Olen fiilistelijä. Nautin hetkistä, hyvistä ihmisistä ja inspiroivista tilanteista. Hedonistinen puoleni minussa tuntee suurta vetoa elämän nautintoihin ja erityisesi nautintojen löytämiseen eri asioista sekä kohtaamisista. Jos arjessa ei aina ehdi tai muista pysähtyä – vaikka yritänkin tehdä sitä omalla tavallaan päivittäin – niin säännöllisesti sitä kaipaa myös isompia aisteja hemmottelevia kokemuksia, ja matkailu on itselle ollut siinä merkittävä ilon ja inspiraation lähde. Koska budjetti ei ole tänä vuonna vielä sallinut karkaamista ulkomaille, aloin tähyilemään lähelle, onhan kotimaakin täynnä kiinnostavia kohteita ja mini-irtioton voi hyvin tehdä vaikka junamatkan päähän. Kuten vaikka Tampereelle.

tampere finland 3tampere finland 1

Pidän Tampereesta, sen tunnelmasta ja kauniista kaupunkikuvasta. Lisäksi sinne pääsee helposti ja nopeasti junalla ihan vain päiväretkelle, kuten viime vuonna, tai sitten viikonlopuksi. Tämä viikonloppu tarjoilikin nautintoja siinä määrin, että niiden voimalla jaksaa taas uuteen viikkoon. Lisäksi miniloma Holiday Clubin Tampereen kylpylässä nollasi viime aikoina vähän liiaksi stressaantunutta mieltä. Otin kuvia vähemmän kuin olin ajatellut ja oikeastaan en edes juuri miettinyt arkisia asioita, ja se teki todella hyvää!

Reiluun puoleentoista päivään mahtui paljon. Eilen Tampere kylpi kirkkaassa kevätsäässä ja kaupunkia oli kiva kierrellä jalan, poiketen päiväkahville tunnelmalliseen kahvilaan ja lounaalle 2h+k -ravintolaan. Kiireettömät kahvihetket ovat yksi arkeni ja reissujeni pienistä suurista nautinnoista.

Pelkäsin kevyehkön bleiserin olevan vielä liian viileä vaate, mutta mitä vielä. Iltapäivällä Tampereen Kylpylään keskustasta kävellessä iho helmeili ja muistutti ihanasti siitä, miltä tuntuu kun lämpölukemat nousevat ja aurinko osuu pitkän talven jälkeen taas iholle.

tampere finland 03
tampere finland 4 tampereen kylpyla insta

Kävelyn jälkeen täydellisen rentoutumisen tarjosi pitkälle Näsijärvelle avautuvat näkymät ja hotellihuoneessa odottanut kylmä kuohuva. Rentoutumisen viimeisteli liikkuminen unen ja valveen rajamailla kuumakivihieronnassa (joka oli muuten kokonaisuudessaan aika ihana kokemus!), poikkeaminen pore- ja mineraalialtaissa, herkuttelu vegepizzalla Holiday Clubin Classic -pizzassa. Ja toki oma vaikutuksensa oli myös muutaman punaviinilasillisen nauttimisesta sohvalla, tunnelmoiden samalla musiikin äärellä. Yksi ajatus oli ollut poiketa Tampereen iltaelämässä, mutta koska vuorokausi vaihtui niin mukavasti hotellilla, jäi se toiseen kertaan.

tampere finland 8
tampere finland 7tampere finland 2holiday club tampere 1

Sunnuntaihin heräsin poikkeuksellisissa merkeissä, sängystä avautui järvimaisema ja sauna lämpeni kulman takana. Kun kerran huoneesta, tai ehkä pikemminkin huoneistosta, sellainen sattui löytymään, olihan se pakko testata. Ja miksei juuri aamusaunalla ennen rauhallista aamiaishetkeä? Viimeisen silauksen reissulle antoi sunnuntai-iltapäivän kävely utuisessa säässä Pispalan harjulla ja sieltä leppoisa kulkeminen takaisin juna-asemalle.

tampere finland 6tampere finland 12

Aika meni vauhdilla, vähän liiankin. Oikeastaan on hölmistynyt olo siitä, miten paljon lyhyessä ajassa ehti, mutta samalla tuntuu, ettei mieli ihan ehtinyt pysyä kaikessa perässä. En siis olisi pistänyt pahitteeksi vielä toista yötä pakoa arjesta, mutta minkäs teet, huomenna on palattava pirteänä töihin. Mutta ainakin olo on rutkasti parempi ja rentoutuneempi kuin viime työviikon jäljiltä. Teki siis hyvää, ja Tampere osoittautui loistavaksi kohteeksi pienelle irtiotolle!

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Oo, loma kuulostaa onnistuneelta ja kivalta! :)

Vastaa

Oli kyllä tosi kiva miniloma – aika vain meni vähän liiankin vauhdilla :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.