Ihanaa toukokuuta! Kesä on jo ihan kulman takana, mutta viime kuussa loppuneissa kosmetiikoissa näkyy vielä talven heijastukset. Nyt kaapista on kaivettu kesäiset kauneudenhoitotuotteet, kuten itseruskettava ja epilaattori, joten aika sanoa vähäksi aikaa näkemiin paksuille ja täyteläisille talvi-ihon tuotteille.

1. Medicalia Skin Care Silico-lipid Serum on  silikonigeeli, joka on tarkoitettu arpien hoitoon. Lääkäri suositteli tätä huonosti parantuville arvilleni sekä ehkäisemään arpikudoksen liikakasvua, niinpä olen käyttänyt tätä sekä tiiviinä hoitojaksona että sen jälkeen satunnaisesti arvilleni. Geelimäinen ja helposti levittyvä tuote, joka on superriittoisa. On tosin vaikea arvioida juuri tämän hyötyä, sillä käytin samaan aikaan myös samoihin aikoihin silikonilaastaria. Joka tapauksessa uskon hoidon auttaneen, sillä tuoreimmat arpeni parani kohtuullisesti ja aluillaan ollut keloidikasvu pysähtyi. Ehdottomasti siis palaisin jälkihoitoon tarkoitettujen tuotteiden pariin uudelleenkin, mikäli leikkausarpia vielä tulee.

2. Ontic Minerals Flawless Mineral Foundation* olisi epäilemättä tullut käytettyä jo aiemmin loppuun, jos Latte for two-sävy olisi ollut itselle oikea, nyt se oli aavistuksen liian vaalea, mikä hidasti käyttöä. Pohjimmiltaan kuitenkin erittäin miellyttävä tuote. Pidin pehmeästä, jopa kermaisesta, koostumuksesta, joka sulautui ihoon ihanasti. Mattainen lopputulos pysyi hyvin. Ontic Minerals on virolainen kosmetiikkamerkki, jolta löytyy myös muuta mineraalivärikosmetiikkaa sekä huulipunia. Suomessakin on muutama jälleenmyyjä, mutta Viron puolella saatavuus parempi ja muutenkin merkki lienee tutumpi.

3. Yves Saint Laurentin Touche Éclat Radiant Touchia kului sattumalta loppuun viime kuussa kaksi, joista toinen Limited Edition -kuosilla, mutta samalla sisällöllä. En suinkaan tavallisesti avaa kahta samanaikaisesti, mutta toinen viimeisiä vetelevä oli vain unohtunut kaapin perälle ja löydettyäni käytin pois. Lisää YSL:n valokynästä löytyy vanhasta postauksesta.

4. Weleda Skin Food Light* on superkosteutttava tehovoide. Täyteläinen koostumus, joka sopii hoitavaa kosteutusta vaativille alueille. Olen käyttänyt tätä paikallisesti keskitalven kasvojen kuivattamille ihoalueille, sukkisten hauduttamille säärille, palovammalle ja nyt viime aikoina tiuhan käsienpesun kuivattamille rystysille. Sopi siis itsellä mainiosti tilapäiseen käyttöön kun kaipasi jotain normikosteusvoidetta tujumpaa.

5. Beauty Garden Calendula & Sucre de Betterave Exfoliant* on vartalonkuorintavoide ranskalaiselta satokausiajattelua hyödyntävältä brändiltä. Vaikka tykkäänkin monista Beauty Gardenin tuotteista, tämä ei ollut paras omiin tarpeisiin. Ihoni on suht paksu ja tykkään kuorivissa tuotteissa tehokkaasta kuorivuusasteesta, mutta tämä oli melko mieto. Kuorivuutta ja hienojakoista rouheutta olisi siis saanut olla enemmän. Tästä tuli mieleen vähän kotitekoinen sokerikuorinta, eli periaatteessa ihan kiva, mutta ei mitenkään erityisen huippu. Plussaa kuitenkin öljymäisestä pohjasta, joka helli talven kuivattamia sääriä. Eli vaikka kuorintateho ei ollut ihan paras, tuote tarjosi miellyttävää kosteutusta käytön yhteydessä. Ehkäpä sopivampi kuivalle ja herkemmälle iholle?

6. Eco Denta Pineapple Mornings Toothpaste* oli todella positiivinen ylläri. En osannut odottaa näin hyvältä tuntuvaa luonnonkosmetiikan hammastahnaa, ja vieläpä varsin tyylikästä! Jätti suun puhtaan tuntuiseksi ja ihanan raikkaaksi, ylipäätään miellyttävä aamuharjaukseen. Voisin ehdottomasti palata tämän äärelle toistekin! Fluoriton tuote, eli en itse siirtyisi pelkästään tähän, mutta rinnakkain perinteisen hammastahnan kanssa hyvä vaihtoehto.

7. Vitabalans Askorbiinihappoa käytin vuosien tauon jälkeen. Kyseessä on siis apteekissa myytävä ensisijaisesti elintarvikekäyttöön tarkoitettu C-vitamiinivalmiste, joka kosmetiikasta tuttuun tapaan kirkastaa. Shampooseen sekoitettuna askorbiinihappo esimerkiksi poistaa putkista kertyvää metallia hiuksista ja kirkastaa vaaleaa väriä. Itse en ole vuosiin kaivannut enää näin tujua sävyä kirkastavaa tuotetta, mutta nyt halusin kaikki ruskeasta color maskista jääneet jämät pois hiuksista (normaali syväpuhdistava shampoo ei riittänyt), joten tein pari askobiinihappokäsittelyä ja hiukset sävypuhdistuivat silmin nähden. Kuivattaa, kuten tehokkaalta puhdistavalta aineelta voi odottaa, mutta toimii. Muutama sana lisää askorbiinihapon käytöstä vanhassa postauksessa.

8. SIM Sensitive System 4 Rchitosan Hair Repair on kuiville ja vahingoittuneille hiuksille tarkoitettu kotimainen hoitosuihke. Kampaaja suositteli tätä ja vakuutti tuotteen olevan selvittävä (jollaista siis ensisijaisesti kaipasin), mutta olin vähän pettynyt suihkeeseen (toisaalta, samoin olin kampaajaankin). En epäile kosteuttavaa vaikutusta ja plussaa UV-suojasta, mutta jos etsii selvittävää tuotetta kuten minä etsin, niin tämä ei ainakaan itsellä toiminut siihen tarkoitukseen. Kevyt tuote, jota uskaltaa suihkia runsaastikin, tosin sekään ei auttanut selvitystyössä. Kaipaa siis rinnalleen toisen tuotteen, ellei sitten pelkkä hoitavuusaspekti riitä.

9. Budgie The Ultra Hydrating Conditioner* oli kokonsa puolesta pääasiassa reissukäytössä ja ajoi mainiosti asiansa. Hoitava ja kosteuttava poispestävä hoitoaine. Tykkään ylipäätään ruotsalaisen Budgien hiustuotteista (esimerkiksi syväpuhdistava shampoo on yksi parhaista!). Budgien tuotteiden tuoksut tulee Ranskan Grassesta, mutta itse tuotteet valmistetaan Ruotsissa. Lisäksi sarja on vegaaninen.

10. Pulp de Vie Clin d’oeil au Kiwi Bio 2-in-1 Eye Care & Maskista* tykkäsin paljon. Miellyttävä geelimäinen kosteuttava tuote, joka tuntui raikkaalta silmänalusiholla. Käytin sekä päivisin meikin alla että öisin. Hinta-laatusuhde erittäin kohdallaan! Lisää ranskalaisesta luonnonkosmetiikkamerkki Pulp de Viestä aiemmassa postauksessa.

11. V10 Plus All in One Gel* on varsin monipuolinen ja -toiminen geeli. Sopii käytettäväksi aamulla meikin alle tai illalla yövoiteena tai yövoiteen kanssa. Kosteuttaa, hoitaa ja sisältää kollageenia. Itse käytin enimmäkseen öisin ja usein yhdistettynä toiseen tuotteeseen. Raikas ja kevyt geelimäinen koostumus, joka sopii hyvin rasvaiselle tai sekaiholle. Riittoisa tuote, joka on ihan kiva, muttei kuitenkaan mitenkään poikkeuksellinen – ehkä jopa helposti unohtuva. Tuskin siis palaisin juuri tämän tuotteen äärelle uudelleen.

12. Lumene Valo Cleansing Balm* yllätti positiivisesti. En odottanut, että voidemaisella tuotteella olisi omaan makuun riittävä puhdistusteho, mutta tällä oli erinomainen. Puhdistusbalsami tuntui miellyttävältä, poisti kaiken meikin ja jätti ihon puhtaan sekä raikkaan tuntuiseksi, muttei kuivaksi. Tykkäsin!

13. Unna Nordic Paju Peat-charcoal Bambu Scrubia* olen käyttänyt aiemminkin ja tykännyt. Melko tuju tuote, mutta sopii loistavasti omalle ihotyypille. Yhtä aikaa kuoriva ja puhdistava tuote, joka hierotaan kevyesti iholle ja annetaan vaikuttaa. Vaikutus tuntuu ja iho jää miellyttävän puhtaan tuntuiseksi. Ei järin riittoisa, mutta muuten mainio tuote. Plussaa kotimaisuudesta ja vegaanisuudesta.

14. Love Beauty and Planet 2 Minute Magic Masque. Tätä vegaanista hiusnaamiota olen käyttänyt aiemminkin ja tykästynyt. Hinta-laatusuhteeltaan hyvä tuote, joka selvittää hiuksia mukavan lyhyellä vaikutusajalla. Toimii hyvin karheille ja kuivuuteen taittuville hiuksilleni, jotka kaipaavat superselvittävyyttä. Tykkään!

* Saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.