Matka on puikkelehtinut halki Ranskan ja saavuttanut suosikkialueeni, Provencen. Vaikka rakastankin Ranskaa kokonaisuudessaan, on Provencessä silti jotain, joka sykähdyttää ihan omalla tavallaan. Ensimmäisenä päivänä liikutus oli liki lukuisissa tilanteissa, tuoksut, äänet ja värit palauttivat lapsuuteen, ensimmäiseen kolmeen vuoteeni näissä maisemissa ja lukuisiin reissuihin sen jälkeen. Täällä on hyvä, eikä paahtava kuumuus haittaa, vaan rakastan jokaista sekunttia viinirypälepeltojen välissä, laventelin tuoksua ja pieniä kyliä ja kapeita katuja.

Vaikka tämä on vasta kolmas päivä Provencessa, on silti tullut kulutettuja mukulakivin päällystettyjä katuja jo muun muassa sellaisissa kylissä kuin Châteauneuf-du-Pape, Pernes-Les-Fontaines, Lacoste, Lourmarin, Le-Pontet ja Cucuron, unohtamatta kyliä, joiden läpi matkareitti on puikkelehtinut tai jotka ovat siintäneet horisontissa auton kurvatessa kohti seuraavaa kartalle piirrettyä etappia. Pittoreskiuteenkin alkaa tottua, kyliä on kaikkialla ja linnoja joka horsontin kulmalla, viidennen linnan ja seitsemännen kylän jälkeen tulee ähky. Matkakumppani kysyy ”haluatko pysähtyä”, minä vastaan ”ääh, se on vain linna, jatketaan vain”, ja nautin vielä hetken ilmastoidun auton viileydestä ennen kuin seuraava karttaan merkitty piste polttelee tutkimaan uutta kohdetta lähemmin.

Kylien jälkeen tänään oli vuorossa turistien valloitama Avignon ja huomenna liki sijaitseva Arles, mutta niistä lisää myöhemmin, kuten muistakin matkan etapeista, joista en ole vielä teille ehtinyt kertoa. Alla kuvia eiliseltä kyläkierrokselta Provencestä, erityisesti Luberonin alueelta.

Katso myös nämä

9 comments

Vastaa

Ah, nää kuvat on niin ihania! Kuin jostain mainoslehtisestä, parempia vain :)

Vastaa

Oi että, kaunis kiitos, ihana että tykkäät :)

Vastaa

Ihania kuvia jälleen kerran, melkein kuin olisi matkalla mukana. :) Jonain päivänä valloitan itsekin Provencen!

Vastaa

Kiitoksia! Provence on kyllä ihana, suosittelen lämpimästi :)

Vastaa

Tosi hienoja kuvia! Kuvasitkos sinä järjestelmäkameralla? Onko sinulla aina mukana oma laukku järkkärille vai miten kanniskelet sitä mukana esimerkiksi juuri reissuilla? Vaihdoin vähän aikaa sitten pokkarin järkkäriin ja nyt pähkäilen, että pitääkö sitä tosiaan aina rehata sitä isoa järkkärilaukkua mukana vai oliskohan olemassa esimerkiksi jotain pienempiä pussukoita kameralle, satutko tietämään?

Vastaa

Oi, kiitoksia! Joo, kyllä, järkkärisä (Canonin EOS 550D) kannan mukanani, tosin en ole yhtään esimerkillinen sen kohtelussa, sillä kameralaukut ovat niin toivottoman kömpelöitä ja tilaa vieviä, etten sellaista ole enää vuosiin raahannut mukanani. Haluan, että kamera mahtuu käsilaukkuuni, joten olen vain kietaissut sen pehmeään kangaspussukkan, joka vähän suojaa sitä laukun muulta sisällöltä. Esimerkillistä siis ei, mutta toisaalta, hyvin on kamera kestänyt eikä mitään vaurioita ole tullut, ja reissuilla olen pärjännyt päivät pelkällä käsilaukulla, kuten ihan kotonakin :)

Vastaa

Tulee kesäkuinen Provence reissu mieleen näitä tuttuja maisemia katsellessa :) Cucuron, Lacoste, Gordes, Arles, Avignon, Aix-en-Provence ja kaikki ne pienet kaupungit joiden läpi ajelimme.

Kävimme viimeisenä päivänä parin tunnin visiitillä merenrannalla Cassis-nimisessä paikassa, ihana ranta ja turkoosimerivesi, sinne olisimme mielellämme jääneet pariksi päiväksi :)

Ihanaa reissua!

Vastaa

Oi, samoissa maisemissa täällä seilataan :) Eilen juuri piipahdimme Cassiksessa, joka oli kyllä todella viehättävä! Tosin nyt täpötäynnä turisteja, joten oli varmaan vielä ihanampi kesäkuussa, jolloin turistisesonki ei ole vielä kuumimmillaan! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.