Rakastan hotelleja, joissa on jotain uniikkia. Se ei todellakaan tarkoita viiden tähden ylellisyyttä, päinvastoin, kliinisyys ei välttämättä ole niitä asioita, joka minuun eniten kolahtaa, vaan se voi olla erityisen ystävällinen palvelu, hauska tunnelma, mainio näkymä tai jotenkin erilainen sisustus. Persoonallisen majoituksen muistaa, valitettavasti joskus pahassa, mutta useimmiten kun taaksepäin katsoo, niin nimenomaan ne hyvällä tavalla erilaiset nousevat esiin. Sitä tavallista ketjuhotellikokemusta tuskin painaa millään tavoin mieleensä, mutta juuri ne vähänkin massasta erottuva erilaiset, kauniit, ystävälliset tai vaikka ihan vain erikoiset elämykset jäävät mieleen ja nousevat esiin muistojen mukana vielä vuosienkin jälkeen.

hotel astoria kotor 3hotel astoria kotor 2hotel astoria kotor 11

Niin esteettisiä kuin kokemuksellisiakin elämyksiä tarjosi Kotorin pieni boutique-hotelli Hotel Astoria, jossa meidät ensimmäisenä lumosi uskomattoman kaunis merinäköala ja pieni herttainen parveke, jossa on mukava istua ja katsella auringonlaskua. Heti seuraavana ilahdutti persoonallinen sisustus, pienet yksityiskohdat kun riittävät herättämään kiinnostuksen. Hotel Astoria sijaitsee paraatipaikalla Kotorin vanhassakaupungissa, ihan muurien pääsisäänkäynnin tuntumassa kaupungin laidalla. Huoneet ovat tilavat ja täyttävät kaikki matkailijan perustarpeet ja enemmänkin. Kiehtovaa on pienet jutut, kuten värivalinnat, kohokirjaimet katossa ja ravintola, jonka läpi ujuttautuu sisustuselementiksi rakennettu puunrunko. Hassua, hauskaa ja aivan ehdottomasti mieleenpainuvaa!

hotel astoria kotor 13hotel astoria kotor 9hotel astoria kotor 14hotel astoria kotor 10

Matkoilla on tullut nähtyä monenmoista majoitusta ihan laidasta laitaan, ja sitä on monet kerrat löytänyt itsensä pohtimasta juuri niiden pienten asioiden merkitystä. Pienillä asioilla voi vaikuttaa palvelukokemukseen, mutta yhtä lailla sillä on merkitystä siisteydessä ja sisustuksessa. Tuntuukin välillä hassulta, että koska pienillä asioilla on niin paljon merkitystä, niin miksi juuri sellaisiin kohtiin ei kiinnitetä enemmän huomiota? Matkailijan viihtyvyyttä sekä kokonaiskokemuksen laatua voi lisätä helposti, joten miksi jättää mahdollisuus käyttämättä! Monelle asiakkaalle ne pienet asiat voisivat olla huomattavasti lisäarvoa tuovia elämyksiä, muistoja ja kokemuksia, ja istuisivat kuitenkin pitkälle samaan budjettiiin kuin ne eriskummallisemmatkin valinnat. Hotel Astoriaa ei tarvinnut huomioimattomuudesta kritisoida, vaikka palvelukokemus oli hyvä ja yksityiskohtiin oli panostettu huimasti, majoittuminen juuri näiden seinien sisällä jätti ihanan onnelliseksi ja aivan varmasti säilyy muistoissa pitkään!

Reissaamisessa juuri näillä alueilla on monella tapaa puolensa, mutta yksi erityisen edukseen nouseva asia on hintataso. Monissa Balkanin kohteissa reissatessa on pääsääntöisesti edullista ja laadukasta majoitusta sekä ruokaa saa edullisella ja keskitasoista jopa halvalla. Alue onkin budjettimatkaajan unelmakohde, mutta toki suosittu Dubrovnik menee vielä Suomen hintoin. Riittää, että ylittää rajan Montenegroon ja hinnat tipahtavat roimasti! Siinä siis yksi syy mielettömien maisemien lisäksi jatkaa matkaa Kroatista alaspäin!

  hotel astoria kotorhotel astoria kotor 15hotel astoria kotor 5

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

7 comments

Vastaa

Oi mikä ihastuttava hotelli! Kirjoitat tosi houkuttelevan kuuloisia matkapostauksia. Kiitos niistä :) Hyvää matkanjatkoa!

Vastaa

Tämä oli kyllä todella viehättävä kokemus, ihanaa kun majapaikassakin on jotain omanlaistaan eikä vain matkakohteessa! :) Ihana kuulla, että matkajutuista on iloa, kiitos kovasti!

Vastaa

Ahdistavan näköistä.

Vastaa

Hih ja huh, onneksi säästyt, etkä joudu yöpymään tuolla :)

Vastaa

Hieno idea nuo kirjaimet, kiitos vinkistä – saatan soveltaa ajatusta mökille :)
Niin ja ihanaa matkaa teille! Toivottavasti et ole loukannut nilkkaasi pahasti (insta-kuvasta huomasin)

Vastaa

Niinpä, mun mielestä kanssa hauska idea, jollaista ei ole tullut itsellä mieleen sisustusideoita pohtiessa! :)

Kiitos kovasti! Tämän nilkan loukkasin jo Suomessa, nyrjäytin sen jo viikkoja sitten, mutta jostain syystä ei meinaa millään parantua ja päinvastoin, täällä kävellessä on rasittunut ja kipuillut kovastikin. Side on vähän sitä tukenut, mutta harmittaa, toivottavasti ei tästä enää enempää ärsyynny tai en kohta enää kävele lainkaan :(

Vastaa

Because I am the architect who designed it, would firstly like to thank you for your kind words.
And I would also like to inform you that the tree includes a preexisting ugly column
Thank you again.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.