Saraan tutustuminen on tuonut mukanaan paljon, valtavasti lisäinspiraatiota seurata omia ura- ja elämänmuutoshaaveita sekä kasan hyviä kauneudenhoitovinkkejä. Olen tutustunut sokerointiin, löytänyt kuorintahanskan loistavuuden ja saanut hyödyllisiä vinkkejä oman ihoni kunnon kohentamiseen. Yksi niistä on ollut Yon-Ka -kosmetiikkabrändi, jota muistan jo ekalla käyntikerralla Saran luona silmäilleeni uteliaana. En ollut aiemmin törmännyt merkkiin, mutta kuulin, että kyseessä on jo 60-vuotias ranskalainen ihonhoitobrändi, joka on erikoistunut kauneushoitolahoitoihin ja hoitoloissa sekä kylpylöissä myytäviin tuotteisiin.

yonka 7

Kiinnostukseni brändiin heräsi kuullessani, miksi Sara oli päättänyt ottaa juuri Yon-Kan valikoimiinsa ja kehut innostivat kokeilemaan. Ensin sain mukaani pieniä testereitä, joita testailin viime syksynä ja Alpha Vital-kasvohoidon yhteyteen Sara oli koonnut mukaani paketin Yon-Kan tuotteita* kunnolla testattavaksi, varmana, että ihastun. Päätin siirtää silloin käytössä olleet tuotteeni tilapäisesti syrjään ja ottaa kuukauden kokeilujakson uusien tuotteiden kanssa. Se kuukausi on venähtänyt jo yli kahdeksi (vai olisiko jo peräti kolmeksi?) ja olen ollut erinomaisen tyytyväinen uuteen tuttavuuteen, eli kyllä Sara, olit oikeassa!

Olen ihan parina viime vuonna huomannut ihossani pintakuivuutta, mikä on ollut hassua, sillä olen aina mieltänyt ihoni hyvin rasvoittuvaksi ja kiiltoherkkä. Tiedän, ettei pitäisi jumittua siihen, mitä iho on joskus ollut, vaan huomioida, että iän myötä myös ihon tarpeet muuttuvat, mutta jotenkin siitä vanhasta mielikuvasta on vaikea päästä irti. Toki ihoni on edelleen epäpuhtauksiin taipuvainen, paksuhko ja ihohuokoseni etenkin t-alueella suuret, mutta siitä on myös tullut pintakuivempi samaa tahtia kun ikääntymisen ensi merkit ovat ilmaantuneet peilikuvaan.

Niinpä Saran ehdotus siirtyä entistä täyteläisempiin voiteisiin oli hyvä, ja ihoni on todella rakastanut paksua, mutta silti hyvin imeytyvää ja ihon hengittäväksi jättävää Hydra N.1 -voidetta. Sitä voi mainiosti käyttää myös päivisin, sillä se toimii yllättävän hyvin myös meikin alla, mutta ensisijaisesti kuitenkin käytän päivisin kevyempää Fruitelia Age Corrector -voidetta, joka on kuivalle ja herkälle iholle suunniteltu. Molemmat voiteet pelaavat loistavasti yksiin, toimivat myös sekoitettuna, ja ovat erittäin miellyttävät käyttää!

yonka 01

On helppo sanoa, että olen tykännyt ihan kaikista testaamistani tuotteista. Ne ovat tuntuneet tehokkailta, ylellisiltä ja laadukkailta. Myönnän, että puhdistusaineen kanssa meni hetki, ennen kuin yhteinen sävel löytyi. Olen tottunut käyttämään aika tujuja putsareita, jotta kaikki meikki varmasti lähtee kerralla, mikä toisaalta ei välttämättä ole yhtään hyvä ihoani ajatellen. Niinpä vähän hellävaraisempi, joskin koostumukseltaan aivan ihana geelimäinen tuote, joka vaahtoutuu käsissä pyöritellessä, vaati vähän totuttelua ja oikean tekniikan löytämistä. Periaatteessa kaikki vesiliukoinen meikki lähtee kyllä tälläkin, mutta jos meikkiä on enemmän, on pesu syytä toistaa. Niinpä arkimeikkipäivinä luotan puhdistusgeelin tehoon, mutta kun meikkiä on enemmän, koen helpommaksi käyttää erillistä silmämeikin poistoainetta.

Laadukkaiden tuotteiden ohella Yon-Kalle erityistä on aivan ihana tuoksumaailma, joka pääsee etenkin kasvohoidoissa ihanasti valloilleen. Testaamistani tuotteista huumaavimman tuoksun omaa ehdottomasti kasvovesi! En usko, että siitä voi olla pitämättä! Kasvoveden voi suihkuttaa suoraan kasvoille ennen kosteusvoiteen levitystä ja käytänkin sitä aamuin ja illoin. Se sekä virkistää että kosteuttaa, ja vaikka käytänkin sitä säästelemättä, hupenee se hämmästyttävän hitaasti.

Miinusta on pakko antaa painavasta lasipullosta, joka ei mielestäni ole kovin käyttäjäystävällinen. Tokihan se näyttää kauniilta kylppärin hyllyssä, mutta se on mahdoton mukaan otettava matkoille ja lisäksi saattaa aiheuttaa pahaakin jälkeä tippuessaan kylppärissä, kuten itsellä sattui käymään. Onneksi osui vain vessaharjan posliiniseen maljaan, mutta väistämätöntä oli, että toinen hajoaa palasiksi ja tällä kertaa se oli malja, joka onneksi harmitti vähän vähemmän kuin jos pullo olisi mennyt palasiksi. :)

yonkayonka 03

Kiteytettynä Yon-Kan tuotteet ovat tuntuneet tehokkailta ja laadukkailta, juuri sellaisilta, joita voisi kuvitellakin ammattilaisen hyllystä löytävänsä. Toki ne myös ovat markettikosmetiikkaa hintavampia, tuotteesta riippuen muutaman kympin luokkaa, mutta eron myös tuntee. Näitä käyttäessä olen oppinut käyttämään entistä rohkeammin paksumpia voiteita ja myös huomannut, miten hauskasti saman sarjan tuotteet täydentävät toisiaan. Kaikki ovat olleet hyviä, mutta jos suosikit pitäisi valita, niin nostaisin erityisesti jalustalle Hydra -voiteen ja kasvoveden!

*tuotteet saatu blogin kautta

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.