Yksi elämän suurista iloista on hyvä ruoka, niinpä ruoalla on merkitystä myös matkoilla. Uuteen kohteeseen tullessa moni ravintola saattaa näyttää houkuttelevalta, mutta se ei kerro vielä mitään itse ruoan mausta tai hinta-laatusuhteesta, vaikka tietenkin viihtyisällä miljööllä on kokonaiskokemukseen iso vaikutus. Ennen suuntaamista suin päin syömään ensimmäiseen kivaan ravintolaan, sauhuaa TripAdvisor omaan makuun, hintaluokkaan ja tarpeeseen parasta ravintolaa etsiessä ja kuten joskus mainitsinkin, kiitos pienen taustatyön, olemme löytäneet varsinaisia helmiä. Tällekin matkalle on mahtunut useita ihania ja jopa yllättäviä ravintoloita ja ruokamuistoja.

Dubrovnikissa mainion ruokapaikan löytäminen oli helppoa, kapeilla kaduilla on lukuisia ihania intiimejä ravintoloita ja kaikkialla on valtavan tunnelmallista. Muissa kohteissa on ollut haastavampaa, etenkin Serbiassa, jossa paikallinen ruoka vaikutti olevan hyvin raskasta ja erittäin lihapainotteista. Niinpä ruokarajoitteisena huokailin päästessämme Makedonian puolelle Skopjeen ja saadessani heti ensimmäisenä päivänä mainion raikkaan salaattiannoksen eteeni. Lihapainotteista ruoka kyllä tuntuu olevan kaikissa näissä kohteista, mutta onneksi monesti kysymällä hoituu jonkin annoksen tuunaaminen kasvisvaihtoehdoksi, ja enhän täyskasvisruokailija ole, joten tarpeen tullen joustan ensisijaisesta toiveesta ja syön lihaakin.

azur dubrovnik 2azur restaurant dubrovnik

Vegevaihtoehto puuttui pääruoista myös Dubrovnikin vanhassakaupungissa sijaitsevasta upeasta AZUR -ravintolasta (josta postauksen kuvatkin ovat), mutta sellaista varovaisesti kysymällä kokki loihti suussa sulavan annoksen pienillä variaatioilla kala-annoksesta. Ruoka oli mainiota, mutta vielä yli sen nousi ihana palvelu ja se tunnelma! Ravintolan kauneimmat pöydät olivat intiimejä kahden hengen pöytiä kapealla kujalla, muurien takaa kurkottavan puun alla. Vaikea kuvitella parempaa paikkaa ottaa vastaan hämärtyvä ilta, mutta ehkä sellainen voisi olla myös kulman takana kallioilla sijaitseva baari, josta on näkymä edustan Lokrum -saarelle ja kauas merelle. Seuraavan illan ihana ravintolakokemus oli Pizzeria & Spaghetteria Storia, joka sekin oli sijoittanut pöytänsä tunnelmallisesti kapealle sivukujalle. En malta odottaa, millaisia herkuttelukokemuksia matkan viimeiset päivät Dubrovnikissa tarjoavatkaan!

azur dubrovnik 8azur restaurant dubrovnikazur dubrovnik 3

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

8 comments

Vastaa

Ihanan näköinen ravintola! :)

Vastaa

Tunnelma oli kyllä ihan omaa luokkaansa! Voi että, näitä ihania pikkukatujen ravintoloita tulee varmasti ikävä kotiin palattua :)

Vastaa

Todella kauniita kuvia matkaltanne niin tässä kuin aikaisemmissakin postauksissa. Tämä ravintola näyttää hyvin tunnelmalliselta.

Vastaa

Oi, kiitos kovasti! <3 Tämä matka on kyllä tarjonnut mielettömästi ihanaa tunnelmaa ja silmäkarkkia! :)

Vastaa

Heips! Olen poikaystäväni kanssa suuntaamassa Kroatiaan lokakuussa pariksi viikoksi ja olisi huippua jos jaksaisit koostaa jonkinlaisen vinkkipaketin omaksi postaukseksi! Makumme ovat käyneet ennenkin yhteen joten olisi hauska lukea omia kokemuksiasi vielä enemmän :) Tarkoituksena olisi vuokrata auto ja ajella myös Splitiin sekä pyöriä pienemmissä kylissä.

Vastaa

Oi, kuulostaa ihanalta!! Ja mikä täydellinen matkustusaika, voin kuvitella että tuo on juuri niitä parhaimpia aikoja, milloin alueelle kannattaa suunnata – turistimassat ovat jo lähteneet ja säät viilenneet vähän! Aloitin tällä viikolla purkamaan Dubrovnikin kuvia, joten matkapostaus tulossa ihan pian :) Ihanaa matkaa kun sen aika koittaa!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.