Kotiin paluu ja paluun aikaansaama tyhjyys. Olen aivan jumissa enkä millään meinaa saada arkijutuista kiinni. Silmiä kutittelee väsymys ja ajatus ei vain tunnu kulkevan. Pieniä arkisia asioita hoidellessa olen huomannut puhuvani ihan höpöjä, joten taitaa olla viisainta palautella itseä hetki kotisohvalla ennen suin päin arjen äärelle kiiruhtamista, mieli ja keho kun on vielä jossain kumman välitilassa. Surffailen siis nollatilassa netissä ja olen avannut Hesasin pääsivun ehkä parikymmentä kertaa muistamatta lukemaani, puhumattakaan blogisuosikeista, joita klikkailen auki kirjanmerkeistä kykenemättä kuitenkaan syventymään sisältöön. Olo on ontto, vaikka onhan se toki kiva kietoutua tuttuun torkkupeittoon ja ihastella äidin keittiönpöydälle poissaolessamme kiikuttamaa ruusupuskaa. Kyllä se siis tästä, ainahan se pienen alkukankeuden jälkeen!

Vaikka on tässä paluussa pari pari pientä vivahde-eroa aiempiin. Kummallisen tästä kesälomareissusta tekee muun muassa se, ettei matkan päättymistä seuraakaan se tavanomainen, eli töihin paluu. Mies kyllä palaa maanantaina töihin, mutta minä, noh, minä jatkan tätä, olemista. Tuntuukin kummalta, sillä kaikkina näinä vuosina mieleen on iskostunut yhtälö, että kun kesäreissu loppuu, alkaa heti perään työarki. Ei tällä kertaa, vaikka mieli onkin kovasti työstänyt työmietteitä, mutta palaan niihin pohdintoihin ja ”tilannekatsaukseen” myöhemmin kunhan saan arjen ensiaskeleet ensin otettua. Kattavampia reissupostauksiakin aloin jo eilen lennolla työstämään, joten lisää niistäkin pian.

Toinen hassu seikka tässä paluussa on se, että ollaan vielä kesäkuussa ja käytännössä kesää on vielä vaikka kuinka jäljellä! Koska olen aiempina vuosina tehnyt pitkän kesäreissun aina kesän lopussa ja palannut suoraan elokuuhun, eli melkeinpä käytännössä katsoen syksyyn, tuntuu nytkin siltä, että kesä on jo ohi. Mikä riemu onkaan tajuta, että itse asiassa, kesäähän on vielä vaikka kuinka jäljellä, ja ne helteetkin voivat puskea vielä oikein hyvin kuvioihin mukaan täälläkin. Eikös usein loppukesän säät ole alkukesää paremmat vai onko vain toiveajattelua?

farkkushortsit 1farkkushortsit 8

Kesämatkan ajoittamisessa kesän alkuun on kyllä monta hyvää puolta sen lisäksi, että kesä ikään kuin tuntuu pidemmältä. Olemme ehtineet jo nauttia mielettömistä kesäsäistä, mutta silti pääsemme kohtaaman kunnolla kotimaan kesän. Puhumattakaan varhaisen loma-ajankohdan mukanaan tuomasta lompakkoystävällisemmästä hintatasosta, monissa paikoissa kun oli vielä kesäkuun alkupuoliskolla midseason ja siten kuuminta sesonkikautta huokeammat hinnat.

Lisäksi hyvinä puolina on ihan pakko mainostaa rauhaa ja lämmintä, mutta lempeää säätä. Isoimmat turistimassa taitavat lähteä liikkeelle vasta kesäkuun lopussa tai pääsääntöisesti jopa vasta heinäkuussa, niinpä kesäkuussa (tai aiemmin) on selvästi rauhallisempaa Etelä-Euroopan suosituissa lomakohteissa. Ainakin Dubrovnikissa oli havaittavissa selvä kuhinan lisääntyminen verratessa loman alkuamme lähtöämme edeltäneisiin päiviin. Voin vain kuvitella, kuin täynnä kadut ovat heinäkuun lopussa, ja luulenpa, että sillloin olisi makuuni liiankin ruuhkaista. Säätkin olivat pääasiassa hyvät, mitä nyt poikkeuksellista epävakautta ilmassa, mutta kiteytettynä parhaimpina päivinä oli kuuma, muttei liian kuuma ja huonoimpina oli vähän viileämpää ja satoi, muttei kuitenkaan olut varsinaisesti kylmä. Eli oikeastaan just hyvä lempeä kesäsää, aurinkoa muttei sietämätöntä kuumuutta, mihin on helppo törmätä kuukautta myöhemmin matkustaessa.

Luulenpa, että jatkossakin mietitään vakavasti pidemmän reissun tekemistä juuri alkukesästä!

Katso myös nämä

11 comments

Vastaa

Tervetuloa Suomeen! Odottelen erityisesti asukuvia!

Itse en ole muuten kuullut tai huomannut, että Macin laturit menisivät jotenkin helposti rikki, vaikka tiedän aika monta, jotka kyseistä merkkiä käyttävät.

Ihan vanhasta aiheesta: muistelen sinun tehneen yhteistyötä muuttofirman kanssa. Osaatko sanoa, mitä koko homma olisi suunnilleen maksanut, jos siis olisi maksanut? Siis missä hintaluokissa liikutaan, jos puhutaan keskikokoisen kaksion tavaroiden muuttamisesta? Olen juuri muuttamassa ja mieleen tuli ajatus, jospa sitä ensi kerralla tekisi muuton itselleen helpommaksi… Nyt taas muistui mieleen, että muuttaminen on kyllä ihan kamalaa.

Vastaa

Kiitos kovasti!! Ja kiva kuulla, että asukuvat kiinnostaa – niitä tulossa ihan varmasti ;)

Voih, sulla on ollut hyvä tuuri latureiden suhteen, tai heh, sitten mulla vain surkea, tuntuu nimittäin, että ne kestävät ehkä sen vuoden ja sitten sanovat itsensä irti. Höh!

Pyydettiin muuton yhteydessä useasta muuttofirmasta tarjoukset (mikä on monessa tosi helppoa nettisivujen kautta) ennen kuin yhteistyökuvio selkeni, niinpä pystyttiin vähän vertailemaan vaihtoehtoista firmaa. Niemen oli kallein, mutta toisaalta kokemuksesta taas heillä on tosi tehokas korvaussysteemi jos jotain sattuu menemään vikaan/hajoamaan. Nyt en yhtään muista mitä hinta olisi ollut, mutta useita satoja euroja ellei jopa tonnin (sisältäen laatikot ja pakkausmatskut, oikeastaan ihan kaiken eli meidän ei tarvinnut tehdä muuta kuin pakata, eli hintaan voi vaikuttaa karsimalla kantajien määrää, laatikoita tms.). Jos yhteistyökuviota ei olisi ollut, olisimme silti ehdottomasti ostaneet muuttoapua ja saattaneet päätyä Opiskelijamuuttoihin, josta olin kuullut suosituksia. Hintakin oli huokea, varmaan edullisin, mitä tarjoilla on (ainakin niistä firmoista, mitä kahlasimme läpi) – kannattaa siis tsekata ja kysäistä tarjousta!

Muutto on kyllä kamalaa, ja muuttoapu oli ehkä paras juttu ikinä! Se helpotti niin paljon muuttostressia ja ylipäätään koko muutto oli pulkassa huikean nopeasti, niinpä ihan varmasti käytetään myös jatkossa jotain muuttoapua jos ja kun muutto taas joskus tulee vastaan – tosin toivottavasti ei vielä pitkään aikaan :D

Vastaa

Tervetuloa takaisin! Ihania lomakuvia olet loman aikana tänne postannut, kiitos niistä.

Täällä Suomessa ehkä tuo kylmyys on se, mihin ei meinaa itse tottua millään. Nahkatakki päälläkin on ulkona kylmä… Toivottavasti parempaa on tiedossa. :)

Vastaa

Kiitos kovasti!! Tämä viileys on toden totta yllättänyt enkä enää yhtään ihmettele, että siihen tottuminen on vaikeaa – itsekin on nyt ihan hukassa, että mitä pitäisi ulos lähtiessä laittaa päälle kun kuitenkin on kesä, mutta silti ei ihan tunnu siltä. Huuh, toivottavasti loppukesä on upea ;)

Vastaa

Tervetuloa kotiin! Tää kylmyys on kamalaa, mut mä luotan siihen että jo ihan tilastojen valossa on vielä PAKKO tulla lämmintä! Eihän tällaista kesää vaan voi olla. Kiva kun oot taas täällä, nähdäänhän pian!

Vastaa

Kiitos ihana!! On kyllä ihan järjetön ”kesä”sää :( Olen ihan pulassa kun ei tiedä yhtään mitä laittaa päälleen, huh. Toivottavasti helteet vielä tulevat, pakkohan niiden on, onhan? :) Onneksi ainakin kesää on vielä niin hyvin jäljellä, että toivoa ainakin riittää! Ehdottomasti nähdään pian!! <3

Vastaa

Tervetuloa takaisin! Suosittelen lämpimästi alkukesään ajoitettuja matkoja, sillä kaikkialla on silloin väljempää (Lontoon kesäkuun alkua ja heinäkuuta ajatellessa ero on ihan MIELETÖN) ja itselleni se merkkaa sitä, että pääsee heti irti koulusta. No, tänä kesänä mä en matkaile, viime vuonnahan olin Londonissa kahdesti ja keväällä irkuissa. Sen sijaan jään kesäleskeksi kun isäntä lähtee työporukalla seikkailemaan Etelä-Amerikkaan. Onko Galapagos tämän jälkeen koskaan entisensä…

Vastaa

Kiitos! No niinpä, ja sen lisäksi, että on väljempää on luontokin monissa eteläisen Euroopan kohteissa vielä keväänjälkeisen vehreä sekä paikallisetkin ehkä kesään heränneitä ja jaksavat ottaa matkailijat hymyillen vastaan kun taas loppukesästä saattaa tilanne olla jo toinen :D

Voi eikä, mikä unelmamatka!! Olen nii-in kade, tuonne kun itsekin vielä pääsisi, joten parempi jättää paikat pystyyn mua odottamaan :)

Vastaa

Tervetuloa takaisin! Kyllä tässä kesää vielä on jäljellä ja lämpimiä ilmojakin toivottavasti. Nauti nyt ihanasta vapaa-ajastasi ihan täysillä.:) Itsellä kesä menee työn merkeissä, mutta ei se mitään, työ oli ihan odotettua.:)

Vastaa

Kiitos kovasti! Voi eikä, kuulostaa aivan ihanalta!! Mielettömästi onnea, olen niin iloinen puolestasi <3 Nyt on kyllä loistavat säät töiden tekemiseen, kun ulkona ei juuri ole mitään, mitä tällä hetkellä odottaa :) Silti, toivottavasti säät edes vähäksi aikaa kohenevat ja aurinko ilmestyy näkyviin satunnaisia päiviä pidemmäksi aikaa! :)

Vastaa

Kiitos:) Nyt on asiat järjestyneet parhain päin.:)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.