntuu kuin kasvovedellä kostutetulla vanulapulla kävisi kasvot läpi, eli miellyttävän raikas jälkifiilis. Uskallan melkein sanoa, että tehokkuudellaan ja helppokäyttöisyydellään paras kasvojen itseruskettaja, mitä olen tähän mennessä käyttänyt.

Viimeistelyyn kynsilakkaa ja kesäinen tuoksumaailma. Talven olin lähestulkoon lakkaamatta kynsiäni, mutta nyt kesällä sellainenkin pieni asia tekee ihmeitä. Alkukesästä ihastuin voimakkaaseen koralliin taittuvaan punaiseen, mutta juhannuksena kynsissä loistaa lempeämpi CND Vinyl Lux* -kesälakka sävyssä Uninhibited, joka on kaunis pehmeä koralli ja sopii monen eri asun väripariksi. Ihana esimerkiksi farkunsinistä vasten! CND:n lakat jättävät mielestäni melko pehmeän pinnan, joten vaatii seurakseen ehdottomasti kovettavan päällyslakan.

Tuoksuissa ostohetkeltä asti eniten käyttämäni on ollut Gucci Bloom. Taisin ostaa sen melko heräteostoksena ihastuttuani pakkaukseen, mutta sisuskin valloitti. Elegantti ja kukkainen, tosi miellyttävä ja ehdottomasti kesäinen. Yksinkertaisuudessaan kauneimpia omistamiani hajuvesipulloja. Nyt on siis viimeistään aika piilottaa sairasajan tunkkaisuus mielestä ja iholta, ja vaihtaa tilalle kesän tuoksu!

Lopun tehköön kesäinto ja toki vaatteet. Pukeutumisen suhteen joudun vielä ottamaan huomioon haavojen sijainnit, joista alemmat ärsyttävästi osuu suosikkivaatemallieni tielle, eli korkeavyötäröisten vaatteiden tasolle, ja ylin taas ottaa joihinkin rintaliivimalleihin. Mukavuus siis tietenkin etusijalla. Toivon, että voisin ottaa matkaan mukaan kuvan Monkin korkeavyötäröiset farkut, jotka näkyvät päällä näissä viime kesän kuvissa, mutta taitavat olla liian iso riski. Vyötärökaistale osuu arveluttavan liki haavoja, enkä nyt haluaisi ottaa riskejä haavojen paranemisen suhteen. Mutta testailen ja mietin vielä. Onneksi on mekot, ne lähtökohtaisesti toimivat hyvin!

Kengissä matkaan lähtee matalat tossut ja uudet korolliset puusandaalini. Ostin viime kesänä ensimmäiset Swedish Hasbeensin sandaalini ja tykästyin niihin niin, että tänä kesänä hankin toiset. Vähän korkeammat ja eri väriset Merci -sandaalit, ihanat! Puupohja ei ole kaikkein miellyttävin pidempään kävelyyn, mutta olen tavannut pistää silikoniset geelityynyt kärkeen, jotka ratkaisevat ongelman, niin siis tälläkin kertaa!

*saatu blogin kautta

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Hienot kengät :o

Vastaa

Kiitti, nämä ovat kyllä kivat – läpi juhannuksen jalassa ja tykkäsin paljon :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.