Voihan väsymys. Olisi paljonkin kuulumisia, josta voisi kirjoittaa. Niiden kiinnostavuus onkin sitten toinen asia. Voisin valittaa siitä, kuinka en oikeastaan ole nukkunut pitkään aikaan katkonaisia pätkiä enempää. Tänään ajattelin vihdoin päivittää blogia kunhan työt on hoidettu, mutta työläppärin suljettua vajosinkin horrokseen, josta tuntui lähes mahdottomalta enää koota itseään ylös. Mutta tässä olen, ikkunasta lipuvan raikkaan ilmavirran edessä kotisohvalla. Ainakin hetken, oikeasti odotan jo sänkyyn paluuta vaikka se ei tarkoittaisikaan nukkumista.

Kirjoittaa voisi vaikka kuinka siitä, kuinka lopulta sain liiketoimintasuunnitelmani ja rahoituslaskelmani pakettiin ja lähetettyä eteenpäin myöhään tiistai-iltana. Miltä tuntui huomata heti seuraavana aamuna sähköpostiin tullut viesti myönnetystä starttirahasta yritystoiminnan alkuun (hyvälle, se tuntui tosi hyvälle). Ehkä kiitos yhden saavutetun etapin, nukuin viime yönä lähes yhtäjaksoisesti koko yön. Hassua kyllä, sen jälkeen olin tänään väsyneempi kuin monena muuna päivänä.

Tai oma lukunsa olisi jo ihan se, millaista oli istua sparrailtavana kahden supermyyntiammattilaisen kanssa ja yrittää välistä löytää itselle sopivia oppeja ja ideoita, joita jalostaa omaan alkavaan yrittäjyyteen. Voisin myös kirjoittaa toisesta tapaamisesta, jonka jälkeen nolotti vietävästi. Koin edustaneeni itseä ja osaamistani ihan pohjanoteerauksella ja lapsellisten punasteluiden saattelemana, ja kierin sen jälkeen inhottavassa ”olisi pitänyt” -tunteessa. Toisaalta otin siitä opikseni. Myöhemmin tosin huvitti saatuani työehdotuksen tuosta samasta paikasta, ei kai se sitten mennytkään sentään ihan niin huonosti. Hitsin itsekritiikki.

Tai kun ihan vasta havahduin siihen, että aluillaan on jo pari asiakkuutta. Minulla, joka en vielä ole edes saanut nettisivuja pystyyn. Mistä päästään tällä hetkellä kovasti työllistävään to do -listaan, jota yritän ratkoa pala kerrallaan työpäivien jälkeen. Myönnän, etten ole ollut parasta tai kärsivällisintä seuraa viime aikoina.

Totesin vastikään, että vaikka kyselen ja ammennan tietoa ympäriltä, niin silti valtavan määrän tietoa on matkan varrella joutunut kaivamaan kiven alta, opettelemaan alusta ja siinä lomassa elämään inhottavassa epäselvyydessä. Kirjallisten suunnitelmien valmistuminen oli vasta yksi kohta, sivut, sisällöt, logot, perustamiset, kirjanpidon sinetöinnit ja moni muu palanen on vielä kesken. Kai siksi käyn vielä öisin niin kierroksilla, etten vain nukahda. Ja kun en nuku, unohdan asioita. Vastata ystäville, vastata sähköposteihin tai ihan vaikka vain pakata aamulla töihin lähtiessä mukaan perusasioita.

Mutta hei, enää pari viikkoa ja sitten on jo toisin. Se on hullun lyhyt aika, joten olkoonkin jos en nuku nyt, aion antaa itselleni luvan lepoon heinäkuun puolessa välissä – silloin kuitenkin koko Suomi lomailee, joten miksen minäkin voisi.

Mekko: KappAhl Vintage Stories, saatu blogin kautta / Kengät: Zara / Laukku: Coccinelle
Kuvat: Nina, Tunnetila

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Ihan tosi valtavasti tsemppiä (matkalle) yrittäjyyteen! Luen näitä tosi mielenkiinnolla siitä syystä että yrittäjyys kiinnostaisi, muttei ole loppuunhiottua ideaa siihen eikä liioin rohkeuttakaan. Ehkä jonain päivänä. Mutta sillä välin ammennan inspiraatiota teksteistäsi ja ihailen rohkeuttasi ja päättäväisyyttäsi!
Ja olet takuulla taitava ja osaava siinä mitä teet, luota siihen. Se huokuu teksteistäsi, ja luotan intuitioon.

Vastaa

Kiitos tuhannesti! Tämä on kyllä ollut ihan superjännittävä ja todella opettava matka tähän asti, ja voin kuvitella, että se kaikki on vasta aluillaan :D Ja onpa tosi kiva kuulla, että aihe kiinnostaa! Tämän tiimoilta tulossa varmasti vielä paljonkin blogiin, aihe kun itselle tällä hetkellä niin iso osa arkea.

Kiitos paljon kannustuksesta! Usko itse heittelee – välillä tuntuu, että hei, tästä tulee tosi hyvä. Sitten on niitä päiviä (tai öitä) kun miettii, että nyt haukkasi ihan liian ison palan. Mutta haluan todellakin nähdä, mihin tämä kantaa! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.