Huvitti katsellessani viime lennolla matkalukemistamme, tuskin olen väärässä jos sanon, että niistä voi päätellä paljon?

4-hour-work-week-2

Timothy Ferrissin The 4 hour work week -kirjan, mutta suomenkielisenä, sain Anna-Katrilta lainaan loppuvuodesta ja siitä innostuneena ostin miehelle uudemman version kirjasta alkuperäiskielellä. Koska itseä kirja inspiroi, ajattelin sillä olevan annettavaa myös miehelle, uusia näkökulmia ja ideoita tulevaisuuden kannalta oleellisiin arjen kysymyksiin. Ja niin se on silmin nähden myös tehnyt, tarjonnut uutta inspiraatiota ja vaihtoehtoja siihen, miten työarkea voi hoitaa ja miten löytää lisää mahdollisuuksia työskennellä liikkuvasti. Jos siis tuntee junnaavansa paikoillaan, on kirja oivallinen uusien ajatuksien lähde!

Itse taas lueskelen Päivi Kanniston Elämäni Nomadina -teosta, joka sattui lentokentän kirjakaupasta käsiin Berliinin lentoa odotellessa. Kansi houkutteli eikä vetävä nimikään ainakaan hidastuttanut ostopäätöstä, mutta kirjan eteenpäin lukeminen vähän tökkii. Vaikka aihe on todella mielenkiintoinen ja Päivin kokemukset selvästi vailla vertaa, niin joku sivuväre kirjassa hieman häiritsee lukukokemusta. Ylimielisyys on hyvin vahva sana, liian vahva, mutta jotain sen suuntaista kuitenkin. Olen yrittänyt analysoida, mistä se kumpuaa ja toivonut, että kirjan edetessä fiilis muuttuisi ja kirja tempaisi mukaansa. Olen kuitenkin vasta kolmasosan lukenut, joten parempi olla vetämättä hätäisiä johtopäätöksiä. Joka tapauksessa, aihe on mielenkiintoinen ja kirja lähtee varmasti seuraavallekin lomalle mukaan!

4-hour-work-week-3

Kirjan teemat ovat siis vahvasti läsnä meillä, mutta ehkäpä itse olen näitä aiheita koskevassa ajatustyössä jo askeleen edempänä kuin mies. Vuodet vierivät hurjaa vauhtia ja olen keskittynyt aktiivisesti pohtimaan, miten ne haluan käyttää. Olen onnellinen siitä, että iän myötä huolen täyttämät ”mitä jos” -ajatukset ovat vaihtuneet rentoon ”mitä sitten” -suhtautumiseen ja eteenpäin vievään ”miten?” -kysymykseen. Täydellisiä tilaisuuksia tuskin koskaan tulee, mutta riittävän hyvän voi onneksi itse luoda. Niinpä nykyään tavoitteenani onkin luoda omaan arkeen sekä mieleen riittävän hyvät valmiudet siihen, että unelmat eivät jaa vain haaveiksi, vaan niistä tulee oikeita tapahtumia ja kokemuksia oman elämänmatkan varrelle. Niinpä onkin ihanan inspiroivaa lukea ja kuunnella erilaisia elämäntarinoita ja ammentaa niistä ajatuksia omaan elämään!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.