Ainahan ne ovat mielessä, brunssit. Siitä huolimatta käyn nykyään ihan liian harvoin, mutta ehkä osin siksi nautin aivan erityisen paljon hetkistä kun pääsee istahtamaan erinomaiselle brunssille hyvässä seurassa. Sellainen päivä oli pari viikkoa sitten Elsan kanssa. Olimme jo aiemmin sivusilmällä tsekkailleet Kallion Ruplan brunssia ja tuona harmaana lauantaina tuntui olevan juuri oikea hetki hemmotella itseä notkuvin noutopöydin.

Odotin hyvää brunssia, mutta Rupla ylitti odotukset. Ravintola on kotoisa, kivan mutkaton ja tunnelmallinen. Itse brunssissa yhdistyy itämaiset vivahteet perinteisiin makuihin. Kasvissyöjälle löytyy erinomaisesti vaihtoehdoja ja myös gluteeniton ruokailija on huomioitu. Brunssi on ruokaisa, joten paikalle todella kannattaa suunnata tyhjin vatsoin. Salaatit ovat monipuolisia ja kokonaisuuteen kuuluu lämmin ruoka, kasvis- ja lihavaihtoehdot.

Näin makealle persolle ei kuitenkaan kysymystäkään siitä, mikä on brunssin paras anti; jälkiruoka! Jälkiruokapöytä on todella poikkeuksellisen erinomainen. Kakkuja on useita, toinen toistaan herkullisemman näköisiä, ja valikoiman kruunaa herkullinen juustotarjotin. Ja mikä parasta, kaikki on järjettömän hyvää. Porkkanakakku oli parhaita pitkään aikaan syömiäni, eikä muidenkaan herkkujen kanssa ollut valittamista.

Myös gluteenittomassa pöydässä oli useampi jälkiruokavaihtoehto, vegaanistakin.

Brunssin hinta on 23 euroa ja lapsista veloitetaan ikävuosien mukaan. Todella kohtuullinen summa näin huikeasta kokonaisuudesta, ehdottomasti Ruplaan toistekin! Suosittelen pöytävarausta.

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.