Islannissa ei todella kaivannut avokkaita, eikä kahdet housut ja kerrasto ollut yhtään liioittelua. Yhden linjasta poikkeavan vaatteen olin kuitenkin uskaltanut varata mukaan vikaa iltaa Reykjavikissa varten, jolloin juhlittiin vuosipäiväämme. Kuin ihmeen kaupalla, koko paluumatkan maisemaa sumentanut sade ja harmaat pilvimassa väistyivät juuri ennen kuin lähdettiin hotellilta illallispaikkaa kohden, ja kaupunkiin humahti hekumallinen auringonpaiste. Ilma lämpeni hetkessä ja pikkumekossa ei paleltanut (päällä ulkona toki oli vielä paksu villatakki ja takki, mutta aiemman viikon pukeutumiseen verrattuna kokonaisuudessaan silti varsin kevyt asu).

Iltakenkiä en viitsinyt yhden illan takia pakata laukkuun, ja niinpä asuun sai kelvata matkan kahdesta kenkäparista ne siistimmät. Vaikka kuten kuvasta voi havaita, matkalla nekin rähjääntyivät. Hiuksetkin olivat lookiin sopivasti alkupäivän sään sekoittamat ja meikkiäkin sudin tuulen tuivertamalle iholle kevyesti vasta vähän ennen ulos lähtöä. Mutta ei kai pieni rähjäisyys katastrofi ole. Sitä paitsi, sovin kuitenkin kuvaan huolettomuudella; jos suomalaisten tyyliä moititaan tuulipukuvoittoiseksi, niin ohi sen ajaa islantilaisten (epäilemättä pakon sanelema) ulkoiluvaatteita, parkoja ja villapaitoja suosiva varustus pääkaupungin kaduista lähtien.

islannin iltamekko 01 Mekko: St.Tropez / Kengät: Bianco

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kiitos ihanasta blogista ja varsinkin viimeaikaisista Islanti- postauksista. Itse olen lähdössä ensi viikolla 10 päiväksi Islantiin. Kaipailisin vähän pakkausapuja, mitä kannattaa ottaa mukaan tähän aikaan vuodesta? Oikeasti pipo, hanskat ja pitkät kalsarit? :D

Vastaa

Oi ihana, käy melkein kateeksi, niin paljon haluaisin sinne uudelleen! ;)

Hmm, vaikuttaa tosi paljon, että mitä aiot tehdä ja missä liikkua – on tyystin eri viipyä vain kaupungissa kuin liikkua luonnossa. Suosittelen kyllä pakkaamaan lämmintä (ja sateen kestävää) vaatetta mukaan, sää on todella oikukas ja paikoin tuulee vietävästi. Vaikka siis mittari näyttäisi selvästi plussaa, kova tuuli kylmentää ympäristön nopeasti. Kiittelinkin itseäni matkalla monesti, että olin viime hetkellä ostanut tuulihousut, jotka saa vedettyä nopeasti tarpeen vaatiessa farkkujen päälle – niille todella oli käyttöä! Eli tuulen kestävä takki sekä housut ovat melkein must juttu, etenkin jos on yhtään vilulle herkkä. Itsellä oli myös käsineet, kaulahuivi ja pipo mukana, eivätkä ne siellä viileydessä tuntuneet yhtään liioittelulta, myös kerrasto oli päällä liki päivittäin – hassua kun täällä liikuttiin jo ihan kesävarusteissa :)

Islanti oli paikoin vasta heräilemässä talvesta, mutta niinkin pieneksi saareksi lämpötila ja tuulisuuserot olivat suuria, joten jos aikoo vaihtaa paikkaa matkan aikana, niin avainsana on kerrostettavat vaatteet; jolloin tarvittaessa pystyy lisäämään/vähentämän varustusta nopeasti! :)

Oikein ihanaa matkaa, toivottavasti nautit Islannista yhtä paljon kuin minä! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.