Tein hetkeksi hyppäyksen nestemäiseen meikkipohjaan, mutta livuin viime vuoden aikana takaisin mineraalimeikkien pariin ja muistin jälleen, kuinka rakastankaan mineraalimeikkien luottotuotteitani.

Useita erilaisia mineraalimeikkejä kokeiltuani olen tullut tulokseen, että seuraava kombo sävyineen on omalle iholle yksinkertaisesti täydellinen. Niin hyvä, että luottomeikeistä puhuttaessa Everyday Minerals ja Lily Lolo ovat kärkipäässä mieleen tulevista, joskin eri tuotteissa. Niihin palaan vuosi toisensa jälkeen, vaikka välihyppyjä tekisinkin! Mineraalimeikit on muuten loistavia myös reissaajalle, käsimatkatavaroin selviää helpommin kun meikit eivät juurikaan haukkaa tilaa nesterajoista.

Everyday Minerals

Kahlasin blogihistoriaa saadakseni selville, milloin tutustuin Everyday Mineralsiin, ja historia kertoo tehneeni ensimmäisen tilauksen keväällä 2010, eli kohta kahdeksan vuotta sitten. Merkki jäi silloin vakituiseen käyttööni, toisin sanoen, historia EM:n kanssa on pitkä ja pohjasävyjä (ja muitakin meikkejä luomiväreistä huulipuniin) on tullut kokeiltua liuta.

Tälläkin hetkellä näitä löytyy kylppäristä useaa eri sävyä, mutta Golden Beige (3W) on ehdoton suosikkini. Omalle iholle sopii täydellisesti vähän kellertävä pohjasävy ja EM:llä rakastan huikeaa väritarjontaa. Ennen jouduin tilaamaan randomilla netistä, mutta nyt on loistavaa kun Ruohonjuureen pääsee hypistelemään ja siten huteja tulee vähemmän. Vaikkakin itselle vähemmän täydelliset sävyt on helppo miksata toiseen pohjaan ja siten saa kyseiseen kauteen sopivia komboja. Silti, tällä hetkellä luotan edellä mainittuun sävyyn. Nyt käytössäni on hoitava jojobapohja, minkä ajattelin sopivan kuivuuteen taittuvalle talvi-iholleni, mutta muuten suosin mieluummin semi-mattea.

Everyday Mineralsin peittävyys on juuri sopiva omalle iholleni. Kerrostamalla saa peittävämpää, mutta nykyään tykkään aika freesistä ja kuulaasta lookista, siksi laitan pohjaa kevyesti. Pysyvyys on hyvä ja riittoisuus näissä loistava, eli hintansa veroinen ehdottomasti. Myös Everyday Mineralsin helmiäinen viimeistelypuuteri on ihana!

Everyday Mineralsia voi tilata useasta paikkaa, vaikka Everyday Mineralsin omilta sivuilta tai sitten shoppailla Ruohonjuuressa (jossa niitä on helppo myös testailla).

Lily Lolo

Lily Lolon pohjat eivät itsellä päihitä Everyday Mineralsia, mutta merkin mineraalibronzer on yksinkertaisesti täydellinen. Bondi Bronze -sävy on oma suosikkini (kaikkia sävyjä vuosien varrella testattuani), se on pigmentiltään erinomainen ja käsittämättömän riittoisa. Pieni määrä riittää tuomaan kaunista luonnollista sävyä iholle, ja tämä toimii itsellä läpi vuoden käyttömäärää säännöstelemällä – talvella hienovaraisemmin, kesällä rohkeammin. Hinta-laatusuhde täyttä kultaa, en tiedä mihin päätyisin jos tämä poistuisi markkinoilta.

Lily Lolo nousee kärkeen myös kun puhe on siveltimistä. Omistan useita Lily Lolon siveltimiä ja ne ovat ihan käsittämättömän kestäviä ja ihanan tuntuisia. Olen käyttänyt vuosia, ja ne eivät tunnu hajoavan tai kuluvan millään. Huomioiden vielä todella kohtuulliset hinnat, en voi muuta kuin suositella!

Lily Loloa tilasin ennen Briteistä omien sivujensa kautta, mutta nykyään esimerkiksi Biodellylta löytyy hyvään hintaan ja saapuu supernopeasti. Ai niin, täytyy myös liputtaa Lily Lolon poskipunia, kautta aikojen poskipunasuosikkini on Lily Lolon sävy Ooh La La. Ihana!

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Onkohan niin, että mineraalimeikit sopii tietylle ihotyypille? Tai sitten itsellä ne ei vaan tunnu hyvältä tai minulla on ollut väärät tuotteet. Minulla on kuiva iho, jossa näkyy jo ikääntymisen merkkejä (ehkä 46-vuotiaana saakin näkyä :D ). Puuteri ja mineraalimeikit tuntuvat korostavan kuivuutta ja ryppyjä. Ja minusta oma iho tuntuu inhottavalta, kun siinä on jotain jauhemaista päällä. Olisi kiva kuulla mielipide joltain kuivaihoiselta käyttäjältä tai kosmetologilta tms. Eikös sinulla Anna-Maria ollut hieman rasvoittuva iho vai muistanko väärin, että olisit niin jossain kirjoittanut? Mineraalituotteet olisivat kyllä käteviä. Itse löysin Jolien ihanien naisten avustukselle Couleur Caramelin kosteuttavan anti-age meikkivoiteen. Se on i-ha-na ja omalle iholle täydellinen.

Vastaa

Ihan varmasti on juuri niin, että ihotyyppi vaikuttaa tosi paljon sopivuuteen – niin se tuntuu vähän kaikessa kosmetiikassa olevan, mikä on loistava toiselle, on ihan kamala toiselle! :) Käsittääkseni ikääntyessä iho tapaa kuivua ja juurikin puuterimaiset tuotteet jo ihan loogisesti ajatellen herkästi korostavat uurteita. Omaan (muistit ihan oikein!) rasvoittuvaan ihoon taas puuterimaiset pohjat on loistavat, niitä harvoja, jotka eivät ala heti kiiltämään!

Näistä EM:n mineraalipohjista tuo jojoba-pohja on selvästi hoitavin ja vähän kermaisempi, joten se saattaisi mennä myös kuivemmalle iholle. Joskin sun tapauksessa en silti uskaltaisi kannustaa ostamaan, mutta ehkä testamaan koostumusta vaikka jossain Ruohonjuuren myymälässä? :) Nykyään tosiaan näissä mineraalipohjissakin on eroja, ei itsellekään sovi kaikki, eli siinä mielessä markkinoille saattaisikin olla pulpahtanut jotain muitakin potentiaalisia, mutta itse niin jämähtäneenä näihin en ole tullut huomioineeksi.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.