Olin eilen SoMe-koulutuksesta ja ehkä päällimmäisenä jäi mieleen koko powerpoint-ruudun täyttänyt lause; ”tylsä = kuollut”. Minä olen tylsä. Tai en tiedä olenko minä pohjimmiltani tylsä – en usko, että läheisilleni olen tylsä, mutta ulospäin olen tylsä. Blogianikin olen toisinaan huvittuneena kuvaillut sellaiseksi hajuttomaksi ja mauttomaksi. Ehkä siksi, että pidän epätodennäköisenä, että se, tai blogiminäni, herättäisivät vahvoja tunteita mihinkään suuntaan. Ei se minua haittaa, mutta noin niin kuin SoMe-näkökulmasta blogini on todennäköisesti malliesimerkkisi siitä, mistä pitäisi pyrkiä pois.

Pitäisi olla draamaa, herättää tunteita, vihastuttaa ja ihastuttaa tasapuolisesti. Provosoida puolihuolimattomasti ja jaksaa ottaa kuraa niskaan. Mutta tiedättekö, ei oikein huvita. En ole sellainen tosielämässäkään, en ole järin kulmikas. Olen sovittelija ja ihan liian pehmeä ollakseni sanoissani varomaton. Mietin ensin, sanon sitten, enkä jaksa nykypäivän (netti)keskustelukulttuuria jossa huudellaan mielipiteitä ilman perusteluja ja ollaan hetkessä toistensa kurkuissa kiinni. On hassua, että kaiken pitäisi herättää vahvoja tunteita, se tuntuu liian usein jopa tärkeämmältä kuin faktat. Ainakin rutkasti kiinnostavammalta lehtien lööpeistä päätellen.

cafe kokko 8cafe kokko helsinki

Olisin maailman huonoin julkisuuden henkilö, tuskin saisin aikaan yhtään ainoaa kunnon kohua, eli yhtä kuin kunnon näkyvyyttä. Enkä itse asiassa edes ymmärrä miksi valtava näkyvyys on tavoiteltu tila, itse panostan mieluummin laatuun – en tarvitse numeromääräisesti järjetöntä seuraajajoukkoa tai valtavaa ystäväpiiriä, vaan sen, että se on laadukasta. Omasta näkövinkkelistä on paljon arvokkaampaa tavoittaa ne ihmiset, joita haluaakin ja olla läsnä sekä uskollinen heille ja siinä samalla itselle. Paljon mieluummin otan lähelleni intiimin joukon ihmisiä, joiden kanssa on mukava olla, kuin suuren määrän, joista puolet odottavat kieli pitkällä sammakoita suustani. Mielestäni laatu on muutenkin mukavampi mittari kuin määrä, vaikka määrä onkin ehkä helpommin seurattava ja vertailtava. Tosin vertailu ja se, missä ja miten käytettynä se on hyödyllistä, onkin sitten ihan eri juttu.

Mutta niin, se että pitäisi joko rakastaa tai vihata kuulostaa kovin mustavalkoiselta, enkä pidä mustavalkoisuudesta. Mielestäni on paljon mukavampi nähdä harmaan eri sävyjä ja ajattelen, että tasainen hyvän mielen olotila on parempi kuin ääritunteiden välillä seilaaminen. Vai tiedä sitten pitäisikö yrittää alkaa aiheuttamaan kohua? Sitäkö te siellä kaipaatte ja odotatte? :) Todennäköisesti tuntisin itseni vain todella kiusaantuneeksi, joten ehkä jätän ne räväkämmille persoonille ja pitäydyn tässä tasapaksussa hempeän höttöisessä linjassani senkin uhalla, että SoMe-maailmassa olisin yhtä kuin kuollut.

cafe kokko 3 cafe kokko 10

Kuvat ovat muuten tältä iltapäivältä, jolloin poikkesin kaimani kanssa jälleen ihanassa Café Kokossa. Jos ette ole vielä käyneet, käykää! Mahdottoman tunnelmallinen paikka ja hurjan hyvät raakakakut!

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

39 comments

Vastaa

Sitten tässä ollaan ihan yhtä kuolleita molemmat! Mullakaan ei ole mitään tarvetta herättää keskustelua tai vihastuttaa ja ihastuttaa vuoronperään. En edes osaisi… Tykkään tasasisesta ja rauhallisesta elämästä, niin kai se heijastuu blogiinkin. Sitä paitsi, miksi kaikkien pitäisi olla samanlaisia. En edes jaksaisi lukea sellaisia blogeja, joissa haetaan lukijakuntaa hinnalla millä hyvänsä.

Minusta sun blogi ei ole tylsä, se on ihana!

Vastaa

Kiitos ihanasta kommentistasi! <3 Kuulostaa kyllä niin tutulta sanasi, itsekin nautin tasaisen hyvästä elämästä ja toden totta, ihan luonnollista, että se fiilis heijastuu myös blogiinkin!

Vastaa

Todella hyvä teksti. Itse arvostan blogissa sitä, että kirjoittaja on aito oma itsensä, olkoonkin se sitten toisen mielestä tylsä. ;) Täällä huokuu aitous ja siksi tänne palaan, aina uudelleen.

Se, että yrittää olla lukijoita kalastellakseen muuta kuin on näkyy ja oma mielenkiintoni lopahtaa. En edes käsitä miksi kaikkien pitäisi olla jotain muuta? Eikö se riitä, että on vain oma itsensä?

Itse todellakin arvostan laatua, se että näen postauksesta, että se on tehty ajatuksella, oli se sitten lyhyt tai pitkä. Esim. kosmetiikkapostauksissa iso määrä lehdistötiedotteiden siteeramista tuntuu siltä (alkaa olemaan joku trendi nykyään?!? :o), että koko homma ei voisi vähempää kiinnostaa ja juttu on tehty kiireessä, ilman ajatusta. Siinä siteeraamisessa ei saa mitään irti bloggaajan persoonasta.

Jatka ihmeessä samanlaisena ”tylsänä”, sillä ainakin minä tykkään tästä juuri sellaisena kuin se on. <3

Vastaa

Kiitos ihanasta kommentistasi <3

Noin mäkin olen ajatellut, että sen pitäisi riittää, että on oma itsensä ja sydämellä mukana. Välillä kun kuulee kaikkea, mitä "pitäisi", tulee hdistus, että olenko mä ihan hölmö kun en vaan jaksa laskelmoida ja miettiä maksimihyötyjä. Mutta toisaalta, ei se ole mua, hyvä fiilis on mulle se tärkeä asia, tekemisen ilo. Voisin ainakin kuvitella itse väsyväni tosi nopeasti jos yrittäisin pinnestellä kokonaisuutta sellaiseen muotoon, joka ei vain tunnu ja näytä omalta!

Ja niin ihana kuulla, että se toimii! Ehkä tässä pätee juuri tuo laatuajattelu, joillekin se on tylsää, mutta niille, joilla oikeasti on merkitystä, on juuri hyvä sellaisena :)

Kiitos kauniista sanoistasi ja aivan ihanaa viikonloppua!!

Vastaa

Minusta sä et ole tylsä. Etkä varsinkaan väritön, vaan sellainen vähän jännä ja arvoituksellinen persoona joka herättää kiinnostuksen tyyliin, tahdon tietää enemmän tuon harkitun ilmeen ja tyypin takaa. Ja sitten kun niitä ajatuksia ja mietteitä pääsee kuulemaan, mielenkiinto vain syvenee. Sulla on kiinnostavia näkökulmia ja hyviä ajatuksia.

Vastaa

Kiitos ihanista sanoistasi <3 Voi että, ihan sanattomaksihan tässä menee! :)

Vastaa

Höpsistä! Siulla on oman näköisesi blogi, aito ja ihana, mutta tylsä… ehei. :)

Vastaa

Ihana sinä <3 Kiitos sanoistasi!!

Vastaa

Et ole tylsä. Blogisi on juuri sellainen jota on mukava lukea. Ei kalastele lukijoita, ei tee draamaa turhasta, ei väittele (huonolla tavalla) lukijoiden kanssa. Blogisi on sellainen, jonka keskusteluita lukee mielellään ja mielenkiinnolla.

Kaiken ei todellakaan tarvitse olla sitä ”erikoista”, vaan tätä blogia luen mielelläni juuri tällaisena.

Vastaa

Voi kiitos, onpa ihana kuulla! Arvostan sanojasi todella paljon!!

Vastaa

Miten niin tylsä… :)

Tämä on mulle seesteinen ja esteettisesti kaunis arjen hengähdyspaikka. Ihailen kaunuuta kuviasi ja sujuvasti soljuvaa tekstiäsi, ja saan tältä toimivia vinkkejä omaankin arkeen, esim. kosmetiikkan liittyen.

Pidä oma tyylisi. Se saa meidät palaamaan :)

Vastaa

Kiitos Katja ihanasta kommentistasi! Sanoillasi oli iso merkitys <3

Vastaa

Ansku kiteytti ensiajatukseni hyvin sanoiksi. Mielestäni sun blogi myös nimenomaan herättää tunteita. Usein löydän täältä paljon henkistä samaistumispintaa, rivien välistä löytyy myös paljastuksia, ja voin tosiaan luottaa bloggarin sanoihin. Muistan myös joskus ihailleeni, miten ystävällisesti jaksoit vastailla jollekin ilkeitä ajatuksia rustailleelle kommentoijalleni. :) Yritän muistaa saman asenteen myös omassa arjessani.

Ymmärrän toisaalta, mitä tekstissäsi ja koulutustilaisuudessa haettiin takaa. Tämä blogi ei edusta tietynlaista tyyliä. Draamahakuisuus, valmiiksi pureskellut jutut tai mustavalkoisuus ei kuvaa Secret Wardrobea. Siksi palaankin tänne kerta toisensa jälkeen, vaikka en läheskään aina kommentoi. :)

Vastaa

Kiitos aivan ihanasta ja ajatuksella jätetystä kommentistasi! Sanasi täytyi lukea ihan useampaan kertaan, niin kaunis ja merkityksellinen minulle kommenttisi oli! Tässä se jälleen nähdään, laadun merkitys; parasta ovat upeat ja älykkäät lukijat – kiitos siis sinulle, että olet siellä <3

Ja niin ihana kuulla, että minä näyn sieltä rivien välistä, vaikka välillä tuntuukin, että osaanko näyttää ja antaa riittävästi. :)

Vastaa

Siis kommentoijallesi, olin vahingossa lisännyt päätteen -ni”. :)

Vastaa

Olet hyvä just tuollaisena ja tämä blogi tällaisena. Eninosa aiemmin lukemistani blogeista on tippunut matkan varrella, kun samaistumista ei vaan ole tapahtunut. Pidän siitä, että kaiken kauniin lisäksi taustalta löytyy aina ajatus, tarkkaan mietitty ?

Meitä tuppisuita suomalaisia on vuosikaudet opetettu puhumaan ja kertomaan mielipide. Nyt kansa on sen oppinut, mutta vastaavasti kuuleminen ja kuuntelemisen taito on rapistunut.

Vastaa

Kiitos aivan ihanasta kommentistasi ja kauniista ajatuksella jätetyistä sanoistasi! <3 Ja tuo viimeinen kappaleesi piti ihan lukea useampaan kertaan, oli niin osuvasti sanottu! :)

Vastaa

Hyviä ajatuksia, taas kerran huomaan et meissä on tosi paljon samaa jotenkin :)
Sä olet aito, ja ihana <3

Vastaa

Onpa ihana kuulla, kiitos ihanista sanoistasi <3 Meidän täytyisi joskus jutella enemmänkin!!

Vastaa

Heippa,

Kommentoin ekaa kertaa blogiasi, koska nyt on pakko. Olet ihana juuri tuollaisena. :) Mistä ihmeen koulutuksesta on ollut kyse? :O Somessa ja kaikessa tässä bloggailussahan on kyse aitoudesta. Olet juuri sitä mitä olet ja se on hienoa. Jos alkaa esittää jotain, mitä ei ole, niin se vasta huomataan. Ei kaikkien tarvitse olla Niko Saarisia (joka on ihana ihminen) – ihmisiä, jotka herättävät vahvoja tunteita tai mielipiteitä. On myös ihmisiä joihin voi samaistua ja joiden kivoja juttuja ja ihania kuvia on kiva katsella – kuten sinä.

Jatka samaan malliin. :)

Vastaa

Voi ihana kun kommentoit! <3 Ja niin totta sanasi! Sitä helposti ajattelee, että hukkuu räväkämpien ja itsestään enemmän ääntä pitävien alle, mutta sinäpä sen sanoit, tärkeintä on olla sitä mitä on, ja se on se, mikä näkyy ulospäin riveiltä ja rivien välistä! :)

Vastaa

Höpö, höpö! Mitä siitä tulisi, jos yrittäisit olla muuta kuin mitä itse sisimmässäsi oikeasti olet? Epäuskottavuutta? Epäaitoutta? Me lukijasi kyllä huomaisimme sen :) Pysy vaan aitona ja ihanana omana itsenäsi.

Vastaa

Voi ihana, kiitos tuhannesti kauniista kommentistasi! <3

Vastaa

Rauhallisuus ja harmonia eivät minun(kaan?) mielestäni ole yhtä kuin tylsä. Se on tylsää jos ei ole mitään sanottavaa tai jos tekemisestä välittyy intohimottomuus tai huolimattomuus. Sitä vaaraa ei sinulla ole.

Vastaa

Kiitos kauniista sanoistasi, näillä oli iso merkitys <3 Vaikka en mä tiedä onko mulla koskaan oikein mitään sanottavaa ja välillä mietin, oisko mun parempi vaan olla hiljaa, mutta täällä mä vain vuodesta toiseen blogeineni roikun ;)

Mutta kiitos tuhannesti, kauniit sanasi lämmittivät hurjasti!!

Vastaa

Aitous on mielestäni tärkeintä ja se paistaa blogistasi. Minä en kaipaa draamaa, sitä löytyy elämästäni ihan tarpeeksi jo omasta takaa. Tämä on arjen levähdyspaikka eikä se ole yhtään tylsää. :)

Vastaa

Onpa ihana kuulla, että aitous paistaa läpi! Se on itselle kyllä äärimmäisen tärkeä arvo, joten niin ihana kuulla, että se välittyy myös sinne ruudun toiselle puolelle <3 Ja tuo on kyllä niin totta, draamaa riittää elämässä ja ympärillä – jo pelkkä lööppeihin katsominen on täynnä draamaa, joten kai se kaikki tarvitsee myös pehmeää vastapainoa ;)

Kiitos ihanista sanoistasi!

Vastaa

Ei kaikkien tarvitse olla ”mielipiteen jakavia”, itse pidän sinua vain harvinaisen normaalina ja fiksuna ihmisenä :D Sun postaukset vaikuttaa ajatuksella tehdyiltä ja kuvat ovat aina kauniita, ilo siis lueskella.

Itse olen myös luonteeltani rauhallinen ja en todellakaan ”kulmikas”, ja se joskus tuntuu joitain ihmisiä ärsyttävän. Minulta on esim. joskus tivaamalla tivattu mielipidettä asioihin, joista en ole kuullut/joista en tiedä tarpeeksi, että voisin minkäänlaista mielipidettä antaa.. Kun sitten en osaa mitään sanoa niin on tiuskittu, että ”pitää sullakin nyt jokin mielipide olla”. Sellaisesta tulee todella kiusaantunut olo.

Vastaa

Voi ihana, kiitos kovasti kauniista sanoistasi!! :)

Niin totta tuo, mitä sanoit ja pystyn todella hyvin samaistumaan sanoihisi! Itsellä on ihan sama ajatus, eli en halua muodostaa hätiköityjä mielipiteitä ja jos koen etten tiedä tarpeeksi enkä löydä kyllin vahvoja perusteluita mielipidettä pohjaamaan, en voi enkä halua sellaista antaa. Nyt tuntuu olevan kovin vallalla se, että mielipide pitäisi olla tiesi sitten asiasta oikeasti jotain tai ei.

Vastaa

Blogisi ei ole tylsä, vaan mielenkiintoinen ja mukavaa luettavaa. Aito, kuten monet ovat kommentoineetkin. Sinulla on paljon samansuuntaisia ajatuksia kuin itselläni, mutta toisaalta sinusta huokuu myös tietty salaperäisyys. Kaikista kiinnostavimpia juttuja ovatkin ne syvällistä pohdintaa sisältävät ja hieman omaa persoonaasi avaavat tarinat. Kauniita asukuvia on kiva katsella, vaikka pukeutumistyylisi onkin hyvin erilainen kuin omani. Toimiva kokonaisuus :)

Vastaa

Kiitos aivan ihanasta kommentistasi ja kannustavista sanoistasi! Vaikka en räväkästi tuokaan itseäni esiin, niin mukava kuulla, että riveiltä ja rivien välistä huokuu aitous, se on itselle hurjan tärkeä asia! Kiitos kauniista sanoistasi ja ihanaa viikonlopun jatkoa :)

Vastaa

Olen pian 50 vuotta täyttävä nainen ja löysin blogisi viime keväänä, eli olen vasta muutaman kuukauden lukenut blogiasi. En ainakaan tällä hetkellä lue aktiivisesti mitään muuta blogia kuin sinun blogiasi. Minua viehättää kaunis pukeutumistyylisi, josta saan inspiraatiota ja vinkkejä myös omaan pukeutumiseeni, sekä mukaansatempaava kirjoitustyylisi. Voisin lukea blogiasi tuntikausia – ja olenkin lukenut blogiasi kymmeniä tunteja näiden kuukausien aikana. Lenkkeilen koiran kanssa etenkin viikonloppuisin tuntikausia metsässä ja pelloilla, ja koira nauttii kun saa rauhassa tutkia ja haistella maastoa, eikä meillä ole kiire mihinkään. Samalla kun koira nauttii ympäristön tutkimisesta, minä olen kesällä viihdyttänyt itseäni lukemalla blogiasi kännykälläni. Nyt vaan täytyy jättää blogisi lukeminen ulkona vähemmälle kun näpit jäätyvät ?. Varmasti luen blogiasi jatkossakin! Kaunista syksyn jatkoa sinulle!

Vastaa

Heippa Marjuska! Heti alkuun pahoittelut, että kommenttiisi vastaaminen jäänyt! En ymmärrä miten näin on päässyt käymään, yleensä kun tarkoitus on vastata kaikkiin. Nöyrimmät pahoittelut siis.

Aivan ihana kommentti sinulta ja olen todella otettu sanoistasi. Ihan mahtavaa, että olet löytänyt blogini pariin ja viihtynyt. Elämässäni on tällä hetkellä valtava muutosten aalto, joten toivottavasti ehdin kaikki arjen asiat järjestykseen saatuani vielä enemmän panostaa blogiin. Ja valon lisääntyessä saan myös lisää asukuvia ;)

Sanasi lämmittivät mieltä kommentin saatuani, ja edelleen tässä aamukahvia juodessa ja vastausta kirjoitellessa. Kiitos sinulle tästä hyvästä tunteesta ja piristyksestä :)

Vastaa

Ihana olet ja kaukana tylsästä! Blogiasi on mielenkiintoista seurata, sillä olet fiksu aikuinen nainen, joka toimii ja tekee asioita tyylillä.

Olen sinua muutaman vuoden vanhempi ja huomaan omien särmieni hioutuneen vuosien myötä. On avartavaa huomata, että maailma ei ole niin mustavalkoinen kuin joskus nuorempana ja omat mielipiteet ja ajatukset asioista ovat suvaisevampia ja ymmärtäväisempiä, kun vuosia tulee enemmän mittariin. Provosoivat mielipiteet voivat joskus olla paikallaan, mutta ne eivät todellakaan ole itseisarvo. Ja omien mielipiteiden jatkuva rummuttaminen ei ole aina se paras tapa toimia, joskus on fiksumpaa olla hiljaa. Työelämä tosin suosii usein niitä, jotka tuovat jatkuvasti omaa erinomaisuuttaan esille, vaikka hiljaisemmilla tyypeillä voisi oikeasti olla loistavia ideoita ja ajatuksia toteutettavaksi.

Ihanaa syksyn jatkoa kaunokainen! :)

Vastaa

Voi kiitos ihanasta kommentistasi ja nöyrät pahoittelut viivästyneestä vastauksesta!

Niin totta, että vuodet tekevät hyvässä tehtäväänsä, kulmat hioutuu ja lempeys lisääntyy – muiden lisäksi myös itseä kohtaan! Sanasi olisivat voineet olla kuin omasta suustani, ihan samoja asioita ja ajatuksia olen pyöritellyt, ja olen kanssasi niin samaa mieltä. Kiitos tuhannesti, että kommentoit ja jaoit viisaita mietteitäsi.

Ihanaa kevään odotusta :)

Vastaa

Mielestäni sinulla on kyllä hyvä asenne! ei todellakaan tarvitse olla räiskyvä luonne, sellainenhan lähinnä vain pelottaa ja karkoittaa pois ainakin osan paitsi ne draamanhakuiset lukijat jotka lukevat blogeja kuin jotain Seiskaa. Jos minun täytyi valita niin olisin mieluummin tylsä kuin rääväsuu. Minulla on itse asiassa pari ”tuttua” jotka lukevat blogiani silmä kovana vain siksi että löytäisivät jotain mihin tarttua tai jotain mille nauraa. Minä olen myös pistänyt merkille että ainakin suomalaisissa nettikeskusteluissa (ja usein lehtien mielipideosastoilla) on todella ankea ja riitelevä sävy :/ Onneksi niitä ei ole kumminkaan kenenkään pakko lukea, tuntuu siltä että joskus masentuneet ihmiset kerääntyvät pahantahtoisina hakemaan draamaa ja haukkumaan kaikkea ja kaikkia nettiin. Minulla on myös samoja tunteita siitä etten tarvitse mitään jättisuurta ystäväjoukkoa ympärilleni tunteakseni olevani ”joku” ja minua on siitä jopa kiusattu etten keräile ystäväjoukkoja. Mielestäni kenenkään ei tarvitse liikkua missään suuressa ystäväjengissä, jos ei halua. Teineistä saattaakin olla kiva kulkea suuren ysätäväjoukon kera, mutta kyllä kaksikymppiset ja kolmikymppiset saa pitää sen verran ystäviä kuin haluaa. Extrovertin ihmisen voi olla hyvin vaikea ymmärtää introverttejä.

Vastaa

Niin totta sanasi! Ihanaa, että jaoit ajatuksiasi ja kokemuksiasi, pystyin hyvin samaistumaan niihin! :)

Vastaa

Sinä et ole tylsä. Minusta niin ihana ja annat aina myös niin kannustavaa palautetta myös tällaiselle ikäihmisellekin ;)

Vastaa

Kiitos ihanasta kommentistasi <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.