Tuntuu vähän hassulta palata blogiin kepeiden asuaiheiden kera, sillä moni tuntee parhaillaan suurta huolta ja jopa pelkoa. Mutta toisaalta, kepeys ei tarkoita isojen aiheiden vähättelyä tai niiltä tietoisuuden sulkemista.

Oma olo on rauhallinen ja odottava. En ole tehnyt wc-paperitäydennyksiä, mutta noudatan suosituksia ja ohjeistuksia. En oikein osaa panikoitua tai stressaantua tällaisesta. Olen pitänyt väistämättömänä, että ihmiskunta kohtaa vielä mittavia epidemioita ja katastrofeja, eikä tämä jää poikkeustapaukseksi. Niissä piilee aina inhimilliset tragediat, mutta suuressa mittakaavassa myös pakotetun muutoksen luoma mahdollisuus. Niinpä vaikka yksityisyrittäjänä tiedän, että tämänkaltaiset tilanteet voivat vaikuttaa omaankin elämään radikaalisti, hyväksyn sen osana suuren mittakaavaan muutosta. Sillä mennään mitä tulee vastaan, mutta se ei toki tarkoita sitä, ettei omilla teoilla pyrkisi järkeviin ja kokonaisuuden kannalta hyviin valintoihin. Se on vähintä, mitä voin tehdä.

Olenkin tänään pysytellyt suurimmaksi osaksi kotona. Uutisia silmäillessä googlaillut talousennusteita ja syönyt kevään ensimmäisiä jäätelöitä. Poikkesin kyllä Relovessa viemässä vähän lisää tavaraa kirppispaikalleni, vaikka mietinkin, että lienee täysin turhaa, sillä suurin osa valitsee kotona pitäytymisen.

Sen lisäksi olen tehnyt massiivista siivousta. Käynyt käpi vanhoja papereita, lajitellut ja järkeistänyt säilytystapoja. Vaihdoin myös asuntoni järjestystä, kai ajattelin, että miksen vielä kokeilisi jotain uutta. Siirsin arkielämäni lähemmäs ikkunaa, mikä tuntui jo heti tekevän hyvää, nyt saan entistä enemmän irti luonnonvalosta ja saan myös nautittua näistä näkymistä ennen kuin muuton aika jossain vaiheessa koittaa. Aika näyttää senkin, miten maailman tapahtumat asunnonetsintäkuvioonkin vaikuttavat.

Takki: Mango / Mekko: Ellos, saatu blogin kautta / Laukku: Coach / Nilkkurit: Unisa

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.