Mums ja nams, tortillat ovat herkkua! Ne unohtuu aina välillä vähäksi aikaa, kunnes taas iskee mieliteko, yleensä kaupan punaisena ja keltaisena kirkuvia tex mex -hyllyjä näkäisenä ohittaessa. Vatsa täynnä täytettyjä vehnälettuja sitten miettii, miksei niitä kokkaa useammin. Helppoa ja nopeaa, ja täytteen kanssa voi varioida runsaasti; tehdä osan tai kaiken itse, riippuen ajasta ja innosta.

Parhaimmillaan kaikki on itse tehtynä, tietenkin. Kotitekoista guacamolea (valmiita ”guacamoleja” ei ede käytetä, joko tehdään itse tai ollaan ilman) ja oheen miehen väsäämää pico de galloa. Molempiin löytyy netistä lukuisia reseptejä ja variaatioita, mutta alla mututuntumalla valmistettu ja oikein hyväksi havaittu kombinaatio viimeksi mainittuun. Lihankin maustaa näppärästi itse, eikä se juuri kalpene helppoudessa kaupan valmiille maustepusseille.

IMG_7102IMG_5306IMG_7045

Pico de Gallo
4 tomaattia ja kourallinen kirsikkatomaatteja
1 kypsä mango
1 sipuli
Runsas kourallinen tuoretta korianteria
2 punaista chiliä

1. Poista tomaateista siemenkodat ja pilko pieniksi kuutioiksi.
2. Tee sama chileille, sekä kuutioi myös mango ja sipuli.
3. Kokoa kaikki yhteen ja revi joukkoon korianteri.
4. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
5. Anna vetäytyä – parhaimmillaan seos on seuraavana päivänä.

 

Perjantaina meillä on purilaispäivä. Hampurilaisreseptejä on kahlattu ja mahdollisia makukombinaatioita pohdittu, työviikon päättymisen kunniaksi kun olemme jo näin etukäteen päättäneet valmistaa maailman parhaan burgerit. Tai noh, jos edes syömiskelpoiset hampurilaiset saisi aikaan… ;)

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Namsk, alkoipa tehdä mieli tortilloja! Mikähän niissä on, kun tosiaan meinaavat aina unohtua ruokavaihtoehtoja miettiessä… Quacamolea kuitenkin aina silloin tällöin tulee muussattua esim. leivänpäälliseksi tai quesadillojen kaveriksi. Olen samoilla linjoilla kaupan/omatekoisen välillä, pöyristyttävää että sitä valmismössöä saa edes myydä quacamolen nimellä :D

Vastaa

Niinpä, ihan samaa olen pohtinut! Ovat kuitenkin verrattain helppoja tehdä, ja juurikin muunneltavissa vähän sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja kuinka kova älkä on :) Ja toden totta, yhtäläistä kaupan guacamoleissa ja itse tehdyissä taitaa olla vain väri – eikös se avokadon määrä niissä ole joku ihan hävyttömän surkea, muutama prosentti tai jotain sellaista? :)

Vastaa

Hmm, kiitos muistutuksesta :) ei ookkaan pitkään aikaan tullut syötyä tortilloja!

Tässä muuten useampaan otteeseen todella hyviksi havaittujen hampurilaisten ohje: http://thepioneerwoman.com/cooking/2009/01/my-most-favorite-burger-ever-for-now/

Vastaa

Oi, huikeaa, kiitos vinkistä! Herahti jo vesi kielelle pelkkää hampurilaiskuvaa katsoessa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.