Omilleni blogeineni hypätessä koin pienen identiteettikriisin. Mitä blogini oikeastaan on? Mihin kategoriaan se sopii ja ennen kaikkea mihin haluaisin sen istuvan?

Vuosien varrella on rönsyilty huolella. Olen kirjoittanut monesta ja välillä en oikeastaan yhtään mistään. Täällä on seikkailtu useassa maassa, yksin ja yhdessä, on fiilistelty ja vinkkailtu. On käsitelty muutosta, pohdittu terapiaa, sivuttu SoMea, ihmetelty yt:itä, avattu yhteistöitä, kohdattu sinkkuuttaStailattu, sidottu huiveja ja ilmajoogattu. On keskusteltu ehkäisystä ja monen monta kertaa kynsilakoista. On hempeää kosmetiikkaa ja kivoja vaatteita. Toisinaan ystävät ovat olleet äänessä ja kertoneet minusta. Välillä olen ollut enemmän läsnä ja toisinaan ottanut etäisyyttä. Oltu vähän mitä milloinkin. Tyylibloggaaja. Matkabloggaaja. (Ikuisessa?) elämänmuutoksessa kahlaava.

Jos asiantuntijoita on uskominen, alati nousevana trendinä blogeissa on erikoistuminen, oman asiantuntijuuden esiin tuominen. Siitä keskusteltiin kiivaasti myös taannoin autossa matkalla Lahteen, kuinka löytää erityisosaaminen itsestä, tehdä itsestä brändi. Kalskahtaa tuotteelta, vaikkei tarkoitus ehkä ole sitä – oikeastaan päinvastoin, kaivaa ydin esiin ja ylistää sitä, ei kerrostaa todellisen päälle kuvitteellisia ominaisuuksia.

annamaria koneella 1

Itse en vielä tiedä mitä ajatella, mille vaa’an puolelle kallistua henkilöbrändäyksessä. Tai tarviiko siinä edes valita puolta. Markkinoinnin parissa työskentelevänä pitäisi kai innostua sanan brändäys kuullessa, mutten oikein tiedä. Mietityttää riski brändätä itsensä asiantuntijaksi, vaikkei erityistä osaamista löytyisikään ja toisaalta viehättää mahdollisuus löytää erityisosaaminen itsessä. Entä jos on paljon asioita, jotka kiinnostavat, entä jos ei halua olla vain yhtä? Entä jos tänään haluaa ottaa toisen roolin kuin huomenna? Entä jos rajojen asettaminen saa vain aikaan suuremman halun ravistella niitä? Ehkä ongelma on, etten oikein osaa enkä tiedä haluankokaan lokeroida itseäni. Toisaalta, valttia etenkin työkentällä varmasti olisi ylistää itseään guruksi, vaikka häveliäisyyttäni ottaisin mieluummin vaatimattomamman lähtökohdan ja toteaisin, että olen ihan hyvä joissain asioissa.

Mutta mitä tulee blogiin, yritin loppuvuodesta rutistaa sen perusajatusta pähkinänkuoreen, miettiä mitä vastata niille, jotka kysyvät blogini kantavaa teemaa. Estetiikka? Aikuisuus? Hempeys? Vähän kaikkea, muttei kunnolla oikein mitään. Blogini rönsyilee, toisaalta niin minäkin, etenkin silloin kun innostun. Purnasin ystävilleni, etten oikein tunne istuvani mihinkään kapeaan kategoriaan ja jostain syystä koin, että pitäisi istua.

Lopulta luovutin – tai tulin järkiini. Aika monta vuotta tällä sillisalaatilla on porskutettu, joten ei kai sitä väkisin saa muotoiltua täydelliseen pakettiin. Rakastanhan vapautta muutenkin, miksei vapaus aaltoliikkeeseen eri aiheiden välillä saisi näkyä blogissakin. Olkoonkin sitten niin, etten ole aallon harjalla blogikentän kehityksessä ja vielä etsin sisäistä guruani – tai riittävää itsevarmuutta käyttäytyä kuin guru.

Kuva Bellablogit.

Katso myös nämä

28 comments

Vastaa

Sillisalaattiblogit ovat juuri niitä kaikkein parhaimpia! Kuvaavat elämää aidosti ja monipuolisesti. Monet bloggaajat stressaavat aivan turhaan, jos heidän mielestään jokin postaus ei sovi blogin aihepiiriin. So what? Blogi saa olla bloggaajan näköinen ja käsitellä niitä aiheita, jotka kirjoittaja kokee mielekkääksi. Minua lukijana nimenomaan kiinnostaa lukea blogeista bloggaajan kokemuksia, näkemyksiä ja vinkkauksia eri aiheista. Toisaalta jopa sääli, jos blogimaailmassa ollaan menossa kohti vahvaan brändäystä ja kategorisointia, jos se yksipuolistaa sisältöä liikaa.

Blogisi on yksi lemppareistani, koska olet rohkeasti käsitellyt erilaisia aiheita. Älä siis luovu tyylistäsi! Blogisi on hyvä juuri näin :)

Vastaa

Kiitos kivasta ja kannustavasta kommentistasi! Onpa ihana kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa ja että kokonaisuus toimii tällaisena kuin se on <3

Vastaa

Tämä on juuri hyvä näin. Kovin kapealle alalle asettuminen ei olisi ollenkaan niin mielenkiintoista eikä tuo minusta välttämättä bloggaajaa kovin läheiseksi lukijallekaan. Asiasta voi ja saa olla toki kahta mieltä, mutta itse tykkään lukea rönsyilyä. Se on niin aitoa ja elämänmakuista.
Luen toki myös blogeja, joissa keskitytään kapeammasti johonkin tiettyyn esim. kosmetiikkaan tai sisustukseen. Mutta ne ehdottomasti mielenkiintoisimmat ja koukuttavimmat löytyy niistä, joissa eletään laajasti ja kirjoitetaan syvällisesti.

Tämä on yksi niistä. ❤️

Vastaa

Kiitos aivan ihanista sanoistasi! Onpa mahtava kuulla, että toimii hyvin näin! <3

Vastaa

Kiva kuulla pohdiskeluja bloggaamisesta! Itse olen myös tasaisesti ”kipuillut” siitä, että blogin aiheet rönsyilevät vähän mihin sattuu. Kun tosiaan jotenkin sitä aina puhutaan, että pitäisi olla tietyn kategorian bloggaaja… mutta kun se ei itselläni ainakaan tunnu luontevalta. Välillä kiinnostaa sisustaminen, välillä enemmän tyyli… Eri elämänvaiheissa on erilaista menoa ja meininkiä, mikä luonnollisesti näkyy blogissakin. Olen onneksi pikkuhiljaa oppinut, että se oma juttu onkin juuri se monipuolisuus ja ehkäpä lukijoita kiinnostaakin juuri seurata, että mitä elämässä on milläkin hetkellä meneillään ja mihin olen taas hurahtanut. :D Tosin veikkaan, että jatkossakin saan tasaisesti jotain kriisejä blogistani, mutta sellaista se vain on.

Vastaa

Kiitos kovasti kommentistasi! Ja niin totta, että nuo kipuilut tulevat ja menevät säännöllisesti – toisaalta olisihan se ihme, jos näin monta vuotta pitkään jotain tehneenä niitä ei tulisi! Ja siltäkin kantilta hyvä, että tulee, sillä silloin omaa tekemistä tulee pysähdyttyä tarkastelemaan uudelleen, mikä tekee aika ajoin varsin hyvää ihan joka saralla :)

Ja niin totta, että vuodet ja kaudet näkyvät, sama juttu mulla. Joskus on selvästi enemmän jonkinlaisia teemoja tai läsnä olevuutta, toisinaan taas jotain muuta ja ehkä tarvetta pieneen etäisyyteen. Toisaalta on kiva katsoa taaksepäin ja tarkastella myös blogin kautta niitä omia erilaisia elämänvaiheita :)

Vastaa

Neiti S tiivisti loistavasti tuossa edellä munkin ajatukset. Sillisalaatti on just parasta ja aidointa. Musta tuntuis hirveeltä yrittää väkisin olla vaikka sisustusbloggaaja tai muotibloggaaja vaikka kumpaakin rakastankin. Mut rakastan vapautta enemmän <3
Erikoistutaan siis vaan sillisalaattiin ja ollaan siinä parhaita :)

Vastaa

Kiitos ihanista sanoistasi <3 Niin totta, että vapaus on ihan parasta :) Jostain syystä aloin miettimään kokonaisuutta ehkä liiankin ammatillisesta näkökulmasta ja pohtimaan kokonaisuuden ohjaamista enemmän sitä tukemaan, mutta toisaalta taas se tuntuu tylsältä – tämä blogi on ehkä ihan liian henkilökohtainen juttu, että sitä voisi määrittää sitä kautta, se olisi sitten ihan oma projektinsa :)

Vastaa

Ääni vapaudelle ja sillisalaatille. ;) Milloin nähdään taas? <3

Vastaa

Jee! Hei pian! Laita viestiä kun oot tulossa keskustan suuntaan <3

Vastaa

Ymmärrän ajatuksen brändäyksestä, mutta tavallaan en. Minä luen blogiasi, koska olen kiinnostunut juuri sinun elämästäsi ja tyylistäsi. Minusta blogisi saa sen vuoksi kuvastaa sitä, millaista elämäsi milloinkin on ja mikä sinua kiinnostaa. Sitä paitsi omien elämänmuutosten keskellä on lohdullista lukea toisen ihmisen kokemuksia muutoksista.

Kirjoitat mielestäni ihanan rehellisesti ja aidosti aika vaikeistakin asioista – itse en ehkä pystyisi samaan!

Vastaa

Sama juttu, tavallaan ymmärrän ja tavallaan en, riippuu näkökulmasta. Ymmärrän hyödyt ammatillisesta näkökulmasta, mutta toisaalta riskit henkilökohtaisesta näkövinkkelistä :) Kai oleellista juuri onkin, että millä tapaa aihetta lähestyy ja ehkä itsellä haasteena on ollut, ettei oikein ole osannut päättää tarkasteleeko omaa blogia ammatillisten lasien läpi vai puhtaasti henkilökohtaisin aspektein. Nyt paino on selvästi henkilökohtaisesta, mutta välillä sitä miettii, voisiko blogia käyttää paremmin omaa ammatillista osaamista tukemaan, mutta se luonnollisesti muuttaa koko asetelmaa ja omaa tietenkin omat haasteensa ja riskinsä. Mutta toistaiseksi mennään tällä, stressittömällä linjalla ;)

Kiitos ihanasta kommentistasi ja kauniista sanoistasi :)

Vastaa

Minustakin tämä nykyinen formaatti blogissasi on oikein oiva. Teemojen pois rajaaminen saattaisi tuntua itsesi pakottamiselta johonkin muottiin, mitä et koe olevasi – ja se taas alkaisi lopulta luultavasti näkyä myös teksteissä. Jatka vaan tällä linjalla, lukijakuntakin tuntuu tästä kokonaisuudesta kyllä tykkäävän :)

Vastaa

Totta, olet niin oikeassa – toisaalta välillä sitä kaipaa vaihtelua ja miettii ihan uusia lähestymistapoja blogiin. Mutta aika näyttää, tärkeintä toki on, että kaikki muutokset ja kehitykset innostavat ja inspiroivat itseä, sillä sehän juuri näkyy ulospäin :)

Vastaa

Sepä olisikin saavutus, jos saisi elämän tungettua johonkin kategoriaan. Menisi kyllä aika kapeaksi näköalaksi.

Minä olen lukijana saanut eniten irti tyylipostauksista. Sisustuspostauksia kai harvemmin on ollut, mutta muistan fiilistelleeni kuvia silloin, kun niitä blogissa on näkynyt. Lisäksi kahvila- ja ravintolasuositukset ovat olleet kivoja.

Vastaa

Totta, elämää varmasti ei saa ja olisi hullua yrittää – mutta toisaalta blogi on jo nyt rajattu ote elämästäni, vaikka rönsyileekin eri aiheiden välillä :)

Ja hei, onpa kiva kuulla, mistä olet tykännyt! Sisustuspostauksia on toden totta viime vuosina ollut alkuaikoja vähemmän, saa nähdä, mihin tulevaisuus siltä osin vie! Aihe kiinnostaa itseä, mutta vaihtelevasti – joskus on kausia, ettei sisustaminen nappaa yhtään ja joskus iskee inspis ;) Ja muutaman päivän sisään muuten tulossa yksi kiva kahvilavinkki! Toiveita saa jatkossakin heittää, niistä on hauska kuulla ja herättelevät kivasti omaakin inspiraatiota :)

Kiitos ihanasta kommentistasi!

Vastaa

Pidän blogistasi tosi paljon. Se on yksi lemppareistani ja ihana juuri sellaisena kuin se nyt on♥

Vastaa

Oi, onpa kiva kuulla! Kiitos ihanasta kommentistasi <3

Vastaa

Olen ehdottomasti samaa mieltä kuin aiemmin kommentoineet, jatka samalla linjalla eli kirjoita ihan siitä mistä itsestä tuntuu ja huvittaa! Tajusinkin tämän postauksen luettuani, että seuraan oikeastaan vain sellaisia blogeja, jotka ovat nimenomaan monipuolisia. En itse ainakaan jaksaisi pidemmän päälle seurata vain yhden asian blogia.

Vastaa

Kiitos tuhannesti kivasta kommentistasi ja kannustavista sanoistasi! Onpa kiva kuulla, että rönsyily on pelkästään plussaa :)

Vastaa

Älä aseta itseäsi mihinkään tiettyyn lokeroon tai laatikkoon. Ei elämää voi yhteen boxiin sulkea! Anna rönsyillä vaan! Tylsäksi menee helposti sekä itse bloggaajalla että lukijoilla, jos yrittää pitäytyä vain jossakin tietyssä jutussa.

Vastaa

Kiitos kannustavasta kommentista! Samaa mieltä siinä, että yhdessä asiassa pysyminen omalla kohdalla saisi aikaan lähinnä tylsistymisen, ja se jos mikä näkyisi ulospäin! :)

Vastaa

Jatka ehdottomasti juuri niin kuin olet tähänkin asti tehnyt! Parasta on kun voi odottaa saavansa seuraavassa postauksessa lukea mistä vaan uuden vaatekappaleen tai itsetunnon kehittymisen väliltä :) Monipuolisuus kunniaan, arjen ilot ja surut voi ilmentyä niin erilaisissa muodoissa.

Kiitos siis hyvästä sillisalaatista :D

Vastaa

Haha, aivan ihanasti sanottu! Alkoi hymyilyttämään – kiitos siis tästä piristyksestä ja kannustuksesta :)

Ihanaa viikon jatkoa <3

Vastaa

Älä ihmeessä muuta hyvää blogia <3 If it ain't broken, don't fix it. Itse luen ainoastaan blogeja, jossa käsitellään elämän kaikkia osa-alueita ja annetaan itsestä jotain. Pidän kovasti siitä, että mietit asioita syvästi ja annat persoonasi näkyä. Blogisi on monipuolinen ja lämmin ja sen takia se on harvoja, joita jaksan/viitsin enää lukea.

Vastaa

Sun blogi on ihana, niin itsesi näköinen!

Vastaa

Tämä on mielestäni elämänmakuinen blogi – ei kaikkea tarvi kategorisoida tai rajata siiloihin.
Juuri se on tämän blogin rikkaus, että kirjoitat niin avoimesti erilaisista asioista :)

Vastaa

Muakin kiinnostaa toi henkilöbrändäys, kun niin pal siitä on kohistu twitterissä viimeisen vuoden aikana. Kaikkihan me ollaan brändei, mutta itselle on hieman hämärän peitossa vielä kuinka sellaisen muka varta vasten rakentaa..

Lisäksi tunnistan tuon tuskan, kun ei tiedä millaista linjaa blogissaan vetäisi. Itseä kiinnostaa aiheet todella laidasta laitaan ja jokaisen tuskailun päätteeksi olen aina luovuttanut, koska mitä sitä yrittää itseään tunkea mihinkään muottiin? Paree, kun on vaan niinku on. Aitous voittaa aina, toivottavasti :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.