Asettauduin tänään tuttuun tapaan seinän virereen ja ohut lumikerros narskahteli kenkien alla. Jokainen solu tuntui palelevan ja kirpeä pakkasilma tiivisti otettaan kun valutin kaulahuivin pois. Avasin varovasti takkia pyytäen miestä nappaamaan asukuvan äkkiä, mutta jo kahden kuvan jälkeen myönsin, en vain todella pysty. Niin paljon kuin pidänkin blogistani, teistä ja asukuvista, niin ei, kylmä oli liikaa. Kaikki kunnia niille sisseille, jotka taiteilevat asukuvat hangessa tai muun talvimaiseman äärellä. Voih, minä en vain pysty, kylmä on aivan liian inhottava tunne. Vihaan talvea, ja niin muuten vihaa ihonikin. Kesällä meillä on elo varsin mainiota ja tiimityö toimii, mutta annas olla kun pakkaset saapuvat. Ensin muuttuu huulet ja rystyset korpuiksi, ja sitten alkaa iho inhottavasti oireilla. Kasvot kirkuvat pintakuivuutta ja samalla epäpuhtautta – haastava yhtälö.

argan oil 1argan oil 4

Niinpä järeät aseet on otettu käyttöön, vaikka mieluummin valitsisinkin sen kesän. Eilen kävin Joliessa hakemassa uutuuksia testiin, mutta niistä lisää myöhemmin, sen sijaan tällä kertaa jälleen öljyistä, sillä ne kuuluvat erottamattomasti talvi-ihoni hoitoon. Yksinkertaisesti rakastan öljyjä; hiusöljyjä, vartaloöljyjä ja kasvoöljyjä. Kesällä iho ei kaipaa niinkään edes ohuita öljyjä, mutta näillä keleille ne ovat hunajaa väsyneelle ja janoiselle iholle. Alkusyksyn olen hellinyt kasvojani Jurliquen herkullisella (saadulla) Skin Balancing Face Oililla ja tänä viikonloppuna kävin täydentämässä kylppärinkaappia myös vanhalla tutulla arganiaöljyllä –  en pärjäisi talvea ilman sitä! Se ei ole erinomainen pelkästän kasvojen iholle (ehkä muistattekin, että käytän sitä nimenomaan yövoiteen korvikkeena?), vaan toimii paikallisesti myös muihin kuivuviin kohtiin ja hiuksetkin tykkää, niihin vain en aina raaski ihanaa arganiaa sivellä, sillä ne kuivina imisivät sitä varmaan koko pullon kerralla, mutta pari tippaa silloin  tällöin voidemaisen hoitoaineen seassa tekee hyvää! Onneksi on öljyt, ja minäkään en (ehkä) rutistu rusinaksi kevääseen mennessä.

argan oil 3argan oil 7

Muita öljyihanuuksia ovat esimerkiksi:

Weleda Wild Rose Smoothing Facial Oil Capsules (todellinen tehoseerumi)
Melvita Hamppuöljy (miellyttävä, mutta pistävän hajuinen)
Patyka Biokaliftin Korjaava Yöseerumi (ylellinen)

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Arganiaöljyn kokeilua olen harkinnut minäkin. Auttaisikohan se hormoonien rasittamaan ihoon… Olen kuullut, että öljy voisi (siitä huolimatta, että kuulostaakin oudolta) auttaa myös finneihin. Otin testiin Garnierin vartaloöljyn, ja se on tehnyt hyvää, mutta kasvoille se ei taida niin hyvin sopia. Budjetti on tällä hetkellä aika tiukka, mistähän arganiaöljyä löytyisi mahdollisimman edulliseen hintaan.

Vastaa

Arganiaöljy on kyllä varsinainen monitoimituote! Vaikka ensisijaisesti käytänkin talvella, käytän toisinaan myös kesällä, jolloin ihoni on erityisen kiiltoherkkä ja toimii kyllä hyvin myös silloinkin! Itsellä on aika finniherkkäiho (plus suuret ihohuokoset ja mustapääherkkyys), mutta öljytuotteet (vaikka kuulostaakin ehkä tosiaan hassulta:)) tuntuvat tasapainottavan ja ravitsevan ihanasti ihoa. Oma iho on niin sekaiho/rasvaiseen taipuva, etten öljyä käytä koskaan päivisin, vaan silloin suosin hyvin keveitä ja mattamaisia päivävoiteita, jotka toimivat meikin alla, mutta yön ajan öljyt antavat ihanaa hoivaa. Uskaltaisin tosiaan suositella kokeilemaan. :)

Miinus tosiaan on, että arganiaöljy on hintavaa (mutta toisaalta myös hyvin riittoisaa, pieni tippa riittää). Olen itse käyttänyt tätä Melvitaa (hinta n.25€) ja Terre d’Ocia (muistaakseni vähän Melvitaa hintavampi), mutta juuri muihin merkkeihin en ole törmännyt (ensin mainitun saatavuus on selvästi helpompi, ja pumppupullo myös näppärämpi). Suuria eroja (täys)arganiaöljyjen hinnoissa ei tunnu olevan, sen huomasin jopa Marokossa matkaillessani, joka on suuri arganiaöljyn tuottaja -edes siellä hinnat eivät olleet paikalliseen hintatasoonkaan nähden halpoja. :) Kannattaa kurkkia tarjouksia, joita saattaa välillä tulla luonnontuotekaupoissa tai paremmin varustelluissa tavarataloissa!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.