Olen hurahtanut kirkkaisiin väreihin (tai no joo, aika vähän on värejä, joista en tykkää) ja neonvärit erityisesti pieninä annoksina ihastuttavat. Hehkuvasta pinkistä on ollut helppo lähteä, mutta rinnalle on kehkeytynyt innostus neonkeltaiseen. Neonkeltainen lakka olikin etsinnässä, kunnes löysin sopivan huumaavan hohtavan keltaisen reissulta. El Corte Inglésistä bongattu neonvärinen kynsilakka lähti samantien matkaan, ja päätyi kynsiin toimistopäiviä piristämään. Ja piristystä niihin onkin tarvittu, en pysty ymmärtämään miten tämän viikko onkin tuntunut niin käsittämättömän pitkältä, vaikka työtä sähköpostien purussa ja kaikessa muussa uuteen valmistautumisessa on riittänyt. Ehkä uuteen rytmiin tottumattomuus on tehnyt päivistä turhan väsyneitä ja siten aika on madellut, en tiedä. Tää on tätä, loman jälkeistä, mutta ehkä ensi viikolla olen jo paremmin rytmissä ja viikot alkavat hujahtamaan vanhalla nopeudellaan.

neonkeltainen kynsilakka 6neonkeltainen kynsilakka 8neonkeltainen kynsilakka 3

Ai niin, muistatteko sen meidän matkalla hotelliin jääneen paketin, jota yritettiin matkan aikana jäljittää ja saada takaisin tunti tolkulla? Se saapui viimein eilen, että eihän siinä mennytkään kuin tasan kuukausi, mutta pääasia, että palautui (tosin yksi juttu siitä puuttui, mutta olipahan arvokkain tallessa). Kaikkea tosin oli väännelty, käännelty ja kolhittu (tärkeimmät silti ehjänä), heh. Kaiken kaikkiaan, ei voi muuta kuin todeta, että huh mikä vaiva, en olisi ikinä uskonut, että vastaava vääntö näin pienestä asiasta ja vieläpä asiaan (eli tavaran kuljetukseen psiteestä A pisteeseen B) erikoistuneen firman kanssa.

Kiitos takaisinsaannista kyllä kuuluu täysin paikalliselle kollegalleni, johon maasta poistumisen häämöttäessä edessä otin yhteyttä, ja johan alkoi tapahtua. Pidän epätodennäköisenä, että olisimme enää omin voimin saaneet pakettia takaisin, sen verran paljon siihen jo paikan päällä nähtiin vaivaa. Maasta lähdettyä se olisi ollut mahdotonta tai ainkain hyvin vaikeaa jo ihan sen takia, ettei kyseisen firman asiakaspalvelun kanssa ole mahdollista asioida englanniksi, eikä nettisivuilta löytynyt sähköpostiosoitetta tai mitään muita tietoja, mihin ottaa yhteyttä. Mitä tästä opimme, ei kannata unohdella ja hotellihuone on ihan hyvä tsekata aina vielä lähtiessään. :) Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, joten tällä on hyvä startata viikonloppu!

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Heips,

onpa ihanan väristä kynsilakkaa! Mä oon kans käyttänyt koko kesän raikkaita ja räiskyviä värejä, ne jotenkin kuuluu kesään! Tällä hetkellä mulla oikea väri-iloittelu kynsissä, sillä joka 4. kynsi on lakattu samalla värillä. Kolmea väriä siis löytyy nyt kynsissä, mutta kun sävyt ovat toisiinsa sointuvia (mulla esim. pinkki, lila ja vaaleansininen), niin on super-kivan näköistä.

Voisinkin tässä samalla jakaa itse hyväksi havaitun vinkin kynsilakan levittämiseen. Huomasin näistä kynsilähäreistä pikkutarkkana nillittäjänä, että lakkaa on paikoin lipsahtanut myös kynsinauhoille:) Parhain tapa välttää sitä, on aloittaa lakkaus asettamalla suti vähän kauemmaksi kynsinauhasta, ja sitten ennen ensimmäistä vetoa kohti kynnen kärkeä ikään kuin työntää suti hieman taaksepäin kohti kynsinauhoja ja sitten vetää se ylös loppuun. En myöskään itse mene sudilla ihan kynnen sivureunoihin kiinni, jotta välttää tuon ”sivunahan” lakkaamisen :)

Vastaa

Oi, tuota en olekaan vielä ehtinyt testaamaan, vaikka olen monien kynsissä ja kuvissa ihaillut juurikin vastaavaa eri kynsien lakkaamista parilla kolmella sävyllä, mutta kuitenkin yhteensopivalla väripaletilla! Kiitos muistutuksesta, täytyykin kokeilla :)

Ja suuri kiitos vinkistä! Itse olen useimmiten lakkauksen suhteen hyvin suurpiirteinen (no joo, myönnettävä on, että vähän muutenkin), tämänkin lakkausaikeen muistin vasta illalla jo sänkyyn kömmittyäni ja pimeässä (kumman vaikeaa sytyttää yöpöydän valo ;)) sudin kerrokset. Niitä sitten sain paikkailla aamulla pysäkille juostessani kun aamulla kotona muka ei ollut sitä ylimääräistä minuuttia uhrata hommaan. Heh, huolellisuus ja kärsivällisyys eivät ihan aina ole hyveitäni… :)

Vastaa

Hienoa, että paketti kuitenkin loppujen lopuksi löysi tiensä perille asti ja kaikki arvokkain oli tallessa. Harmillistahan tuollainen on ja tosi inhottava viettää lomastaan paljon arvokasta aikaa siihen. En kyllä ymmärrä, miten se on ollut hotellilta niin vaikeaa, mutta sellaista kai sattuu. :/

Vastaa

No niinpä! Sehän siinä valtavasti harmittikin, jatkuva (tulokseton) hyppyytys paikasta toiseen. Eihän se muutenkaan mukavaa olisi, mutta ei erityisesti lomalla, jolloin olisi paljon muutakin mihin keskittää huomio :) Olen kyllä kovasti miettinyt, että kävikö meillä vain huono tuuri, vai tapahtuuko vastaavaa kyseisellä kuriirifirmalla enemmänkin, joka tapauksessa, melkoinen työ koitui yhden paketin kotiuttamisesta, mutta pääasia, että kotiutui! :)

Vastaa

Miten saatte kynsilakat pysymään? Itsellä lakka lähtee kynsien päistä jo seuraavana päivänä vaikka käytän alus- ja päällyslakkaa. Siksi en kovin usein käytä kynsilakkaa koska en jaksa koko ajan olla kynsiä lakkaamassa ja itse en tykkää jos lakka ei ole tiptop. Kai pitäsi alkaa kumikäsineitä alkaa käyttämään kotihommia tehdessä.

Vastaa

Kynsilakka alkaa kyllä kulumaan tosi nopeasti kärjistä, etenkin jos on yhtään liuskottumiseen taipuvaiset kynnet (kuten minulla)! Olen tosin huomannut, että lakoissa on pysyvyydessä isoja eroja, jotku tuntuvat lähtevän kulumaan jo melkein heti kun ne on kynsiin laittanut ja jotkut pysyvät oikein hyvinä muutaman päivän – toki myös se vaikuttaa, onko kyseessä tyystin matta vai vähän hileinen lakka.

Hyväksi päällyslakaksi olen kokenut Seche Viten (saa mm. Kicksistä), jota on ollut tarkoitus tehdä ihan oma postauksensakin, ja jos olisi yhtään kärsivällisempi, niin ainakin omalla kohdalla hyvä pohjatyö auttaa, eli liuskottuvan kärjen tasaaminen ja kevyt hiominen ennen lakan laittoa (mutta rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että hyvin harvoin jaksan:)).

Kaikki kynsiä kuluttava toiminta kyllä näkyy heti, itsekin ajoitan jos mahdollista käsinpestävän pyykin tms siihen, kun kynsilakka ei ole vastalaitettu, ettei heti tarvitse kohdata lohkeilevaa lakkaa. Eron huomaa selvästi lomaillessa, silloin lakka tuntuu kestävän pidempään kuin arkikäytössä :)

Vastaa

^ Mulla kestää lähestulkoon mikä värilakka tahansa hyvänä noin viikon kun käytän alla OPI:n Nail Envyä ja päällä Mavadrytä (enkä tosiaankaan varo kynsiäni). Seche Vite ja Poshe kutistivat ainakin itselläni helposti värilakkaa, Mavadry ei mielestäni sitä tee. Vielä pitäisi kokeilla ainakin INM Out the door, sitä ovat monet kehuneet.

Netin ihmeellisestä maailmasta löytyy hurjasti käyttäjäkokemuksia ja swatcheja kynsilakoista, suosittelen googlettelemaan. :) Esimerkiksi nailgal.com on itsellä kovassa käytössä, jos etsiskelen käyttäjäkuvia jostain tietystä lakasta kynsillä. Pullosta kun ei aina pysty päättelemään esimerkiksi peittävyyttä.

Itse en ole huomannut mitään tasaisen hyvää tai huonoa merkkiä, vähän jokaisella tuntuu olevan sekä niitä hittejä että huteja. Edullisemmista vinkkaisin Isadoran, ovat ainakin olleet hinta-laatusuhteeltaan oikein hyviä.

Ja hilelakoissa on välillä turhankin hyvä pysyvyys, poistaminen onkin jo oma lukunsa. ;)

Vastaa

Ihan totta, samaa olen itsekin huomannut, ettei ole yhtä absoluuttisesti hyvää tai huonoa merkkiä, vaan vaihtelua jo ihan on yhden merkin valikoimissakin!

Noissa hileisissä on iso ero, meneekö glitteriseen vai onko koostumus vain aavistuksen hileinen, eli niistä en itsekään tykkää että hileet näkyvät – lopputuolksen täytyy kuitenkin näyttää tasaiselta lakalta, ei hilelakalta (jolloin myös se poistaminenkin on ainakin minun kärsivällisyydelleni ylivoimaista :)). Mutta tosiaan, eihän nämä tietty yksi yhteen todellakaan aina mene, ja harmillisintahan siinä on se, että usein usein joutuu kokeilemaan mitä itse tykkää.

Tuo on kyllä hyvä vinkki tutkailla etukäteen muiden kokemuksia, ja se vasta viisasta olisikin! Itse olen aika impulsiivinen shoppailija, ja kun näen kivan lakkasävyn kohtuulliseksi havaitulta merkiltä, päätyy se ajatusta nopeammin kassalle. En siis ole kovin malliesimerkki taustatöissä… :)

Vastaa

Kiitos vastauksesta.

Minkä merkkiset lakat ovat mielestäsi pysyvyydessä parhaita?

Ja pysyyko matta paremmin kuin hilelakka?

Olisi kiva tietää, niin ei tule turhaan osteltua lakkoja joista ei ole mihinkään.

Nimim. noviisi

Vastaa

Oman kokemuksen mukaan lakat, joissa on vähän hilettä pysyvät paremmin kuin tyystin matat, ja lakan tyypillä tuntuukin olevan usein enemmän merkitystä kuin merkillä tai hinnalla. Yhtälailla kalliista merkeistä on tullut ostettua sellaisia, jotka eivät tunnut pysyvän millään, ja vastaavasti myös edullisista hyvin pysyviä :) Mavala esimerkiksi on sellainen, jota olen alkanut välttelemään. Purkit ovat kivan kokoisia ja värit nättejä, mutta mututuntumalla pysyvyydessä on puutteita. Sama juttu on Inglotin lakkojen suhteen; värimaailma on huumaava, mutta hinta-laatsuhde ei oikein tunnu olevan kohdillaan.

Vähän hintavemmista lakoista olen tykännyt tosi paljon OPI:sta (jota saa tilattua netin kautta edullisemmalla, kuin mitä meidän kaupoistamme löytyy) ja Kure Bazaarista, mutta yhtälailla lakkakipostani löytyy toimivia lakkoja edullisemmista valikoimista kuten IsaDoralta, L’Orealilta (valikoima tosin on niin laaja, että siihen mahtuu vaihtelua) jne. Jos ei oikein tiedä, mikä itsellä toimisi parhaiten, kannattaa aloittaa vaikka kokeilu niistä koostumukseltaan aavistuksen hileisemmistä lakoista tyystin mattojen sijaan (ei kuitenkaan tarvitse ottaa harppausta glitterilakkoihin).

Aluslakoissakin on tietenkin eroja, ja sehän on myös aika kriittinen kerros kun on se pito kynnen ja värilakan välissä. Viimeiset neljä vuotta olen käyttänyt melkeinpä yksinomaan OPI:n Nail Envyjä aluslakkoina (samalla myös kovettavat kynttä), mutta seuraavaksi aion laajentaa kokeiluani Kure Bazaarin aluslakkaan ja myös tuon Seche Viten aluslakan testaus kiinnostaisi, josko olisi yhtä hyvää kuin päällyslakka. :)

Koko kesän on ollut työnalla postaus tämänhetkisistä suosikkikyntituotteista (etupäässä alus ja päällilakoista), mutten ole saanut sitä laiskuuttani tehdyksi. Täytyykin ryhdistäytyä ja koota yhteen kynsituotesuosikit :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.