Kun vuoden vaihteessa päätin tehdä enemmän asioita, jotka tuovat iloa, oli yksi niistä asioista aamiainen ulkona. Niinpä olen kahlannut aamiais- ja brunssilistoja ja päättänyt hemmotella itseäni etäpäivien arkiaamuina ja silloin tällöin viikonloppuisin kivalla aamiaisella. Pieni asia, joka kuitenkin tuo suuresti iloa.

Eilen pitkään sängyssä haahuiltuani mietin, mihin suuntaan kotoa lähteä, kiinnostavia paikkoja kun on useita. Lopulta seura ratkaisi asian. Olin jo valmistautunut aamiaiseen itsekseni, mutta sainkin ihanan Elsan seurakseni ja suuntasimme testaamaan Vaasankadulla sijaitsevan Rootsin aamiaista. Rootsissa olenkin käynyt kahvitelemassa, mutta aamiainen on jäänyt roikkumaan to do -listalle.

Perusaamiaissetti, jota tarjoillaan niin arkena (klo 8-10.30) kuin viikonloppunakin (klo 10-13), pitää sisällään aivan ihanan itsetehdyn siemenleivän punajuurihummuksella, valinnaisen vihannesmehun, tuorepuuron sekä kahvin. Aivan ihania kaikki, maukkaita ja keveitä. Leipä erityisesti oli järjettömän hyvää!

Jos on isompi nälkä, kannattaa tilata oheen vielä ekstraa, esimerkiksi chiavanukas tai raakakakku (joista suosikkini on lakua ja puolukkaa sisältävä kakkupala). Ai niin, ja kokonaisuus on vegaaninen!

Roots on muutenkin viehättävä, yhdistelmä trendikkyyttä ja kotoisuutta. Paikan kalusteet ja rekvisiitta on myynnissä, mikä on varsin hauska idea. Yhteydessähän toimii myös joogasali, jota sitäkin olen miettinyt testattavaksi, mutta toistaiseksi olen (puhdasta laiskuuttani) pitäytynyt lähimmällä joogasalillani.

Roots Helsinki, Vaasankatu 14

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kivan kuuloinen kahvila, mutta aivan pakko kysyä, että maksaako tuo viltti todella 52 €? Eikö tuossa jo mene aamukahvit väärään kurkkuun jos kesken aamiaisen bongaa moisen..? Räsymatto 52 euroa..

Vastaa

Kuvan ja hintalapun perusteella veikkaisin, että maksaa :) Tosin en tiedä yksityiskohtia, miten ja missä tuotetta ja millaista materiaalia – useinhan laadukkaat materiaalit tai eettisemmin tuotetut jutut väistämättä maksavat vähän enemmän. Jos siis mätsää noihin jälkimmäisiin, niin olisin itse valmis maksamaan (jos siis myös visuaalisesti tykästyisin) sen verran – mulla taitaa olla nyt villaviltti, josta maksoin aikoinaan likipitäen saman verran ja on ollut kovassa käytössä!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.