Keittön puoliammattilaiset, älkää tukehtuko kotitekoisiin sämpylöihinne, kokkasin itselleni tortellinejä pesto-tyyppisellä-kastikkeella. Koska en omistanut välineitä tarpeeksi hienon silpun aikaansaamiseksi, sovelsin, ja hienonsin kaiken niin pieneksi kuin veitsellä sain. Vaikkei ulkonäkö ehkä oppikirjoista olekaan, oli maku herkullinen. En muista milloin olisin viimeksi tehnyt pastaruokaa ja nyt ihmettelin miksi, kokonaisuus oli niin helppo tehdä, ettei yksin elävän tarvinnut potea kynnystä alkaa kokkailemaan vain itseään varten, ja maistui viimeistä suupalaa myöten.

1pkt (250g) juustotäytteisiä tuorepastatortellineja
0,5dl paahdettuja cashewpähkinöitä (voit käyttää myös auringonkukan- tai pinjansiemeniä)
1 pieni ruukkubasilika
0,5 valkosipulinkynsi
0,5 dl hienoksi raastettua parmesanjuustoa
0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
mustapippuria + suolaa

1. Paahda pähkinät (/siemenet) kuivalla ja kuumalla pannulla.
2. Silppua pähkinä hienoksi (jos omistat tehosekoittimen, käytä sitä).
3. Lisää sekoittimeen basilika tai murskaa se muutoin pieneksi silpuksi ja tee sama valkosipulinkynnelle sekä parmesanille.
4. Lisää sekaan hieman mustapippuria ja ripaus suolaa
5. Sekoita tasaiseksi ja lisää öljy.
6. Keitä tortellinit pakkausohjeen mukaan ja tarjoa kastikkeen kera.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.