Saatiin kuin saatiinkin vietyä suunnitelmat teoiksi, ja varattua matka jouluksi. Vaikka yleensä tykkäämmekin suunnata kylmänä vuodenaikana lämpimään, tuntui nyt jotenkin kivalta ajatukselta, että saataisiin nauttia joulun tunnelmasta ja myös pyhien jälkeen käyntiin pyörähtävistä alennusmyynneistä. Matkakohdetta miettiessä pidimme myös tärkeänä, että joulunpyhille riittää puuhaa, eikä kohde ole kokonaan kiinni. Ne kriteerit mielessä tuntui luontevalta matkustaa kaupunkikohteeseen, mutta vähän erityisyyttä lisäsimme matkaan jakamalla loman kahden kaupungin kesken. Liikaa eksotiikkaa ei kuitenkaan tältä reissulta kaipaa, sillä luvassa on muutenkin varmasti aivan erilainen joulu aiempiin verrattuna ja pitkin syksyä painanut väsymys taas saa omasta puolestaan kaipaamaan ihan vain vaivatonta ja mukavaa olemista.

Päätimme aloittaa joulunajan suuntaamalla Dubliniin, jossa emme ole kumpikaan aiemmin käyneet, ja jatkamalla sieltä aatoksi Lontooseen, palaten uudeksi vuodeksi kotiin. Mies on käynyt lukuisia kertoja Lontoossa, mutta itse olen vain kerran vuosia sitten, ja sekin ajoittui kesään. Siitä lähtien on kuitenkin ollut hinku takaisin, joten olen oikein tyytyväinen kohdevalintoihimme. Saan yhden maapisteen lisää ja pääsemme vuodenajan kannalta tunnelmalliseen paikkaan ja alemyynneistä nauttimaan. Silti olo on hassun ristiriitainen, samaan aikaan olen iloinen, että saatiin matkasuunnitelmat toteutettua ja tietenkin onnellinen päästessäni hetkeksi muihin maisemiin, mutta en voi kieltää, etteikö pieni syyllisyys kalvaisi mieltä. Toivottavasti oma valinta ei vie liikaa joulumieltä pois läheisiltä!

Joulu lontoossaKuvat lainattu. Lähteet vasemmalta oikealle: 1, 2, 3, 4, 5 ja 6.

Alustavissa ajatuksissa on suunnata aattona musikaaliin ja syömään hyvin, ja joulupäivänä taas nauttia joulun viettoon hiljentyneestä kaupungista lähialueilla kävellen ja puistoissa tunnelmoiden. Niin, ja sitten kauppojen taas auetessa suunnata aleapajille, tietenkin! Nyt täytyykin alkaa kasaamaan listaa hyvistä ostospaikoista, joten kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita! ;)

Katso myös nämä

31 comments

Vastaa

Ihanat matkasuunnitelmat teillä – varmasti tulee huippu reissu! :)

Itsekin olen Lontoossa käynyt ja Dublinissa olisi joskus kiva käydä :)

Vastaa

Voih, toivottavasti! Jännä, miten joulun tunnelmasta saa kiinni muissa maisemissa :)

Vastaa

Oi että, kuulostaa hyvältä. Itsekin vähän mieltä kalvaa, jos on ollut muita joulusuunnitelmia. Nyt ollaan ihan kyllä vain kotona.

Vastaa

Tästä tulee kyllä niin erilainen joulu, etten voi muuta kuin jänityksellä odottaa millaiseksi aatonaika muotoutuu :) Joulu on kyllä oikein hyvä viettää kotona, se on se yleisin tapa miten itse on joulut vastaanottanut!

Vastaa

Oih, kuulostaa ihanalta, jännittävältä ja ainutkertaiselta joululta. Odotan jo innolla, että pääsen lukemaan joulupostauksiasi maailmalta. <3

Vastaa

Hih, sinäpä sen sanoit, jännä ja ainutkertainen tästä ihan varmasti tulee! Toivottavasti silti tavoitetaan joulun tunnelma, vaikka muissa maisemissa ollaankin!! :)

Vastaa

Yritä karistaa syyllisyys mielestä, joulu on joulu vaikka suunnitelmat välillä muuttuvatkin. :) Matkasta tulee varmasti ihana!

(Lontoosta en ole kade, mutta PotOsta sitäkin enemmän!.. No joo. Ensi vuonna Saksaan, etenkin jos tietyt huhut pitävät paikkansa…)

Vastaa

Voih, toivottavasti! Toivottavasti viimeistään matkalla olo vaihtuu kokonaan innostukseksi, eikä pieni syyllisyys sitten enää varjosta mieltä. Täytyy vain käydä kaikki läheiset läpi ennen joulua ja palataan kuitenkin jo uudeksi vuodeksi :)

Vastaa

Kuulostaa todellakin ihanalta eli toistelen Nooran kommenttia :)
Olet onnekas, kun voit tehdä tuollaisia juttuja sinulle tärkeän ihmisen kanssa. :)
Ja vaikka itse olenkin (omasta tahdostani) jämähtänyt jouluun joka vuosi tiiviisti vanhempieni luona, niin joku tuollainen irtiotto perinteistä olisi silti joskus varmasti itsellekin ikimuistoinen.

Vastaa

Kiitos ihanasta kommentista! Ihan totta kyllä, että mahtavaa, että on mahdollisuus ja ihanaa, että molemmilla on hyvin samanlainen fiilis siitä, miten vaikkapa juuri joulua olisi kiva viettää. Vaikka vastaavat juhlapyhät ovatkin helposti tasapainoilua ajankäytön ja erilaisten tarpeiden kesken, hyvä ainakin, ettei yhteensovittamisen haasteita ole kotona vaan toiveet ja ajatukset yhtenevät – siitä on huomattavasti helpompi lähteä suunnittelemaan ja miettimään vaihtoehtoja :)

Vastaa

Voi kuulostaa mahtavalta! Dublinista olen itsekin haaveillut ja Lontoosta myös ja lähtisin moiselle reissulle koska muulloin tahansa, paitsi jouluna:) Mä niin rakastan joulua kotona perheen ja sukulaisten kanssa, mutta kyllä tuo on joskus itsekin kokeiltava!

Teillä on varmasti aivan ihana joulu sielläkin, pitää tehdä niin kuin itsestä tuntuu hyvältä!

Vastaa

Ymmärrän hyvin, itsekin on viettänyt aina (yhtä joulua lukuun ottamatta) kotona, joten tämä todella on erilainen joulu :) Ehkä tämän jälkeen taas kaipaa kotijouluja, tai sitten löytääkin ihan jotain uutta, jännä nähdä millaiseksi joulu kehkeytyy ja iskeekö koti-ikävä ;)

Vastaa

Ihana joulu tulossa teille! Lontoossa minäkin tahtoisin joulun ajan viettää,käydä kuuntelemassa kuorojen joulukonsertteja,haahuilemassa kaikessa rauhassa jouluisilla kaduilla.Yksi ehdoton käyntikohde olisi myöskin Oxford.Oi,miten maltan odottaa matkapostaustasi :)

Vastaa

Voih, maalasit juuri sellaista kuvaa, joka itselläkin on mielessä! En malta odottaa, millaisen joulutunnelman saamme vastaan Lontoossa ja miltä tuntuu viettää ihan toisenlainen joulu :)

Vastaa

Kuulostaa kyllä ihanan tunnelmalliselta joululta :).
Mieli tekisi itsekin suunnata joulun viettoon joihinkin uusiin maisemiin, mutta ainakaan tänä vuonna budjetti ei anna sen suhteen periksi :). Ehkäpä ensi vuonna…

Vastaa

Voih, raha on kyllä aina niin ikuisuuskysymys, ja jos jolloinkin, nin juuri jouluna sille on tarvetta ihan kotonakin lahjojen ja muiden valmistelujen haukatessa siivun! Nyt saan kyllä kiittää varsin kivoja veronpalautuksia, että pääsee vaihtamaan jouluksi maisemaa voiden vielä haaveilla niistä alemyynneistäkin ;)

Vastaa

Heips,

Niin ihana kuin joulu onkin viettää Suomessa, toiveissa on itselläkin viettää joulu joskus muualla (tosin ehkäpä mieluiten lämmössä). :) Tulin vinkkaamaan aivan ihanasta kiinalaisesta teehuoneesta ja heidän mitä herkullisimmista ja kauniimmista leivoksista! Jos jotakin voin suositella, niin tätä! http://catherinasbook.blogspot.fi/2013/05/piece-of-art-by-yauatcha.html
Mukavaa matkan odotusta! :)

Vastaa

Kylmänä kautena on kyllä suuri kaipuu lämpöön, ja mietinkin, miten tämä talvi selvitään jos edessä ei ole yhtään matkaa aurinkoon. Noh, en mieti sitä vaan keskityn tunnelmoimaan Lontoota ;) Suuret kiitokset vinkistä! Voih, miten herkulliselta valikoima näyttääkään – tuolla on ihan pakko päästä käymään! Mmm, vesi herahti kielelle :)

Vastaa

Kuulostaa ihanalta. Vaikka en mikään jouluimmeinen olekaan, olisi mielenkiintoista nähdä joku överijoulu, esimerkiksi jenkeissä, tai vaikka Lontoossa. Varmasti siellä panostetaan koristeluihin ja kaikkeen tilpehööriin satasella. :)

Sama morkkis täälläkin kolkuttelee. Mietin välillä olevani hirveä ihminen, kun hylkään äitini ja siskoni jouluksi..

Vastaa

Jenkit oli meilläkin ihan ekana mielessä, mutta jätettiin vähän viime tippaan varailut ja hinnat oli humahtaneet pilviin, joten täytyi tyytyä kakkosvaihtoehtoon, eli Lontooseen. Noh, en valita, olen silti oikein tyytyväinen tähänkin kohteeseen :) Voih, mä niin tiedän tuon tunteen. Toivottavasti se ei kuitenkaan pääse varjostamaan liikaa joulun tunnelmaa! :/

Vastaa

Vietin joulunalusajan Dublinissa muistaakseni vuonna 2006 ja mieleen jäi, että yllättävän moni paikka (kauppa&kahvila) oli suljettu. Aattoa en ollut, mutta sitä edeltävät 3 päivää. Kannattaa varmaankin ottaa etukäteen selvää, ettei missaa mitään suunnitelmissa olevaa. :) Vinkkinä myös, että kauniissa St. Stephens Green -puistossa on aukioloajat sielläkin. Meinattiin jäädä lukkojen taakse, kun mentiin illalla kävelylle sinne.

Vastaa

Suuri kiitos vinkistä! Täytyykin tarkistella aukioloaikoja myös Dublinin kohdalla, tällä hetkellä ollaan vaan googlailtu miten Lontoo on avoinna. Tarkoitus on olla jouluviikkoa edeltävä viikonloppu Dublinissa, joten ainakin kovasti toivoisi, että silloin olisi paikat vielä mukavasti auki, mutta täytyykin varmistaa ettei vastassa ole ikäviä yllätyksiä :)

Vastaa

Hei !!
Samoilla ajatuksilla olen liikkeellä, vielä on lennot + hotelli varaamatta, koska mietinnässä mennäkkö suoraan vai Espanjan kautta, kaverini asuu siellä.
Kuulisin mielelläni mistä otit lennot ja paljonko maksaa entä hotelli.
Kiitos!!

Vastaa

Oi, kuulostaa ihanalta! Me lennetään Lontooseen Norwegianilla (oli selvästi halvimmat) ja sieltä jatketaan Dubliniin Ryanairilla, kun on vain tunnin lento (eli molemmat reitit bookattu erikseen). Hotellit ollaan varattu Hotels.comin kautta ja hintavalikoima on ollut ihan hyvä. Tokihan Lontoo on hintavampi, mutta saatiin kuitenkin varsin mukavan oloinen hotelli hyvältä paikalta vähän päälle 100 euron yöhintaan :)

Vastaa

Dublinissa suosittelen hieman keskustan ulkopuolella olevaa Dundrumin shopping centreä. Jos teillä on aikaa, käykää ihmeessä junalla Dublinista 20km sijaitsevassa kauniissa paikassa nimeltä Bray. Siellä on muutama ihana ravintola meren äärellä.:)

Vastaa

Jos haluaa älyttömän hyvää kahvia tai irish cofeeta, suosittelen pistäytymään Cafe-En-Seinessä. Paikka on arkkitehtuuriltaan kaunis :)

Vastaa

Oi, ihana kuulla vinkkejä, joten suuri kiitos näistä! Tarkoitus onkin tässä alkaa kasata pientä listaa, mitä paikan päällä haluaisi tehdä ja nähdä, joten nämä lähtevät ilman muuta suunnitelmiin mukaan :)

Vastaa

Oih, olen ollut jouluna Lontoossa joten uskon että lumoudut paikasta kaiken ”joulun” keskellä! Dublin on minulle vieras mutta mieheni piti kovasti kuulemani mukaan käydessään pari vuotta sitten! En mahtuisi matkalaukkuusi salamatkustajaksi? XD

Vastaa

Oi ihanaa, mäkin niin toivon, että tykästyn! :) Luulisi, ettei siellä tosiaan joulun tunnelmasta ole puutetta, joten en malta odottaa, millaiseksi aatonaikamme muotoutuu :) Dublin on itsellekin tyystin tuntematon, mutta tämä tuntui hyvältä hetkeltä poiketa myös siellä, joten mielenkiinnolla odotan, millainen tunnelma siellä puolestaan on. Oi, en malta odottaa!! Hih, en varmasti pysty pysymään blogista erossa, joten matkatunnelmia luvassa tännekin ihan varmasti! :)

Vastaa

Vau! Kuulostaa kivalta yhdistelmältä!
Olimme Dublinissa elokuussa, ehkä löydät jotain vinkkejä täältä:
http://herneetkinrokkaa.blogspot.fi/2013/08/muilla-mailla-irlanti-osa-1.html Myös osa 2 löytyy Irlannista. En tiedä riittääkö aikanne maaseudun kiertelyyn, mutta kalastajakylissä on oma tunnelmansa, hienoja maisemia ja herkkuruokia.
Lontoossa käytiin tammikuussa, joten sieltäkin löytyy juttua :)
Jään (taas) innolla odottamaan matkapostauksiasi ja sitä miltä se joulu tuntuu ulkomailla! Joulun viettäminen ulkomailla on ollut vakavasti harkinnassa, mutta taitaa olla jo hinnat pilvissä…

Vastaa

Oi, pahoittelut, että vastaaminen viivästyi! Unohdin kokonaan kun olin uppoutunut laittamaasi linkkiin :) Suuret kiitokset vinkistä, niistä on tosi paljon iloa matkaa suunnitellessa, joka nyt on täydessä käynnissä. Ei malttaisi odottaa, mutta onneksi ei ole enää kauaa jouluun ja reissun alkuun ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.