Finnairin lento Malagasta laski Helsinki-Vantaalle iltapäivällä ja ilo oli huomata, ettei aurinko jäänyt Andalusiaan. Auringonpaisteesta huolimatta päivä on mennyt sumussa. Olen kironnut aikaista aamuherätystä, joka tuntui täysin epäinhimilliseltä. Myöhemmin tosin havahduin siihen, että herätyskellohan soi tänään vasta seitsemän jälkeen, mikä on reippaasti myöhemmin kuin koskaan arkiaamuinani. Kuinka lomarytmi onkaan vienyt mennessään ja yksi aikainen aamu sekoittaa koko päivän pakan!

Nuokuin koneessa ja päivittelin sitä, kuinka nopeasti kolme viikkoa onkaan mennyt. Ei yhtään tunnu siltä, että siitä olisi ehtinyt kulua noin paljon kun painoin kotioven kiinni loman alussa! Vaikka paluumatka sujuikin kivuttomasti ja lentokin oli aikataulusta edellä, olen ollut silti koko illan kotona aivan kohmeessa. En ole yksinkertaisesti saanut yhtään mitään aikaiseksi, olo on hölmistynyt ja jotenkin ontto. Tuttua huttua, tätähän se aina on kun yhtään pidemmältä reissulta palaa, huomenna kai saa jo avattua matkalaukun ja muutenkin huomioitua edes jotain arkisia asioita, nyt vain olen, sillä tällä hetkellä muutakaan en osaa. Ajatus ei kulje, mutta pinnistelin kuitenkin hieman ja fiilistelin hetken mennyttä matkaa kokoamalla yhteen muutamia kännykkäkuvia menneeltä kolmelta viikolta. Voih, tahtoo takaisin! Arvaatte ehkä mihin käytin hetken lentokeenessa? Kyllä, lentoreittikartan silmäilyyn ja uusien lomien suunnitteluun. Parempi olla kuitenkaan menemättä asioiden edelle ja elää vielä rauhassa tätä lomaa!

matkakuvia 3matkakuvia 1matkakuvia 2

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Voi, tuttu tunne.. Mitä reittejä katselit?:) toivottavasti pääset pian reissuun taas

Vastaa

Oih, koneessa on ihana paluuhaikeudessa haaveilla! Toiveissa olisi suunnata syksymmällä pidennetyksi viikonlopuksi, vaikka sinne Roomaan, joka on kummitellut mielessä jo hetken, ja talvella on ehdottomasti päästävä taas jonnekin kauas. Haastavaa on, kun mielenkiintoisia kohteita on niin käsittämättömän paljon, ettei oikein mitenkään tiedä minkä suunnan milloinkin valkkaisi :)

Vastaa

Voih, tiedän niin hyvin tuon matkaltapaluun höhlän tunteen! Tsemppiä arkeen palaamisessa, ja innolla odottelen taas uusia matkasuunnitelmiasi – näitä matkakuvia ja -tarinoita oli ihana selata omasta matkaltapaluusta toipuessa. :)

Vastaa

Oih, kiitos! Ja samoin, huikealla mielenkiinnolla odotan kuvia ja tunnelmia matkaltasi ja ilolla olen kurkkinut menneiden matkojesi tunnelmia nyt lomasi aikana. Voin kuvitella, että tämä(kin) reissusi on ollut mieletön! :)

Vastaa

Tyrmäävän kaunis ja herkkä tuo auringonkukkapeltokuva <3

Vastaa

Oi kiitos! Maisema oli upea, suuria auringonkukkia silmänkantomattomiin ja etäällä pieni kuvauksellinen kylä. :)

Vastaa

Täällä on kyllä ollut oikeastaan koko viimeisen kolmen viikon ajan niin hyvät kesäsäät, että saa nähdä, riittääkö aurinkoa vielä elokuulle. Toivottavasti riittää. Miten muuten tulet toimeen superkuumassa ilmastossa? Itse tykkään lämpimästä, mutta lämmin ja kostea ei ole kiva yhdistelmä (etenkin kun hikoilen näkyvästi kasvoista), kuiva ilmanala sopii minulle paremmin.

Vastaa

Voih, toivottavasti riittää – tai ainakin vielä tulevalle viikolle, silloin kun haaveena olisi tehdä pieniä kesäisiä asioita kotikulmilla, kuten käydä Suomenlinnassa, Kauppatorilla ja kauppahallissa! Kaikki nuo jäivät toteuttamatta viime kesänä, joten nyt pitäisi kyllä saada toteutettua :)

Kuuma ja kostea on kyllä haastava yhdistelmä! Reissulla ilma oli itseasiassa oikein kiva, ihanan lämmin, muttei kostea. Pieni kevyt tuulenvirekin toisinaan helli ihoa, joten tukalan kuuma oli oikeastaan harvoin missään. Fesinkin kuumuudessa kapeat kivkadut olivat yllättävän viileitä, mutta paikallisten mukaan niiden ulkopuolella on huimaavan kuuma, ja sekin pieni tuulenvire on tipotiessään. Kosteaan taittuava tai muuten vain seisova kuuma ilma saa kyllä nopeasti ihon kiiltämään, joten sellaisissa paikoissa meikin käyttökin jää minulla olemattomaksi ja muutenkin olo nuhjuistuu hirvittävän nopeasti!

Vastaa

Nämä kuvat on kyllä hienoja, kiva että löysit viihtyisiä paikkoja ja myös vihreitä paikkoja Espanjasta. Itse olin tosiaan Alicanten suunnalla jossa on lähinnä vain kuivaa aavikkoa joka puolella. Roomaan jos suuntaat niin pääkatu Via Nazionalen kulmassa on tyylikkään näköinen Exedra hotelli, jonka pitäisi olla myös todella laadukas. Siitä on lyhyt matka sekä ostoskaduille että juna-asemalle, josta voi ottaa junan rannikkoseuduille joissa on monia sinisen lipun rantoja ja täysin erilainen tunnelma kun Roomassa. Itse tykkäsin matkustaa Rooman keskustasta etenkin Civitavecchiaan ja Formiaan, niissä oli myös omasta mielestäni halpoja ja hyviä vaatekauppoja, tosin Formiassa ne oli helpompi löytää. Vaikka merkkituotteita näkyi kyllä enemmän Rooman keskustassa. Rooman nähtävyydet on nopeasti nähty läpi, tuolta Via Nazionale kadulta pääsee kävellen Colosseumille, Palatinus kukkulalle ym.

Vastaa

Kaupungeista tuntui löytyvän vihreää runsaasti istutusten myötä, mutta kun kaupunkialuuelta starttasi ulos, oli maisema hyvinkin kuivaa ja karua. Itse rakastan vehreyttä, joten siinä mielessä kaupunkien ulkopuolinen maasto ei ollut niitä kauneimpia; onneksi kaupungit korvasivat välimatkojen maisemien puutteet :)

Oih, kiitos vinkistä, täytyykin painaa nämä mieleen kun aloitetaan Rooman reissun suunnittelu!! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.